Akkuyun ydinvoimalaitoksen reaktorirakennus nousi 1 metriä yhdessä päivässä

Akkuyun ydinvoimalaitoksen Pearl Unit Reactor Building nosti mittarin yhdessä päivässä
Akkuyun ydinvoimalaitoksen Pearl Unit Reactor Building nosti mittarin yhdessä päivässä

Akkuyun ydinvoimalaitoksen (NGS) 1. voimayksikköön asennettiin reaktoriosan sisäsuojelurakennuksen kolmas kerros. Sylinterimäisen rakenteen kokoaminen, joka painaa 322 tonnia, kesti noin yhden päivän.

Sisätilojen suojarakennuksen kolmas kerros, hitsattu metallirakenne, koostuu 11,5 osasta, joista kukin on 5,8 m korkea, 13,4 m leveä ja painaa 24 tonnia. Osat yhdistettiin yhdeksi lohkoksi, jonka ympyrän pituus oli 138 metriä. Rakenteen kokoonpanoprosessi suoritettiin 1. voimayksikön reaktoriosan vieressä. Kokoonpanon valmistuttua kaikkien hitsattujen liitosten laatu testattiin ultraäänellä.

Sisustussuojarakennuksen kolmannen kerroksen kokoonpanon suoritti yksi maailman tehokkaimmista tela-alustaisista nostureista käyttämällä erityisesti kehitettyä tekniikkaa, joka vaatii geometristen parametrien säilyttämistä asennuksen aikana. Sallittu poikkeama määritetystä halkaisijasta ei ylittänyt 5 mm.

Kolmannen kerroksen asennuksen jälkeen reaktorirakennuksen korkeus nousi 11.6 metrillä ja oli +28.55 metriä. Tämän vaiheen jälkeen asiantuntijat aloittavat toisen ja kolmannen kerroksen yhdistämisen, suojarakennuksen vahvistamisen ja betonointiprosessin. Betonin kaatamisen jälkeen seinät ovat 1,2 metriä paksut. Sisustussuojarakennus koostuu yhteensä 4 kerroksesta ja yhdestä kupolista. Rakennukselle tehdään myös vuototesti, kun kaikki sen osat on asennettu.

Lausunnon antaminen aiheesta AKKUYU NÜKLEER A.Ş. NGS Constructionin ensimmäinen varapääjohtaja ja johtaja Sergei Butckikh sanoi: "Vain viikko sitten asensimme ensimmäisen voimayksikön reaktoripainesäiliön ja olemme nyt läpäisseet toisen tärkeän rakennusvaiheen. Sisustussuojarakennuksen kolmas taso asennettiin sen ennustettuun paikkaan. Meillä oli hyvä vauhti tärkeimpien rakennusvaiheiden valmistumisessa. Seuraavat kytkinasennukset tehdään 2. virtayksikössä tänä kesänä. Näihin kuuluvat reaktoriakselin teräsbetonipalkin, sisärakennuksen toisen kerroksen ja tukipalkin asennus. Turbiinirakennuksen perustuslevyn betonointi on saatu päätökseen kolmannessa yksikössä, ja reaktorirakennuksen perustuslevy on valmis pian. "

Akkuyun ydinvoimalan reaktorirakennukset varustetaan kaksikerroksisilla suojarakennuksilla. Teräsbetonista valmistettu ulompi suojarakennus on suunniteltu kestämään kaikenlaisia ​​poikkeuksellisia ulkoisia vaikutuksia. Sisätilojen suojarakennus puolestaan ​​on valmistettu erityisestä betonista, jossa on teräspinnoite, joka varmistaa reaktoriosan läpäisemättömyyden. Sisäinen suojarakennus, joka on ydinvoimalaitosta paikallistava turvajärjestelmä, ei ainoastaan ​​takaa reaktoriosaston vakautta, vaan toimii myös napanosturin tukena, jossa ydinreaktorin huoltotoimenpiteet suoritetaan putkistojen ja ydinvoimalaitoksen käytön aikana .

Armin

sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar