Toyota-kuljettaja Rovanpera voitti ennätyksen voitti Viron rallin

toyota-kuljettaja rovanpera voittaa Viron rallin voittamalla ennätyksen

TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team on tehnyt toisen tärkeän voiton Viron rallissa. Toyota-kuljettaja Kalle Rovanperä sijoittui kilpailun ensimmäiseksi ja tuli nuorimmaksi kuljettajaksi, joka voitti rallin FIA: n MM-rallissa

Viron voiton myötä TOYOTA GAZOO Racing on voittanut viisi kilpailua peräkkäin, mikä on pisin WRC-voittoputki Toyotan rallihistoriassa.

Toisaalta Kalle Rovanperä ylitti 20 ja 290 päivän ikäisenä voittonsa Jari-Matti Latvalan, joka on nyt Toyotan joukkueen kapteeni, vuoden 2008 ennätys.

Tarjoamalla erinomaisia ​​esityksiä koko viikonlopun, Rovanperä johti 24: tä 22 vaiheesta. Rovanperä voitti perjantaina kuusi kahdeksasta vaiheesta taistellessaan läheisessä kilpailijansa kanssa ja onnistui korvaamaan sen vaikuttavilla vaiheilla lauantaina. Rovanperä johti kilpailua hallitusti sunnuntaina Rovanperä päättyi kilpailuun 59.9 sekuntia ennen lähintä kilpailijaansa.

TOYOTA GAZOO Racingin kaikki kolme ajoneuvoa saapuivat viiden parhaan joukkoon. Sébastien Ogierin ja Julien Ingrassian duo sijoittui neljänneksi, kun taas Elfyn Evansin ja Scott Martinin duo viidenneksi.

TOYOTA GAZOO Racing on voittanut kuusi seitsemästä kilpailusta tällä kaudella. Näiden tulosten jälkeen Ogier ja Evans jatkoivat kuljettajien mestaruuden kahta parhaan sijaintia, kun taas Rovanperä nousi neljänneksi. Toyota-joukkue säilytti 59-pisteen etunsa rakentajien mestaruudessa.

Joukkueen kapteeni Jari-Matti Latvala kehui Rovanperän suorituskykyä kilpailun jälkeen: ”Tänään oli uskomatonta. Jokainen voitto on erityinen, mutta minulle Rovanperän ensimmäinen voitto merkitsee paljon. Olen erittäin iloinen nähdessäni, että hän otti levyn minulta nuorimpana WRC-kilpailun voittajana. "Se on uskomaton yritysmaksu ja antoi meille mahdollisuuden saada viides voittomme peräkkäin."

Ensimmäisen voiton voittanut Rovanperä sanoi: "Pyrimme voittamaan, ja kiitän sitä joukkueelle. Tunne Yaris WRC: ssä oli erittäin hyvä ja joukkue teki hienoa työtä. Tänään oli yllättävän hyvä tunne. "Meillä oli hyvä vauhti tuntematta liikaa painetta ja normaalilla ajolla."

Mestaruuden seuraava kilpailu on Belgian ensimmäinen WRC-kilpailu, Ypres Rally. 13. – 15. Elokuuta järjestetty ralli pidettiin ensimmäisen kerran vuonna 1965, ja se tunnetaan haastavista asfaltteistaan. Samanaikaisesti viimeinen päivä valmistuu vaiheella, joka sisältää osan kuuluisalla Spa-Francorchamps-kilparadalla.