TCDD-menetys vuonna 2020 1,3 miljardia TL

tcdd vuoden tappio miljardi TL
tcdd vuoden tappio miljardi TL

TCDD: ssä matkojen määrää vähennettiin pandemian takia, mutta onnettomuuksien määrä ei vähentynyt. Viime vuonna tapahtui 56 suurta junaonnettomuutta. Laitoksen menetys vuonna 2020 ylitti 1,3 miljardia TL.

Birgünin İsmail ARI: n uutisten mukaan; ” Turkin tasavallan valtion rautateiden (TCDD) Transportation Inc. -yhtiön vuosikertomus 2020 sisältää silmiinpistävää tietoa. Vastaavasti laitoksen menetys kasvaa räjähdysmäisesti joka vuosi. Lisäksi havaitaan, että onnettomuudet eivät vähene, vaikka junapalvelut vähenisivätkin laitoksessa. On myös huomattavaa, että naisten osuus TCDD: n henkilöstöstä on melko alhainen.

ONNETTOMUUKSIEN MÄÄRÄ laski, mutta onnettomuuksien lukumäärä ei

Raportin mukaan junaliikenne väheni huomattavasti viime vuonna pandemian vuoksi. Esimerkiksi suurnopeusjunalla (YHT) ei ollut lentoja 28. maaliskuuta - 28. toukokuuta. Sitten YHT: n kesätariffin mukaan olisi tehtävä 48 matkaa, mutta matkojen määrä rajoitettiin 16-20: een.

Matkan määrän vähenemisestä huolimatta viime vuonna tapahtui 56 tärkeää onnettomuutta. Vuonna 2019 tapahtui 56 tärkeää onnettomuutta. Vaikka junaliikenne laski viime vuonna merkittävästi pandemian vuoksi, onnettomuuksien määrä ei vähentynyt.

Viime vuonna sattuneiden 56 onnettomuuden syyt ovat seuraavat: 9 törmäystä, 18 suistumista, 15 tasoristeysonnettomuutta ja 14 muuta syytä.

VANHIA VAUNUJA KÄYTETÄÄN

Raportti sisälsi myös tietoja matkustajavaunujen jakautumisesta iän mukaan. Vastaavasti 4,3 prosenttia matkustajavaunuista on yli 40-vuotiaita. Vaikka 38,2 prosenttia vaunuista on 30-39-vuotiaita, 32,4 prosenttia on 20-29-vuotiaita. Vain 25,1 prosenttia matkustajavaunuista on alle 20-vuotiaita.

Toisaalta 10,6 prosenttia tavaravaunuista on yli 40-vuotiaita, 17,9 prosenttia 30–39-vuotiaita, 14,9 prosenttia 20–29-vuotiaita, 26,3 prosenttia 10–19-vuotiaita Heistä 30,2 on alle 10-vuotiaita.

MATKUSTAJIEN MÄÄRÄ putosi 40 prosenttia

Covid-19-pandemian takia TCDD-matkustajien kokonaismäärä laski viime vuonna 2019 prosenttia vuoteen 40 verrattuna. Suurnopeusjunien (YHT) matkustajien määrä väheni 66 prosenttia, Marmarayssa 31 prosenttia ja Başkentrayssa 45 prosenttia.

MILJOONAT LIRA-TAPAUKSET

Raportissa, joka sisältää myös vuoteen 2021 siirretyn TCDD: n tapaustiedot, todettiin, että laitos oli vastaajana 532 erillisessä tapauksessa ja näiden tapausten kustannukset olivat 50 miljoonaa TL. TCDD: n nostamien oikeusjuttujen lukumääräksi ilmoitettiin 21.

VAIN 3,6 prosenttia HENKILÖSTÖSTÄ ON NAISIA

Vuosikertomuksen mukaan TCDD Taşımacılık A.Ş: lla on yhteensä 9 714 työntekijää. 9 367 näistä henkilöstöstä on miehiä. Naishenkilöstön määrä on 347. Tämä tarkoittaa, että vain 3,6 prosenttia TCDD: n henkilöstöstä on naisia.

TCDD-Alihankkijat KAIKKI TOIMET

Arvioimalla TCDD: n 1,3 miljardin liiran menetys BirGünille, Yhdistyneen liikenteen työntekijöiden liiton (BTS) pääsihteeri İsmail Özdemir huomautti, että alihankkijoiden tekemällä työllä oli merkittävä rooli tässä menetyksessä. Özdemir teki seuraavan arvion: ”TCDD: n tekemät työt ulkoistetaan yksityisille yrityksille ja merkittävä resurssi siirretään tällä tavalla. Jopa TCDD: n oikeudelliset asiat annetaan laitoksen ulkopuolisille lakimiehille, vaikka TCDD: llä on monia asianajajia. Koulutuspalveluja tarjotaan samalla tavoin myös alihankkijoille. Kaikki tämä tehdään henkilöstön puutteen verukkeella. Yrityksille, jotka käyttävät suurnopeusjuna-asemia, kuten Ankarassa, jotka rakennetaan rakennuksen, toiminnan, siirtomallin mukaan, maksetaan erittäin vakavia summia. Kaikki tämä aiheuttaa vakavan taakan TCDD: n, joka on 165-vuotias instituutio, budjetille.

Melkein kaikki ennalta ehkäisevät onnettomuudet

Özdemir mainitsi myös junaonnettomuudet ja päätti sanansa seuraavasti: ”98 prosenttia TCDD: ssä tapahtuvista onnettomuuksista on estettävissä olevia onnettomuuksia. Onnettomuuksia tapahtuu puutteiden ilmoittamisen tai henkilöstön huolimattomuuden vuoksi. Teknologiset investoinnit on tehtävä hyvin onnettomuuksien estämiseksi. Esimerkiksi Kalecikissa tapahtui junaonnettomuus, joka tapahtui, koska vetureilla ei ollut tarvittavaa turvajärjestelmää. Merkinantojärjestelmä on myös erittäin tärkeä. Tällä järjestelmällä henkilöstövirheet voidaan estää. "

Armin

sohbet

miten 1

  1. Koska suurin osa johtajista on ihmisiä, jotka eivät ymmärrä liiketoimintaa, tällaisia ​​onnettomuuksia tapahtuu. Tässä ei ole henkilökunnan syytä, etsin joitain virheitä itsessäsi, älä heitä kaikkea henkilökunnan päälle.

Yorumlar