Turkin peliteollisuus sai 2021 miljoonan dollarin sijoituksen vuoden 236 ensimmäisellä puoliskolla

Turkin ensimmäisellä puoliskolla Turkin peliteollisuus sai miljoonan dollarin sijoituksen.
Turkin ensimmäisellä puoliskolla Turkin peliteollisuus sai miljoonan dollarin sijoituksen.

StartupCentrum on julkaissut raportin investoinneista startup-yrityksiin Turkissa vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla. Raportin mukaan yhteensä 6 miljoonaa dollaria investoitiin startup-yrityksiin Turkissa kuuden kuukauden kuluessa. Eniten investointeja saaneet startupit olivat pelialan startup-yrityksiä. Pelikehittäjien inkubaatiokeskuksen Game Factoryn toimitusjohtaja Efe Küçük sanoi: "Turkin peliteollisuus on yksi maailman houkuttelevimmista markkinoista mobiilialalla." sanoi.

StartupCentrumin raportin mukaan suurin osa Turkissa vuoden 2021 alkupuoliskolla tehdyistä investoinneista tehtiin pelialan startup-yrityksille. Kesäkuuhun 2020 asti Turkin vahvimmalla yrittäjyysekosysteemillä varustettu ala nähtiin rahoituksena. Pelituotannosta on vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla investoitu 236 miljoonaa dollaria pelialan startup-yrityksiin, ja siitä on tullut yksi Turkin eniten sijoitetuista toimialoista.

Investoinnit turkkilaisiin yrittäjiin lisääntyivät 7 kertaa

Vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla 121 startup-yritystä sai yhteensä 124 sijoitusta. Sijoitusmäärä ilmoitettiin 124 näistä 68 sijoituskierroksesta. Ilmoitettujen tietojen mukaan Turkissa tehdyt investoinnit vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla kasvoivat 7 kertaa edelliseen vuosipuoliskoon verrattuna ja olivat 704 miljoonaa dollaria. Tämän lukukauden aikana sijoittaneiden startupien keski-ikä on 4,3.

Peliteollisuus sai eniten investointeja.

Raportin mukaan vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla eniten investointeja Turkissa tehtiin pelialan startup-yrityksiin. Tänä lukukautena 20 pelialan startup-yritystä sai investointeja, joten peliteollisuus ylitti finanssialan ja nousi kärkeen. Pelialan jälkeen eniten investointeja saaneet alat olivat rahoitus, terveydenhuolto, CRM ja myynti sekä data ja analytiikka.

Game Factoryn tuella sijoittaneiden pelistudioiden määrä oli 9

Pelikehittäjien inkubaatiokeskuksen Game Factoryn toimitusjohtaja Efe Küçük kertoi, että organisaationsa yhdeksän pelistudiota sai investointeja vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla. Küçük korosti, että hänen ovet ovat avoimia kaikille, jotta peliteollisuuteen saataisiin enemmän ihmisiä ja studioita.

”Vuoden 2021 alkupuolisko oli myös erittäin tehokas Game Factory -tiimeille. Game Factoryn inkubointikeskuksen 9 pelistudiota sai investoinnin ja seitsemän muun studion sijoitusprosessit jatkuvat. Vuoden 7 jälkipuoliskolla haluamme tuoda lisää tiimiämme investointitasolle ja jatkaa osallistumistamme näihin miellyttäviin seikkailuihin. Itse Game Factorya odottavat suuret seikkailut tulevana vuonna. Suurin unelmamme on aina ollut kouluttaa enemmän ihmisiä ja studioita pelialalla. Haluamme vahvistaa yhdessä tekemällä enemmän kaikkien hyväksi. "

Peliteollisuus sai 34% kokonaisinvestoinneista

Tämän vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä Getir sai 428 miljoonan dollarin investoinnin, mikä nosti jakelualan kärkeen pelkästään investointien määrän suhteen. Toimitusalan jälkeen peliteollisuus oli eniten investointeja saanut ala, 236 miljoonalla dollarilla. Siten 34% tämän vuoden ensimmäisen puoliskon kokonaisinvestoinneista tehtiin peliteollisuuteen. Pelialan jälkeen tullut rahoitusala sai 1% investoinneista.

"Turkin peliteollisuus on yksi maailman houkuttelevimmista markkinoista mobiilialalla"

Pelikehittäjien inkubaatiokeskuksen Game Factoryn toimitusjohtaja Efe Küçük totesi, että Turkin lisääntyvä tekninen osaaminen olisi kanavoitava edistyneille peleille.

"Turkin peliteollisuudesta on tullut yksi maailman houkuttelevimmista paikoista, erityisesti mobiilialalla. Edistymme päivittäin teknisenä osaamisena ja kulttuurina. Uskon, että meidän pitäisi ja tulee kanavoida tämä tieto ja yleiset resurssit edistyneempiin peleihin. Vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla näemme, että peliteollisuuteen on investoitu yhteensä 236 miljoonaa dollaria. Tämän investointimäärän ja nykyisen tuulen vahvistumisen myötä on täysin mahdollista, että peliteollisuus nähdään aina ensisijaisesti niiden alojen joukossa, joihin on eniten investointeja tulevina vuosina.

Armin

sohbet

    Ole ensimmäinen, joka kommentoi

    Yorumlar