Mikä on Wi-Fi? Milloin Wi-Fi keksittiin? Kuinka Wi-Fi toimii?

mikä on wi fi kun wi keksittiin miten wi fi toimii
mikä on wi fi kun wi keksittiin miten wi fi toimii

Wi-Fi on käsite, joka sisältää erilaisia ​​teknisiä yksityiskohtia. Tutkitaan kuitenkin ensin, mitä Wi-Fi tarkoittaa määritelmällä.

Mikä on Wi-Fi?

Lyhenne Wi-Fi on johdettu käsitteestä Wireless Fidelity, joka tarkoittaa langatonta hotspotia. Samanaikaisesti Wi-Fi-määritelmän kanssa, "Mikä on langaton internet?" Voit myös löytää vastauksen kysymykseen. Suurimman osan ajasta tarjoamme Internet-yhteyden, joka on ollut jokapäiväisessä elämässämme välttämätöntä jo pitkään, Wi-Fi-yhteyden kautta. Wi-Fi-tekniikkaa käyttämällä voit tarjota laitteidesi Internet-yhteyden tietylle etäisyydelle ja tehdä tarvittavat tapahtumat tämän yhteyden kautta rajoittamatta liikkumisvapautettasi. Tämän tekniikan käyttämiseksi Internetiin yhdistettävän laitteen on tuettava Wi-Fi-tekniikkaa. Kaikki nykypäivän tekniikkaa käyttävät laitteet tukevat tällaista yhteyttä.

Mikä on kannettava Wi-Fi?

Kannettavan Internet-palvelun avulla, joka on yleensä operaattoreiden tarjoama palvelu, voit saada yhteyden Internetiin missä tahansa ympäristössä. Voit muodostaa yhteyden Internetiin kaikissa avoimissa tai suljetuissa paikoissa kannettavan Wi-Fi-yhteyden ansiosta, jota voit käyttää kytkemällä sen laitteeseen, jonka yhdistät Internetiin. Kannettava Wi-Fi voi olla ihanteellinen yhteys etätyöntekijöille ja usein matkustaville.

Mikä on Wi-Fi-kaistanleveys?

Kaistanleveys viittaa käytettävissä olevaan kanavakapasiteettiin tiedonsiirrossa ja kyseisellä kanavalla kuljettavien taajuuksien enimmäismäärään. Mitä suurempi kaistanleveys, sitä suurempi tiedonsiirron määrä. Kaistanleveys ilmaistaan ​​bitteinä sekunnissa. Yleensä tämän päivän verkkoyhteydet voidaan mitata miljoonina bitteinä sekunnissa.

Mikä on Internet-jakelija?

Internet-jakelija tai Wi-Fi-jakelija, jota kutsutaan myös tukiasemaksi; Laitteelle annettu nimi antaa useammalle kuin yhdelle laitteelle, kuten tietokoneelle, puhelimelle, tabletille, yhteyden Internetiin. Näitä laitteita käytetään yleensä kiinteän tai langattoman Internet-yhteyden jakamiseen. Voit käyttää myös Internet-jakelijoita signaalin toistimina. Signaalin toistinominaisuutta käytetään yleensä sisätiloissa pääsyn tarjoamiseksi päätepisteissä, joissa Internetin käyttö on vaikeaa.
wifi-historia

Kuinka Wi-Fi toimii?

Wi-Fi-järjestelmä, joka on langaton verkko, toimii radiotaajuuden kanssa. Wi-Fi-yhteyden tarjoamiseksi signaalin eteneminen on järjestettävä modeemin tai vastaavan laitteen avulla. Laitteet, kuten tietokoneet, puhelimet ja tabletit, vastaanottavat signaaleja ja muuntavat ne dataksi. Internet-palveluntarjoajan tarjoaman yhteyden tarjoaa modeemi. Wi-Fi puolestaan ​​tarjoaa langattoman verkon muodostumisen levittämällä yhteyttä taajuuksiin, jotka vastaanottavat laitteet havaitsevat. Tällä tavalla signaalinvaihto tapahtuu laitteiden välillä, joissa on Wi-Fi-laite. Salausmenetelmää käytetään turvallisuuden takaamiseksi, kun muodostat yhteyden Internetiin Wi-Fi-yhteyden kautta. Suojausprotokollat ​​mahdollistavat siirrot salausmenetelmällä. Suosituin ja turvallisin salaustyyppi on nykyään WPA2.

Milloin Wi-Fi keksittiin?

Wi-Fi-historia juontaa juurensa 1970-luvulle. ALOHAnet-nimisen verkkojärjestelmän luominen Havaijin yliopistoon vuonna 1971 oli yksi ensimmäisistä vaiheista Wi-Fi-verkossa. "Wi-Fi-isäksi" kutsuttu Vic Hayes aloitti tekniikan, joka tunnetaan nykyisin nimellä WaveLAN, NCR Corporationin sateenvarjossa vuonna 1974, mikä oli edelläkävijä Wi-Fi-verkon kehittämisessä. Vuonna 1991 AT&T Corporation ja NCR Corporation kehittivät uraauurtavan version 802.11: sta, joka on edelleen käytössä oleva langaton verkkostandardi. Ensimmäisen version IEEE 802.11 -standardista, jota päivitetään ja käytetään edelleen, kehitti sähkö- ja elektroniikkasuunnittelulaitos vuonna 1997. Wi-Fi Alliance perustettiin vuonna 1999 herättämään Wi-Fi-tavaramerkki eloon. Brändin konsulttiyritys Interbrand päätti Wi-Fi: n nimen samana vuonna.

Armin

sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar