IMM jatkaa 278 uuden poliisin rekrytointiprosessia kaikella avoimuudellaan

ibb jatkaa uusien virkamiesten rekrytointiprosessia kaikella avoimuudellaan
ibb jatkaa uusien virkamiesten rekrytointiprosessia kaikella avoimuudellaan

İBB jatkaa aloitettua prosessia 278 uuden poliisin rekrytoimiseksi kaikella avoimuudellaan. Prosessiin, johon kutsuttiin viisi kertaa niin monta ehdokasta kuin avoimien työpaikkojen lukumäärä, aloitettiin harjoituskokeet. Naisten poliisikiintiö, joka oli 5 ensimmäisessä kokeessa, määritettiin tällä kertaa 50. Asetuksen kriteerien mukaisesti oikeudenmukainen, avoin ja ansioihin perustuva tutkintaprosessi päättyy 60. elokuuta.

Istanbulin pääkaupunkiseudun (IMM) palvelukseen ottamien 657 poliisihenkilöstön rekrytointiprosessi jatkuu virkamiesten lain nro 278 mukaisesti. Avoimille paikoille tehdyt hakemukset eivät rajoittuneet vain Istanbuliin. Suuri määrä hakemuksia saatiin kaikkialta Turkista.

Prosessissa, joka alkoi viisinkertaisella määrällä rekrytoitavia ehdokkaita, pidettiin ensin kirjallinen tentti. Kokeen KPSS-pisteiden perusteella oikeutettujen hakijoiden koko kirjallinen tenttiprosessi nauhoitettiin kameraan ja suoritettiin ansioiden perusteella mittaus- ja arviointitieteen mukaisesti. Pandeemisia olosuhteita ja turvatoimia sovellettiin hyvin huolellisesti.

60 KIINTEISTÖÄ NAISILLE

Kirjallisen jälkeen harjoituskokeet alkoivat 12. heinäkuuta. Harjoituskokeet jatkuvat 6. elokuuta asti IMM: n poliisilaitoksen Çırpıcı-lisäpalvelurakennuksessa. Naisten poliisikiintiö, joka oli tammikuussa pidetyssä kokeessa 50, nousi 60: een tämän kokeen avulla. Niinpä tapa hyödyntää tehokkaammin naisten työtä IMM: n poliisissa on avattu.

ASETUKSEN KRITEERIT SOVELLETAAN

Henkilöstö- ja koulutusosaston johtaja Nurcan Alan toivoi nuorille menestystä ja esitti seuraavat lausunnot, joiden mukaan he valitsivat ehdokkaat asetusten kriteerien mukaisesti:

"Maassamme on todella vaikeita olosuhteita. Elämme tällä hetkellä aikaa, jolloin työttömyysaste on erittäin korkea, etenkin nuori väestö. Meillä on paljon työttömiä nuoria tässä iässä, kun heidän on käytettävä fyysistä ja aivovoimaa. Istanbulin pääkaupunkiseudulla yritämme tarjota heille myös työmahdollisuuksia. Niin pitkälle kuin voimme. Henkilökuntamme nuorenee päivittäin. Tämä on kunnan poliisikoe, jonka olemme tehneet toisen kerran tänä vuonna. Aloitimme toisen tammikuussa. Olemme nyt heinäkuussa. Pidämme toisia tenttejä heinäkuussa. Toivotan menestystä kaikille nuorille. Elämä ei ole ollenkaan helppoa, mutta tietysti he onnistuvat. Tenttimme otetaan ehdokkailta, jotka ovat suorittaneet KPSS-kokeet täysin avoimella menetelmällä ottamalla hakemuksensa osoitteesta "turkiye.gov.tr". Samalla keskitymme naisten kiintiöön. Kuten monissa kokeissamme, sisällytimme myös naiskiintiöt tähän tenttiin. "

VAHVISTAMME ISTANBULIA

IMM: n poliisiosaston johtaja Engin Ulusoy totesi, että heidän avaamiinsa tehtäviin oli paljon hakemuksia:

 ”Teemme yhtä oikeudenmukaisen ja ansiokkaan tutkimuksen. Haluamme olla esimerkki nuorille. Haluamme antaa toivoa nuorille. Haluamme olla valo nuorille. Kuka saa korkeat pisteet ja työskentelee, saa ehdottomasti palkkansa kovasta työstään täällä ja liittyy poliisivoimiemme joukkoon. Se vahvistaa meitä sekä laadun että määrän suhteen ja lisää voimaa Istanbuliin. "

EHDOKKEILLA EI ole mitään huolta

Näkemyksistään jakaneet poliisihenkilöstökandidaatit ilmaisivat, että IMM: n rekrytointiprosessi on oikeudenmukainen, avoin ja puolueeton. Hän kiinnitti huomiota luottamukseen, joka syntyy siitä, että arvioinnit tehdään kirjallisen kokeen ja radan suorituksen mukaan. Erityisesti naisehdokkaat ilmaisivat tyytyväisyytensä siitä, että IMM varasi heille erityisen kiintiön.

Armin

sohbet

    Ole ensimmäinen, joka kommentoi

    Yorumlar