723-vuotias Çobandede-silta häikäisee ensimmäisen päivän kunniansa

cobandede-silta häikäisee ensimmäisen päivän kunniaansa
cobandede-silta häikäisee ensimmäisen päivän kunniaansa

5-vuotias Çobandede-silta, joka on yksi Turkin vanhimmista viidestä sillasta, on rakennettu historialliselle Silk Roadille Erzurumiin, häikäisee ensimmäisen päivän kirkkaudellaan. Ajoneuvoliikenteelle suljettu silta sallii vain jalankulkijoiden liikenteen.

Çobandede -silta on historiallinen silta Aras-joen yli Köprüköyn alueella Erzurumissa. Sillan rakensi 13-luvun lopulla ilkhanilaisten johtaja Emir Coban Salduz. Historiallista siltaa, joka on yksi ajanjakson tärkeimmistä rakenteista, ei käytetä tänään, koska se on suojattu ja kunnostettu.

Silta on alueella, jossa Bingöl Stream ja Pasinler Stream muodostavat yhdessä Aras-joen. Se sijaitsee Aras-joen altaalla.

Koska sillan kirjoitus on vahingoittunut, ei ole selvää, kuka sillan rakensi. Se rakennettiin 7 kaarella ilkhanilaisten aikaan. Silta on alttiina tulville elokuussa, jolloin virtausnopeus saavuttaa korkeimman tasonsa Aras-joen ja Hasankalen puroissa. Vuonna 1729 tulvan aikana silta vaurioitui ja korjattiin. Vuonna 1872, jälleen tulvan vuoksi, yksi kaareista tuhoutui ja korjataan ja suljettiin kokonaan. 6 kaarisilmää on säilynyt nykypäivään.

Armin

sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar