Koetinrakettijärjestelmä käynnistettiin onnistuneesti

koetinrakettijärjestelmä käynnistettiin onnistuneesti
koetinrakettijärjestelmä käynnistettiin onnistuneesti

Teollisuus- ja teknologiaministeri Mustafa Varank osallistui SORS: n käynnistystestiin Sinopissa. Ministeri Varank totesi lähestyvänsä Kuun lähetystyötä askel askeleelta, ja ilmoitti aloittaneensa miehittämättömän avaruusaluksen suunnittelun.

vaikea lasku kuuhun

Presidentti Recep Tayyip Erdoğanin 9. helmikuuta ilmoittamat kansallisen avaruusohjelman tavoitteita koskevat tutkimukset jatkuvat keskeytyksettä. Ohjelman tärkein lyhyen aikavälin tavoite on tehdä kova lasku Kuulle avaruusaluksella käyttäen kansallisia ja alkuperäisiä tekniikoita vuonna 2023. Turkkilaiset insinöörit työskentelevät päivällä ja yöllä tätä tarkoitusta varten. Jokainen yksityiskohta, mukaan lukien avaruudessa ammuttujen rakettien moottorit, otetaan tarkkaan huomioon.

Delta V kehittyi

Teollisuus- ja teknologiaministeri Varank kävi Sinopissa keskusteluja hybridi-rakettitekniikoilla tehdyn työn paikalla. Ministeri Varank vieraili Sinop-testikeskuksessa puolustusalan puheenjohtajakauden tytäryhtiön Delta V Space Technologies Inc: n kehittämän SORS: n käynnistystesteihin.

Tarkastettu testialue

Vierailun aikana varapuheenjohtaja teollisuus- ja teknologiaministeri Mehmet Fatih Kacır, Sinopin kuvernööri Erol Karaömeroğlu, AK-puolueen Sinopin varapuheenjohtaja Nazım Maviş, Turkin avaruusjärjestö (TUA) presidentti Serdar Hüseyin Yıldırım, KOSGEBin presidentti Hasan Basri Kurt, Delta V: n toimitusjohtaja Arif Karabeyoğlu Ahmet Çağrı Özer, Defence Industry Technologies Inc.:n toimitusjohtaja Varank tarkasti testipaikan ennen laukaisua. Hän sai tietoja SORS: n kokoonpano- ja valmisteluvaiheista.

Suunnittelu aloitettiin

Myöhemmin lausuntoja Varank muistutti, että yksi kansallisen avaruusohjelman tavoitteista on tehdä kova lasku Kuuhun vuonna 2023: "Olemme nyt aloittaneet avaruusaluksemme suunnittelun." sanoi.

Tavoite 100 km raja

Tarjoten tietoja DeltaV: n Sinopissa suorittamista testeistä, Varank sanoi: "Lopullinen tavoite on pystyä ylittämään avaruusraja, jota kutsumme 100 km, hybridimoottoriraketteilla." sanoi.

anna historiaa

Selittäen, että ulkomainen yritys (Virgin Galactic) on viime aikoina matkustanut avaruudessa hybridimoottoreita käyttäen, Varank sanoi: "Jos voimme testata tätä moottoria, jos voimme tehdä siitä historian avaruudessa, olemme saavuttaneet merkittävän laajennuksen tilaa näillä hybridimoottoreilla. Turkki on yksi askel edellä tällä alalla. " sanoi.

askel askeleelta kuu

Varank totesi, että kuuoperaation toteuttaminen etenee menestyksekkäästi: ”Olemme lähestymässä kuuta askel askeleelta. Olemme lähestymässä tavoitteitamme kuutehtävässä. " hän puhui

Varank ilmoitti nopeuttavansa turkkilaisen avaruusmiehen lähettämistä avaruuteen, joka on toinen kohde kansallisessa avaruusohjelmassa, ja totesi olevansa tietoinen tästä tehtävästä kiinnostuneesta.

Korkean suorituskyvyn edistynyt tekniikka

Delta V: n toimitusjohtaja Karabeyoğlu totesi, että sytytetyllä SORS: lla on yksi maailman edistyneimmistä tekniikoista, ja sanoi: "Puhumme moottorista, joka palaa hyvin nopeasti ja näyttää korkealla suorituskyvyllä, käyttäen nestemäistä happea ja parafiinia polttoainetta. " sanoi.

Avaruusvoimaa tulee olemaan

TUA: n presidentti Yıldırım totesi, että he ovat edistyneet kaikissa kymmenessä kansallisessa avaruusohjelmassa olevassa tavoitteessa, ja sanoi: "Kun tulemme vuoteen 10, Turkki on yksi maailman 2030-7 maasta, jotka tulevat paikalleen avaruusvallana . ” hän sanoi.

lasketaan 10: stä

Nesteen happea hapettimena käyttävän koettimen laukaisua edeltävän täyttöprosessin ja muiden valmistelujen jälkeen ministeri Varank ja hänen seuransa muuttoivat laukaisunhallintarakennukseen. Viimeisten turvatarkastusten jälkeen se laskettiin kymmenestä ja SORS: n käynnistystesti tehtiin. Ministeri Varankin käskyllä ​​käynnistetty koetinraketti läpäisi testin Sinopissa.

korkeampi

Delta V: n työ raketin korkeuden lisäämiseksi jatkuu. SORS: lla on suurempi hapetinkapasiteetti suurennetulla säiliöllä. Täten laukaistu raketti pystyy saavuttamaan paljon yli 100 kilometrin korkeuden. Tavoitteena on, että suuren hapetussäiliön, jonka tuotanto on saatu päätökseen, kenttätestit suoritetaan elokuussa ja käytetään syyskuussa käynnistämiseen.

Myös edelliset testit onnistuivat.

Delta V: n kehittämän SORS: n käyttövoimajärjestelmän pystysuoran polttotestin, joka ylittää avaruusrajan, ja "Hard Landing on the Moon" -matkalla suunnitellun hybridirakettimoottorin tehtiin huhtikuussa, ja testit saatiin päätökseen täydellä menestyksellä.

Testaus avaruusympäristössä

SORS on tärkeä rakennusosa Kuu-operaatiolle, ja se osoittaa Turkin menestyksen ja teknisen osaamisen hybridirakettimoottoreissa. Kuuoperaatiossa käytettävän hybridimoottorin kriittiset komponentit viedään avaruusympäristöön ja testataan SORS-järjestelmällä, ja niiden soveltuvuus avaruusoperaatioihin vahvistetaan.

Hybridiraketit ovat vihreämpiä

Hybridi-rakettimoottorit ovat innovatiivisia rakettijärjestelmiä, jotka on saatu yhdistämällä kiinteä polttoaine ja nestemäinen hapetin turvallisuuden, kustannusten ja ympäristöystävällisyyden etuihin, joita ei ole kiinteissä tai nestemäisissä järjestelmissä.

Seuraavan sukupolven laukaisujärjestelmä

Näitä järjestelmiä on kysytty kaupallisissa avaruustoiminnoissa, joissa kustannuksista on tullut etusijalla, ja uusilla sovellusalueilla, kuten avaruusturismi, jossa turvallisuus ja ympäristöherkkyys sekä kustannukset ovat eturintamassa. Hybridi-polttoainerakettien ansiosta on mahdollista kehittää uuden sukupolven laukaisujärjestelmiä, ylemmän tason potkurimoottoreita ja suborbitaalisia järjestelmiä.

Armin

sohbet

    Ole ensimmäinen, joka kommentoi

    Yorumlar