Mitsubishi Electric kehittää tutkapohjaista tekoälyä tsunamien ennustamiseksi

mitsubishi kehittää tutkapohjaisen tekoälyn sähköisten tsunamien ennustamiseksi
mitsubishi kehittää tutkapohjaisen tekoälyn sähköisten tsunamien ennustamiseksi

Mitsubishi Electric kehitti yhteistyössä Japanin rakennustekniikan tukisäätiön kanssa tekoälytekniikan, joka käyttää tutkan havaitsemia tsunamin nopeustietoja rannikkoalueiden tulvasyvyyksien ennustamiseen.Käyttämällä Mitsubishi Electricin MAISART-tekniikkaa tämä tekoälytekniikka tuottaa tarkkoja ennusteita sekunneiksi tsunamin havaitsemisen jälkeen ja tukee evakuointisuunnitelmien nopeaa toteuttamista mahdollisten katastrofien estämiseksi rannikkoalueilla.

MAISART arvioi tulvan syvyyden suurella osumatasolla heti tsunamin havaitsemisen jälkeen.

Tekoälyn tekniikka; Hän oppii tsunamin nopeuden ja tulvasyvyyden välisen suhteen simuloimalla tietoja, kuten epicentrum, vikavaihtelujen aste ja suunta. Tekoäly arvioi tarkasti tulvasyvyyden noin 1 metrin virhemarginaalilla.3 Arviointi tehdään sekunneissa sen jälkeen, kun tutka on havainnut tsunamin nopeuden ja suunnan. Nopean arvioinnin ansiosta katastrofeja voidaan ehkäistä tai vähentää nopeamman evakuoinnin suunnittelun ja toteuttamisen seurauksena.

Simulaatioarviointien tulokset käyttämällä erilaisia ​​testiympäristöjä, jotka simuloivat mahdollisia maanjäristyksiä Nankain kaivoksessa

Tähänastiset arvioinnit ovat keskittyneet hypoteettisiin maanjäristyksiin Nankain kaivoksessa, joka on suurin murtoviiva, joka kulkee suunnilleen koilliseen / lounaaseen Japanin rannikolla. Kehitetyn tekniikan avulla on mahdollista ottaa uusi askel ja tutkia hypoteettisia maanjäristyksiä muualla Japanissa ja selvittää, miten tsunamit voivat vaikuttaa eri satamiin sekä muihin rannikkorakenteisiin ja kuntiin. Vikojen siirtymisen lisäksi tutkimuksessa tarkastellaan myös sukellusveneiden maanvyörymien aiheuttamia tsunameja, joita on hyvin vaikea ennustaa perinteisillä menetelmillä.

Maanjäristysmaana Japani on huolestunut tsunamien mahdollisista vahingoista rannikkoalueille. Tehokkaiden evakuointitoimenpiteiden toteuttamiseksi tulvien syvyys on arvioitava nopeasti ja tarkasti ennen tsunamin saapumista maalle. Perinteisillä menetelmillä tulvan syvyys voidaan arvioida muutamassa minuutissa kolmen metrin marginaalilla, mutta Mitsubishi Electricin kehittämä uusi tekniikka tuottaa arviot vain muutamassa sekunnissa ja tukee evakuointisuunnitelmien nopeaa toteuttamista.

Tarkka tulvasyvyyden arviointi vaatii tietoa valtameren pintavirroista laajalla alueella. Mitsubishi Electric kehitti tekniikkaa saatuaan tietää, että nämä tiedot voidaan kerätä 50 km: n alueelle käyttämällä erityistä tutkalaitetta.4 Yhdistämällä uusi tutkatekniikka Mitsubishi Electricin MAISART-tekoälytekniikkaan, voitiin tehdä tarkkoja ennusteita vain muutama sekunti.

Kun uutta tekniikkaa kehitettiin ensimmäisen kerran, se tarvitsi simulointia mahdollisille tsunamin olosuhteille (maanjäristyskeskukset, vikojen siirtymisaste ja suunta jne.), Mutta tekoäly oppi nämä tulokset ajan myötä ja alkoi ennustaa tulvasyvyyksiä suurella nopeudella, kun todellinen tsunami havaittiin.

Armin

Rautatiealan näyttely 2020

sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar