Toyota vie kaksi parasta sijaa Sardinian rallissa Italiassa

toyota italia ottaa kaksi ensimmäistä paikkaa sardinia-rallissa

Ogier otti ensimmäisen sijan Italiassa, kun joukkuetoveri Elfyn Evans tuli maaliin toiseksi, antaen Toyotalle mahdollisuuden saavuttaa vaikuttava tulos.

TOYOTA GAZOO Racingin voitto Sardiniassa johtui Toyota Yaris WRC: n ja kuljettajien nopeasta ja tasaisesta suorituskyvystä. Vaikka Ogier aloitti rallin puhdistamalla tien vaiheittain etenkin perjantaina sijaintinsa vuoksi, hän päätti päivän kolmen parhaan joukossa ja otti johdon lauantaina. Toisaalta Evans pysyi vauhdissaan koko viikonlopun ja nousi toiseksi. Ogier ja hänen kuljettajansa Julien Ingrassia säilyttivät etunsa kaikissa neljässä vaiheessa viimeisenä päivänä ja saavuttivat voiton Sardiniassa. Kilpailun suoritettuaan 46 sekuntia joukkuetoverinsa Elfyn Evansin edessä Ogier on 11 pistettä edellä Evansista kuljettajien mestaruudessa.

Kalle Rovanperä, joka joutui pysähtymään teknisen ongelman takia menemällä perjantaina toiseksi, antoi 3 pistettä joukkueelle kolmannella sijalla Power Stage. Näiden tulosten ansiosta Toyotan erinomainen suorituskyky Italiassa kasvatti johtoasemavajetta 49 pisteeseen rakentajien mestaruudessa. TGR WRC Challenge -ohjelman kuljettaja Takamoto Katsuta toisti kuitenkin oman ennätyksensä sijoittamalla neljänneksi sekä Italiassa että Portugalissa ja sijoittamalla kolme Toyota Yaris WRC: tä neljän parhaan joukkoon.

Joukkueen kapteeni Jari-Matti Latvala totesi, että heillä oli fantastinen ralli joukkueelle kilpailun jälkeen. Meillä on yleinen suorituskyky, kestävyys ja vakaus. "Tämä on erittäin hyvä mestaruuskilpailuille", hän sanoi. Kilpailun voittanut Sébastien Ogier sanoi, että heillä oli uskomaton viikonloppu, ja sanoi: "Emme odottaneet tällaista tulosta Sardiniassa. Kahden ensimmäisen sijan saaminen joukkueelle on uskomaton saavutus. Tunne autossa oli paljon parempi Portugalin jälkeen. Kaksi ylimääräistä pistettä, jotka saimme Power Stageella, olivat tärkeitä mestaruudelle. Haluamme jatkaa tätä vauhtia ”, hän sanoi.

TOYOTA GAZOO Racing kilpailee kuuluisalla Kenian Safari-rallilla, joka palaa WRC-kalenteriin lähes 20 vuotta Italian jälkeen. Ralli, joka pidetään 24.-27. Kesäkuuta, on kuljettajille täysin uusi jännitys uuvuttavilla vaiheillaan.