Kuinka diabetes vaikuttaa silmien terveyteen?

diabeetikkopotilaiden silmien huomioiminen
diabeetikkopotilaiden silmien huomioiminen

Silmätautien erikoislääkäri Op. Toteaa, että diabetes, joka tunnetaan yleisesti nimellä diabetes, vaikuttaa koko kehoon. DR. Ydeyda Atabay sanoi, että diabetes aiheuttaa myös merkittäviä vahinkoja silmille.Silmäsairauksien asiantuntija op. DR. Ydeyda Atabay sanoi: "Kuten monien sairauksien kohdalla, diabeteksen diagnosoivat toisinaan ensin silmäsairauksien asiantuntijat. Rutiininomaisessa silmätutkimuksessa löydämme diabeteksen vauriot satunnaisesti silmänpohjan skannauksessa, jota kutsutaan silmän takaosaksi tai silmänpohjalle '', hän sanoi.

Verkkokalvon verisuonten vaurio voi sokeuttaa ne

Korostaen, että diabetes vahingoittaa verkkokalvokerroksen (verkkokerroksen) verisuonia, jolla on erittäin tärkeä paikka silmän takaosan visuaalisessa prosessissa, Op. DR. Atabay, verkkokalvon kerroksen pidättämistä kutsutaan diabeettiseksi retinopatiaksi. Verkkokalvon suonien vaurioituminen voi aiheuttaa makulassa (näkökeskuksessa) turvotusta (yhdistymistä), mikä voi vähentää hitaasti ja asteittain näkökykyä. Tämän lisäksi se voi aiheuttaa äkillistä näön menetystä vuotamalla silmään. Lisäksi verkkokalvokerrokselle aiheuttamien vahinkojen lisäksi se voi johtaa kaihin muodostumiseen ja heikentyneeseen näkemykseen varhaisessa iässä.

Todetaan, että taudin tärkein tekijä on korkea verensokeri, Op. DR. Atabay, 'Se on nopea muutos verensokeritasossa ja taudin kestossa. Diabeettisen retinopatian puhkeaminen on yleensä pieniä kuplia aluksissa. Tällä tasolla diagnosoidulla potilaalla voimme taanttaa taudin verensokerin säätelyllä ja ruokavaliolla. Lisähoitoja tarvitaan kuitenkin ehdottomasti potilaalle, joka tulee näkökeskukseen, josta alkaa vakava verenvuoto, tasolle, jolla turvotus on kehittynyt. Täällä tehtävillä hoidoilla tautia ei voida täysin korjata, vaan se vain hidastaa ", hän sanoi.

Huomaa, että jos potilaalla on ylimääräinen verenpaine ja korkeat kolesteroliongelmat, diabeettisen retinopatian kulku voi edetä nopeammin ja vahingoittaa silmiä enemmän. DR. Atabay sanoi: "Tapauksissa, joissa vaurio alkaa silmän takaosasta, tehdään silmän laserhoitoja ja lääkeinjektioita verisuonten muodostumisen vähentämiseksi silmässä ja turvotuksen turvaamiseksi. Taudin edistyneissä vaiheissa voi kehittyä voimakasta verenvuotoa silmänsisäisessä nesteessä ja verisuoniongelmia silmän etupinnalla. Näinä aikoina suoritettavat hoidot ovat aggressiivisempia kirurgisia toimenpiteitä. Diabetesta sairastavilla tulisi olla silmänpohjan skannaus tietyin väliajoin taudin tasosta riippuen. Monet testit, kuten silmänpohjan angiografia, tulisi suorittaa taudin aikana.

Armin

Rautatiealan näyttely 2020

sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar