Varovaisuutta käytettäessä ravintolisiä!

Ole varovainen käyttäessäsi ravintolisiä
Ole varovainen käyttäessäsi ravintolisiä

Dietologi Hülya Çağatay antoi tietoa aiheesta. ravintolisät; Se on ruokamuoto pillereinä, tabletteina, kapseleina ja nestemäisinä. Ravintolisät sisältävät myös vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, välttämättömiä rasvahappoja, massaa, erilaisia ​​kasveja ja kasviuutteita. Ravintolisiä tulisi käyttää normaalin ruokavalion lisäksi.

Ravintolisillä on monia käyttötarkoituksia. Nämä;

  • Täydentämään ravinteita, jotka eivät riitä keholle normaalilla ravinnolla,
  • Eri sairauksista johtuvien ravinteiden täydentäminen
  • Täyttääkseen tarvittavat ruokaryhmät, koska ruoka-aineallergiat tai ruoka-intoleranssit eivät kykene kuluttamaan tiettyjä ruokia,
  • Kasvissyöjillä mahdollisesti esiintyvien ravitsemuksellisten puutteiden poistamiseksi
  • Pitkäaikaisen huumeiden käytön aiheuttaman puutteen poistamiseksi
  • Sen tarkoituksena on täydentää ravinteita, jotka ovat puutteellisia tai joita tarvitaan normaalia enemmän vanhuudessa, lapsuudessa, raskaudessa, vaihdevuosien jälkeisissä jaksoissa.

Ovatko ravintolisät hyödyllisiä?

Oikea ravitsemus on ensimmäinen askel yksilöille terveelliseen elämään. Terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio on välttämätöntä sekä sairauksien ehkäisemiseksi että terveellisen elämän takaamiseksi. On ravinteita, joita keho tarvitsee toimiakseen. Tapauksissa, joissa kulutetut elintarvikkeet eivät riitä, tarvitaan ravintolisiä.

Tiedetään, että kun ravintolisiä käytetään oikeassa määrin ja oikealla tavalla, ne vaikuttavat positiivisesti ihmisten terveyteen.

Vitamiineilla ja kivennäisaineilla on tärkeä paikka ravintolisien joukossa. Vitamiinit ja kivennäisaineet ovat välttämättömiä aineita, joita kehomme tarvitsee kehittää ja toimia normaalisti. Vitamiinien ja kivennäisaineiden puute elimistössä vaikeuttaa laihdutusta ja voi aiheuttaa terveysongelmia. Tästä syystä vitamiini- ja kivennäisaineita, jotka ovat puutteellisia ja joita ei voida täydentää ravintoaineilla, tulisi ottaa. Yleisesti käytettyjä vitamiini- ja mineraalilisäaineita ovat foolihappo, D, A, B12 ja muut vitamiinit, rauta, kalsium, sinkki, magnesium.

Täydennystä voidaan suositella foolihapon puutoksesta raskauden aikana. Foolihapon puutteesta syntyneellä vauvalla voi esiintyä terveysongelmia.

D-vitamiinipuutoksesta kärsivien tulisi ottaa täydennykset puutteen korjaamiseksi. D-vitamiini on tärkeä vitamiini luiden ja hampaiden terveyden ylläpitämiseksi.

B12-vitamiini on välttämätön terveelle hermostolle ja verisoluille. 40 tutkimusta tarkasteltiin ja todettiin, että vegaanihenkilöillä, jotka eivät ota B12-vitamiinilisäaineita, on suurempi riski.

Ongelmia, kuten heikkoutta, hiustenlähtöä ja päänsärkyä, voidaan nähdä raudan puutteessa, joka on yleisempää lapsuudessa ja naisilla. Rautavajetta sairastavien on otettava lisäravinteita.

Kalsiumin puute voi vahingoittaa luita, lihaksia, hiuksia ja kynsiä. Kalsiumlisää suositellaan naisille vaihdevuosien aikana ja sen jälkeen hormonaalisista syistä johtuvan luukadon minimoimiseksi.

Sinkin puute voi aiheuttaa ongelmia, kuten kasvun ja kehityksen taantuminen ja immuunijärjestelmän heikkous. Jos on puutetta, sitä tulisi täydentää.

Magnesiumin puutteessa sydämen, aivojen ja munuaisten toiminnot voivat vaurioitua, ja se voi aiheuttaa ongelmia, kuten lihaskramppeja. Jos kehossa on puutetta, se tulisi ottaa lisäravinteiden kanssa.

Vitamiinien ja kivennäisaineiden lisäksi on joitain ravintolisiä, joita urheilijat voivat käyttää. Urheilijat voivat myös suositella joitain lisäravinteita, jotka lisäävät energiaa, nopeuttavat palautumista ja tukevat kehon koostumusta. 12 pitkän matkan juoksijan tutkimuksessa intensiivisen harjoitteluohjelman aikana havaittiin, että haaraketjuisten aminohappojen (BCAA) lisäys vähensi lihaskipua ja väsymyksen tunnetta.

Näiden lisäksi omega 3 on suositeltuja ravintolisiä. Lisäravinteita suositellaan, kun niitä ei voida ottaa luonnollisten elintarvikkeiden kanssa. Omega 3: n puute voi aiheuttaa ongelmia, kuten masennusta, sydänongelmia, muistin heikkoutta.

Joitakin ravintolisiä voidaan myös käyttää auttamaan laihtumista. Voidaan käyttää monia lisäravinteita, kuten konjugoitua linolihappoa, proteiinijauheita, ginsengiä, vihreää teetä ja kromia. On kuitenkin huomattava, että näiden lisäravinteiden eduista tarvitaan lisää tutkimuksia.

Ovatko ravintolisät haitallisia?

Ravintolisät ovat hyödyllisiä, kun niitä otetaan oikeassa määrässä, mutta niiden ylimääräinen käyttö voi johtaa joihinkin ongelmiin, kuten solutoksisuuteen tai muiden ravintoaineiden imeytymisen vähenemiseen. Kun vitamiineja käytetään ravintolisänä, suositeltua saantia ei pidä ylittää. Joidenkin vitamiinien liiallinen saanti voi aiheuttaa myrkyllisiä vaikutuksia kehoon ja aiheuttaa kielteisiä vaikutuksia. Tajuttomasti kulutetut ravintolisät voivat olla vuorovaikutuksessa kulutettujen lääkkeiden tai elintarvikkeiden kanssa, mikä voi luoda vaarallisen tilanteen. Negatiivisia sivuvaikutuksia voi ilmetä vuorovaikutuksessa lääkkeiden kanssa. Ihmiset, joille tehdään tai on tehty leikkaus, tulisi myös olla varovainen ottaessaan ravintolisiä.

Kun käytät ravintolisiä, on huolehdittava siitä, että niillä on tietyt standardit. Se tulisi ostaa kiinnittämällä huomiota siihen, että se on hygieeninen ja että ravintoaineet on pakattu suojatusti. Jotta ihmiset eivät kokisi haitallisia vaikutuksia ravintolisiä käyttäessään, heidän tulisi ehdottomasti ottaa ravintolisät asiantuntijan kanssa. Ravintolisien oikea saanti on määritettävä yksilön tarpeiden mukaan.

Armin

sohbet

    Ole ensimmäinen, joka kommentoi

    Yorumlar