Huomio korkeaan verenpaineeseen ja proteiinivuotoon raskauden aikana!

Varo korkeita verenpaineita ja proteiinivuotoja raskauden aikana
Varo korkeita verenpaineita ja proteiinivuotoja raskauden aikana

Apulaisprofessori Memorial Ankaran sairaalasta, synnytys- ja gynekologian osastolta. DR. Kudret Erkenekli antoi tietoa raskauden verenpaineesta ja preeklampsiasta.

Raskaana olevien naisten verenpaineen seuranta on elintärkeää

Hypertensio määritellään systoliseksi verenpaineeksi 140 ja diastoliseksi verenpaineeksi yli 90. Naiset, joilla on diagnosoitu korkea verenpaine ennen raskautta, ovat kroonista hypertensiota sairastavia. Raskausajan verenpaine, joka esiintyy 20. raskausviikon jälkeen, mutta johon ei liity virtsan proteiinien erittymistä ja elinvaurioita, on toinen ehto, ja preeklampsia muodostaa kolmannen kuvan. Preeklampsia on tauti, joka tunnetaan nimellä "raskauden myrkytys". Raskaana olevien naisten verenpaineen seuranta on kriittisempää kuin ultraääniohjaus, ja on elintärkeää mitata odottavan äidin verenpaine jokaisessa tutkimuksessa.

Raskauden verenpaineen syyt eivät ole täysin selvät.

Raskausperäisen verenpaineen syytä ei ole täysin selvitetty. Keskustellaan kuitenkin useista tekijöistä, kuten C-vitamiinipuutoksesta, potilaan painosta, onko verenpaineen häiriöitä aikaisemmin, geneettisestä taipumuksesta, monisikiöraskaudesta, mutta on hyödyllistä olla varovaisempi potilailla, joilla on korkea verenpaine. aikaisemmat raskaudet.

Vanhempi ikä ja ylipaino lisäävät riskiä

Pitkä ikä, ylipaino, munuaissairaudet ja muut sairaudet, potilaan äidin tai sisarten verenpaineongelmat, eli geneettinen taipumus, ovat tekijöitä, jotka lisäävät raskauden verenpainetaudin riskiä.

Verenpainetta on seurattava holterilla.

Jos jokin potilaan verenpaineen arvo on yli 140-90, hänet on ohjattava kardiologian osastolle ja seurattava Holterin kanssa 24 tunnin ajan. Jos verenpaine on korkea Holter-seurannan jälkeen, lääkitys tulee aloittaa ja yrittää hallita.Siksi näitä potilaita tulee seurata sairaalassa, jossa on kardiologiaosasto ja kardiologian tehohoitoyksikkö, ja heidän toimituksensa tulisi suunnitella nämä olosuhteet.

Preeklampsia on toiseksi suurin äidin ja lapsen kuolinsyy.

Preeklampsia, johon liittyy korkea verenpaine raskauden aikana, on vakava raskauden komplikaatio, jolle on tunnusomaista turvotus ja ylimääräinen proteiinin erittyminen virtsaan. Se on tila, jossa istukka ei voi ruokkia vauvaa kohdun sängyn vuoraavien ohuiden astioiden liiallisen kapenemisen takia. Preeklampsiaa voi kokea myös potilailla, joilla on hypertensio, joiden verenpaine nousee 20. viikon jälkeen tai joilla ei ole merkkejä hypertensiosta. Preeklampsialla ei ole mitään tekemistä todellisen myrkytyksen kanssa. Preeklampsia, joka vaikuttaa 3-4 prosenttiin raskauksista, on äitien ja pikkulasten kuolemantapausten toisella sijalla 16 prosentilla.

Jos sinulla on korkea verenpaine ja proteiinivuoto virtsasta…

Raskauden myrkytyksen löydösten joukossa; verenpainetauti, ts. verenpaine on yli 4 tai 140 kahdesti 90 tunnin välein, proteiinivuoto virtsassa, päänsärky, maksaentsyymien nousu 2 kertaa laboratoriotesteissä määritetyllä nopeudella, verihiutaleiksi kutsuttujen verihiutaleiden väheneminen tietyn arvo, käden, jalkojen ja kasvojen turvotus. Kun tämä tila vaikuttaa aivoihin, epilepsia-päänsärky näkyy ensin ja sitten voi esiintyä aivoverenvuotoa. Kuolemaan johtavia seurauksia ovat maksan repeämä, munuaisten vajaatoiminta, laajamittaiset verenvuodot kehossa ja aivoverenvuodot.

Raskausmyrkytyksen syitä ei tunneta täysin.

Raskausmyrkytyksen syitä ei tunneta tarkalleen, mutta asiantuntijat ovat yleisesti sitä mieltä, että istukan kehityksessä on ongelma. Istukka on sijoitettava myometriaalisesti kohtuun, kuten puun juuret menevät syvälle maaperään. Jos istukan tässä sijoittelussa on ongelma, voi esiintyä preeklampsiaa.

Raskausmyrkytystä ei voida pysäyttää

Raskausmyrkytyksiä on kaksi luokkaa: lievä ja vaikea. Olisi päätettävä, seurataanko potilasta seurattavan viikon mukaan vai suunnitellaanko synnytystä. Raskausmyrkytyksen lopettamista ei ole olemassa, ja kun prosessi alkaa, se osoittaa väistämätöntä kehitystä. Ainoa hoito raskauden myrkytykseen, joka vaikuttaa kaikkiin elimiin ja vauvan kehitykseen, on synnyttää äiti.

Äidin ja vauvan terveys on pidettävä tasapainossa

Raskauden myrkytyksen syntyminen lähellä syntymää on hyödyllisempää sekä äidille että vauvalle, mutta toivottua ei aina saavuteta, ja joskus raskaus voidaan lopettaa potilaan painosta riippuen. Preeklampsian tapauksessa tärkein tekijä on pitää äidin ja vauvan terveys tasapainossa. On välttämätöntä edistää vauvan kehitystä ilman ahdistusta äidille ja synnyttää, kun molemmat ovat tasapainossa.

Aspiriinin käyttö raskauden aikana preeklampsian jälkeen vähentää riskiä

Ihmisten, joilla on preeklampsiaongelmia raskauden aikana, tulisi aloittaa aspiriinin käyttö 12. viikon jälkeen seuraavalla raskaudella. Jos aspiriinia ei aloiteta, raskausmyrkytyksen uusiutumisen todennäköisyys on 40-60 prosenttia, kun taas tämä määrä putoaa 20-30 prosenttiin aspiriinin aloittamisen jälkeen.

Verenpaine ja raskausmyrkytys ovat yleisempiä ensimmäisissä raskauksissa.

Verenpaineongelmat ja raskausmyrkytys ovat yleensä yleisempiä ensimmäisissä raskauksissa. Jos se kuitenkin havaitaan ensimmäisen raskauden aikana, se lisää myös sen kehittymisen riskiä toisen raskauden aikana, ja pitkälle kehitetyissä raskauksissa, vaikka se olisi 2. tai 3. raskaus, saattaa esiintyä verenpainetta ja raskausmyrkytystä.

Raskausajan hypertensio voi olla pysyvä

Raskausajan verenpaine voi joskus olla pysyvä potilaalla. On hyödyllistä seurata potilaiden verenpainetta 12 viikon ajan syntymän jälkeen ja tarkistaa, onko se pysyvä.Älä myöskään äidissä havaittu korkea verenpaineongelma välitä vauvalle syntymän jälkeen, ja vain kehitysviive voi näkyy vauvoilla.

Kardiologista valvontaa ei pidä unohtaa

Sydänsairaus, joka normaalisti ei osoita oireita, voi aiheuttaa enemmän ongelmia ja johtaa äidin kuolemaan, joten tällaisen ongelman omaavalle potilaalle on hyödyllistä mennä kardiologian osastolle tarkastukseen.

Hypertensiopotilaat voivat synnyttää normaalisti, jos olosuhteet ovat sopivat.

Hypertensiopotilaiden ei tarvitse välttämättä tapahtua keisarileikkauksella. Tärkeää on, että syntymä tapahtuu sarjassa. Jos potilaan tutkimus sopii normaaliin synnytykseen ja voi synnyttää nopeasti keinotekoisella kivulla, normaali synnytys voidaan suorittaa.

Armin

sohbet

    Ole ensimmäinen, joka kommentoi

    Yorumlar