Uniapnea voi jopa aiheuttaa äkillisen kuoleman yöllä!

Merkittävä uniapnean signaali
Merkittävä uniapnean signaali

Obstruktiivinen uniapnea; Se määritellään kymmeniksi tai sadoiksi hengityksen keskeytyksiksi unen aikana hengitystietä ympäröivien lihasten rentoutumisen ja siitä aiheutuvan supistumisen vuoksi. Uniapneaa, joka on unettomuuden jälkeen 2. yleisimpien unisairauksien joukossa, voi havaita nykyään nuorilla ja jopa lapsilla liikalihavuuden lisääntymisen vuoksi.Lisäksi, jos sitä ei hoideta, se voi aiheuttaa äkillisen kuoleman, etenkin yöllä tai aamulla, sen aiheuttamien ongelmien vuoksi, ja heikentää merkittävästi elämänlaatua! Acıbadem Taksim -sairaalan neurologian erikoislääkäri Dr. Mustafa Emir Tavsanli varoitti, että veren hapen määrä laskee uniapnean aikana, ja sanoi: "Happitason vaihtelut voivat vahingoittaa kehon kudoksia. Erityisesti verisuonirakenteiden vaurioituminen voi aiheuttaa tukoksia suoneissa. Samanaikaisesti voidaan havaita äkillinen verenpaineen nousu, jotka kaikki lisäävät sydän- ja aivoverisuonisairauksien riskiä. Tästä syystä on elintärkeää olla myöhässä hoidossa. " sanoo.

Tärkein riski on liikalihavuus

Uniapnean riski kasvaa miesten 40-vuotiaiden ja naisten vaihdevuosien jälkeen. Erityisesti ylipaino on uniapnean tärkein riskitekijä. Tutkimusten mukaan; 10 prosentin painonnousu lisää uniapnean riskiä 6 kertaa. Lisäksi, jos henkilön kaularakenne on lyhyt ja polulla, jonka läpi ilma kulkee kurkussa, on rakenteellisesti kapea anatomia, apnean riski kasvaa. Näiden lisäksi jotkut geneettiset sairaudet, kilpirauhasen vajaatoiminta ja akromegalia aiheuttavat uniapneaa; Jotkut huumeet, tupakointi ja alkoholin käyttö voivat myös laukaista uniapnean.

Jatkuva hengitys paineilmalla!

Uniapnean diagnoosi; Potilaan valitusten lisäksi valvotaan yöunet ja kirjataan erilaisia ​​parametreja, kuten aivojen aktiivisuus, hengitys, sydämen rytmi ja kehon lihasten liikkeet, polysomnografia-tutkimuksella. Nämä tutkimukset määrittävät myös uniapnean vakavuuden. - Annamme potilaalle myös paineilmaa hoidossa. Tällä menetelmällä pyritään voittamaan hengitysteiden tukos ja jatkamaan hengitystä keskeytyksettä. Yleensä laite, joka antaa jatkuvan positiivisen ilmanpaineen, jota kutsumme CPAP: ksi, on potilaille riittävä. " Neurologian erikoislääkäri Dr. Mustafa Emir Tavşanlı jatkaa seuraavasti: ”Joillakin potilailla voidaan harkita leikkausta rakenteille, jotka kaventavat kurkun ja nenän anatomista rakennetta. Koska tämä ahtauma voi joskus olla tasolla, joka estää paineilmalaitteiden käytön. Kun unen laatu paranee annettavan hoidon myötä, potilaan valitukset häviävät. Tämän hoidon lisäksi potilaan on tärkeää laihtua. Jos paino menetetään tarpeeksi, potilaiden tarvitsema paine laskee, eikä laitehoitoa tarvitse tarvita joillekin potilaille.

Jos sinulla on näitä oireita, älä tuhlaa aikaa!

”Vaikka potilailla on usein kuorsausvalituksia, tämä ei ole ainoa oire. Itse asiassa taulukossa ei välttämättä ole apneaa, jota kutsutaan yksinkertaiseksi kuorsaukseksi. " sanoi tohtori Mustafa Emir Tavşanlı listaa uniapnean varoitusmerkit seuraavasti:

  1. Kova ja ajoittainen kuorsaus
  2. Huomaa ympäröivien ihmisten potilaan hengityskatkot
  3. Herääminen kuin hukkuminen
  4. Tunne tarvetta mennä wc yöllä
  5. Hikoilu, erityisesti kaulassa ja rintakehässä, yöllä
  6. Herääminen väsynyt aamulla
  7. Unelias ja väsynyt päivällä
  8. Herääminen aamulla päänsärky
  9. Unohtaminen, huomion ja keskittymiskyvyn heikkeneminen

Armin

Rautatiealan näyttely 2020

sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar