13. kansainvälinen tasoristeyksen tietoisuuspäivä pidetään 10. kesäkuuta

kansainvälinen tasoristeysvalistuspäivä järjestetään kesäkuussa
kansainvälinen tasoristeysvalistuspäivä järjestetään kesäkuussa

13. kansainvälistä tasoristeysvalmiutta (ILCAD) vietetään 10. kesäkuuta Kansainvälisen rautatieliiton (UIC) suojeluksessa.

Nykytilanteesta huolimatta UIC- ja ILCAD-kumppanit ovat päättäneet pitää tämän maailmanlaajuisen kampanjan hengissä vuonna 2021. Kuten vuonna 2020, ILCAD: n pääkonferenssi, jonka Network Rail isännöi Yorkin kansallisessa rautatiemuseossa ja alun perin suunniteltu kasvotusten, pidetään verkossa.

Aikaisempien englanniksi ja espanjaksi vuonna 2020 pidettyjen verkkokonferenssien onnistumisen vuoksi konferenssi järjestetään englanniksi, espanjaksi ja ranskaksi laajentaakseen rautatie- ja tieliikenneviranomaisten tekemän erinomaisen työn ulottuvuutta ja laajuutta ympäri maailmaa. Lisätietoja myöhemmin http://www.ilcad.org julkaistaan.

Koska turvallisuus on rautatieliikenteen keskiössä, UIC on päättänyt levittää tasoristeysten turvallisuustiedotteita enemmän kuin koskaan 10. kesäkuuta sosiaalisen median viestien, lehdistötiedotteiden ja ILCAD-kumppaneiden kanssa jaettujen julisteiden kautta.

Vaikka rautatie- ja tieliikenne on vähentynyt huomattavasti eri ulkonaliikkumiskieltojen aikana monissa maailman maissa, valitettavasti tasoristeyksissä on raportoitu lukuisia kaatumisia ja uhreja. Joissakin tapauksissa, kun elämäntavat ovat muuttuneet ”kotona työskentelystä”, muut ihmiset ovat alkaneet käyttää tasoristeyksiä. Joissakin maissa, kuten Yhdistyneessä kuningaskunnassa, näiden uusien käyttäjien tapaturmat ovat lisääntyneet.

Kun ulkonaliikkumiskielto päättyy ja junien määrä alkaa parantua ja lähestyy jälleen normaalia tasoa, on olemassa riski lisääntyneistä kaatumisista ja kuolemista, varsinkin kun kuljettajat ja jalankulkijat ovat tottuneet viime aikoina paljon vähemmän junia ylittämään tasoristeyksiä.

Pyytämättä anteeksi käyttäjiltä, ​​on tärkeää ymmärtää, että ihmiset saattavat olla häiriintyneitä tai hajamielisiä tänä vaikeana ajanjaksona, kuten työ, koulu, lastenhoito, jatkuvasti muuttuvat terveyssäännöt, unihäiriöt jne. On tärkeää hyväksyä, että he voivat olla stressaavia eri syistä.

Tasoristeyksissä voi tapahtua onnettomuuksia, koska jotkut käyttäjät päättävät tarkoituksellisesti ylittää noudattamatta perusturvallisuussääntöjä ja tieliikennesääntöjä, kun esteet ovat kiinni tai valot vilkkuvat. Tai se voi johtua siitä, että he ovat hajamielisiä tai eivät kiinnitä huomiota, tai koska heillä on kiire päästä junaan, mennä treffeille tai pudottaa lapsensa koulusta. Väärin aikaan tehtyjen sopimattomien päätösten seuraukset voivat olla dramaattisia ja joissakin tapauksissa aiheuttaa vakavia vammoja tai kuoleman.

ILCAD 2021: n teema on ”Häiriötila tappaa!” Iskulause on häiriötekijä.

Ihanteellisessa maailmassa ei olisi tasoristeyksiä. UIC Safety Database -arvioiden mukaan maailmanlaajuisesti on kuitenkin puoli miljoonaa tasoristeystä. Siksi on erittäin tärkeää, että rautatiet tämän rajapinnan kautta ylittävät käyttäjät noudattavat tien sääntöjä ja kiinnittävät huomiota liikennemerkkeihin, opasteisiin ja esteisiin, jotka ovat olemassa niiden suojelemiseksi. Tämä vaikuttaa jalankulkijoihin ja pyöräilijöihin yhtä paljon kuin tienkäyttäjiin.

98% ajoneuvojen törmäyksistä tasoristeyksissä johtuu tahallisista tai vahingossa tapahtuvista liikennesääntöjen rikkomisista. Ajovirheet voivat johtua häiriötekijöistä ja ylinopeudesta. Törmäysten määrä haavoittuvassa asemassa olevien käyttäjien, kuten jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden, kanssa kasvaa joissakin maissa. Käyttäjät ylittävät joskus suljetut esteet ja valot vilkkuvat, tai joissakin tapauksissa törmäävät toiseen junaan, joka tulee vastakkaiseen suuntaan ensimmäisen junan ohittamisen jälkeen. Heillä voi olla huppari tai korvatulpat, jotka estävät heitä näkemästä tai kuulemasta lähestyvää junaa. Jotkut käyttäjät ovat juoksijoita tai pyöräilijöitä kiireessä, kun taas toiset ovat vanhuksia, jotka käyttävät säännöllisesti tasoristeyksiä eivätkä enää kiinnitä huomiota mahdollisiin riskeihinsä.

ILCAD on toimitettu tasoristeyksen perusviestit mahdollisimman monelle ihmiselle.

Armin

sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar