Alstom Bombardier -konsortio tuottaa junia Mayan rautatieprojektiin

maya-rautatie

Konsortio, johon kuuluvat Alstom Transport Mexico, Bombardier Transportation México, Gami Ingeniería e installaciones ja Construcciones Urales Procesos Industriales, tuottaa junia Meksikon Mayan rautatiehankkeeseen, joka on laajamittainen kaukoliikennehanke, jonka tarkoituksena on muuttaa kestävää liikkuvuutta maassa. Sopimuksen kokonaisarvo on noin 1,3 miljardia euroa (yli 31 miljardia dollaria). Alstom-Bombardierin osuus on noin miljardi euroa.

Kansallinen matkailun edistämisrahasto (Fonatur) ilmoitti voittajaehdotuksesta 26. toukokuuta sen jälkeen, kun sen tekninen komitea hyväksyi konsortion toiminnalliset, tekniset ja taloudelliset ehdotukset. Tekijät, jotka määrittivät Fonaturin päätöksen valita voittajakonsortio, olivat kustannukset, integraatioaste, toimitusajat ja suunnitteluehdotukset.

"Olemme erittäin ylpeitä siitä, että meidät on valittu toimittamaan täysi merkinantojärjestelmä Meksikoon rakennetun Tren Maya -junan rinnalle. Kolmen junatyypin - Xiinbal, Janal ja P'tal - suunnittelu on ainutlaatuinen Meksikolle ja innoittamana mayojen kulttuurista, jossa majesteettisen jaguarin linjat, nopeus ja kauneus olivat inspiraationa junalle. "Tren Mayan tuotanto alkaa heti meksikolaisen työntekijän kanssa sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen", sanoi Alstom Méxicon toimitusjohtaja Maite Ramos.

Alstom-Bombardierin johdolla konsortio on vastuussa 42 X'trapolis -junan suunnittelusta, valmistuksesta ja käyttöönotosta sekä täydestä merkinantojärjestelmästä ja yli 1.500 km tienvarusteista, mukaan lukien ajoneuvojen suunnittelu, toimittaminen ja asentaminen. ETCS-järjestelmätekniikka. Hyödynnetään koko Alstom-tuotevalikoima, mukaan lukien ETCS, lukitus, liikenteenhallinta ja tietoliikennejärjestelmät. Lisäksi konsortio vastaa huoltoliikkeiden ja autotallien rakentamisesta sekä järjestelmävarusteiden myynnin jälkeisestä palvelusta.

maya-rautatie

Alstomin uusi X'trapolis-malli Tren Mayalle hyödyntää konsernin valmistus- ja suunnittelupotentiaalia tuottaa ajantasaisen, kilpailukykyisen ja luotettavan junan, joka perustuu jo todistettuina oleviin juniin. X'trapolis-juna on vankka alusta, jossa on modulaarinen sisustus - kaikki kokoonpanot ovat mahdollisia samasta kevyestä rungosta. Tähän mennessä 5500 X'trapolis-autoa on tilattu ympäri maailmaa. Tämä juna käyttää myös entisen Bombardierin panosta ja asiantuntemusta, etenkin kevyttä Flexx Eco-teliä, joka on suunniteltu maksiminopeuteen 176 km / h. Yli 8.300 yksikköä samaa telimallia on tilattu tai toimitettu tähän mennessä Saudi-Arabiassa, Ruotsissa, Norjassa, Saksassa ja erityisesti Iso-Britanniassa.

Konsortio tarjoaa X'trapolista kolmessa eri kokoonpanossa: ensimmäinen joustavassa ja mukavassa vakiopalvelussa (Xiinbal); toinen sija (Janal), joka asettaa ravintolakärryt etusijalle; ja viimeinen (P'atal) pitkien matkojen kokoonpanossa. Kaikki versiot tarjoavat matkustajille runsaasti jalkatilaa istuimillaan ja runsaasti tilaa liikkua. Matkustajilla on enemmän kuin tarpeeksi tilaa matkatavaroidensa säilyttämiseen, ja kattotelineet on lainattu Alstomin Interadial Coradia -junalta ja pystysuorat hyllyt kussakin vaunussa. Liikuntarajoitteisilla matkustajilla on täydellinen liikkumisvapaus, koska lattia on tasainen kaikkialla. X'Trapolisissa matkustajat hyötyvät tehokkaasta LVI-laitteesta ja suurista ikkunoista, joista on henkeäsalpaavat näkymät Mayan alueelle.

Juna Maya-kartta
Juna Maya-kartta

Alstom on tärkein junien ja tienvarsien ETCS-laitteiden toimittaja, joka edustaa 70% maailman rautatiejärjestelmistä ja 18.000 XNUMX kilometriä reittejä ympäri maailmaa.

Tren Maya on 1.525 4.500 kilometriä kattava liikkuvuushanke, jonka tarkoituksena on kehittää maan kaakkoisosa ja yhdistää se Yucatánin niemimaan kanssa. Kaiken kaikkiaan hanke luo 7.500 suoraa ja 42 epäsuoraa työpaikkaa, mikä luo merkittävää taloudellista kehitystä yhteisölle. Alstom valmistaa XNUMX junaa Ciudad Sahagún Hidalgon laitoksellaan.

Armin

sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar