Miksi 20 vuoden hampaat pitäisi purkaa? Kuinka 20 vuoden hampaat aiheuttavat ongelmia?

Miksi surevat hampaat tulisi poistaa? Kuinka surevat hampaat aiheuttavat ongelmia?
Miksi surevat hampaat tulisi poistaa? Kuinka surevat hampaat aiheuttavat ongelmia?

Viimeisiä suuhun purkautuvia hampaita kutsutaan viisaudenhampaiksi. Joten milloin viisaudenhampaat, jotka ovat monien ihmisten pelottava uni, on purettava? DR. Dt. Beril Karagenç Batal antoi tärkeitä tietoja aiheesta.

Viisaushampaat ovat kolmannet molaariset suumme takana. Suussamme on 20 kappaletta, oikea-vasen, alempi-ylempi. Röntgensäteiden ja suullisen tutkimuksen avulla voimme diagnosoida viisaushampaidesi ongelmat ennen niiden syntymistä. Niitä ei tarvitse aina vetää, kunhan ne ovat terveitä, täysin ajettuja, täysin upotettuja, pureskeltavia kunnolla ja puhdistettuja.

Mutta kun katsomme enemmistöä, suussa ei ole tarpeeksi tilaa viisaudenhampaiden puhkeamiseen. Se aiheuttaa ongelmia muille hampaillesi. Koska ne sijaitsevat suun takana, potilaiden on usein vaikea puhdistaa. Varsinkin kun ne on puoliksi haudattu, toisin sanoen, ne työntyvät vain osittain suuhun, ja loput osa on peitetty ikenillä, on lähes mahdotonta puhdistaa aluetta harjalla ja poistaa ruokajäämät ja bakteeriplakit. Siksi tällaiset viisaudenhampaat aiheuttavat karieksen vaaran vierekkäisille hampaille.

Viisahampaiden osuus pureskelussa on hyvin vähän tai jopa olematonta. Mutta heidän vahingonsa on paljon enemmän kuin niiden luoman riskikertoimen edut.

Kuinka viisaudenhampaat aiheuttavat ongelmia?

  • Se voi jäädä kokonaan upotettuna leuaan. Vaikuttavat viisaudenhampaat voivat joskus aiheuttaa patologioita, kuten kystat ja kasvaimet.
  • Viisaushampaat, jotka ovat vain osittain purkautuneet ja joista muutama näkyy suussa, voivat muodostaa käytävän bakteereille. Koska viisaudenhampaita on vaikea saavuttaa osana päivittäistä puhdistusta, osittain puhjennetun viisaudenhampaan ympärille voi kehittyä ikenetulehdus ja paise.
  • Viisahampaiden pitäminen puhtaana on vaikea ja aiheuttaa vaikeasti hoidettavia karieksen ja luun onteloita vierekkäisissä hampaissa.
  • Yksi yleisimmistä pahanhajuisen syyn syistä on viisaudenhampaat, joita ei voida puhdistaa, paisuttaa tai osittain vaikuttaa.
  • Hampaiden riviin voi vaikuttaa. Jos viisaudenhampaissa ei ole tarpeeksi tilaa, kun ne purkautuvat suuhun, ne voivat puristaa tai vahingoittaa muita hampaita.

Milloin viisaudenhampaat tulisi poistaa?

Sitä tulisi pitää ennaltaehkäisevänä ajatuksena suunnitella uuttoja ennen kuin koet viisaudenhampaiden kielteisiä sivuvaikutuksia.

Voit selvittää sinulle parhaan ratkaisun keskustelemalla hammaslääkärisi kanssa hampaiden sijainnista ja terveydestä. Jos päätät viivästyttää viisaushampaidesi uuttamista, sinun tulee nähdä hammaslääkäri heti, kun hampaissa alkaa esiintyä muutoksia tai jokin seuraavista oireista:

  • Kipu, pureskelun vaikeus, avautumisen ja sulkemisen rajoitus
  • Toistuva pehmytkudosinfektio viimeisten hampaiden ympärillä
  • Iensairaus
  • laaja karies
  • paha haju, paha maku
Armin

sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar