Kohdunkaulan syöpä voidaan estää sataprosenttisesti

kohdunkaulan syöpä voidaan estää sadalla prosentilla
kohdunkaulan syöpä voidaan estää sadalla prosentilla

Maailmanlaajuisesti yli 500 XNUMX naisella diagnosoidaan kohdunkaulan syöpä vuosittain. Monien maiden, erityisesti Maailman terveysjärjestön tukemien ja käynnistämien seulonta- ja rokotuskampanjoiden avulla on tarkoitus poistaa kohdunkaulan syöpä kaikkialta maailmasta lähitulevaisuudessa.Kohdunkaulan syöpä ja gynekologia, joita Turkissa havaitsi 4,5 sadasataa tuhatta, on 3. sukupuolielinten syöpien joukossa.

Akateemisen sairaalan gynekologian, synnytys- ja gynekologisen onkologian asiantuntija Prof. DR. Hüseyin Hüsnü Gökaslan korosti, että tämä syöpä voidaan havaita noin 100 vuoden ajan käytetyllä ja XNUMX-prosenttisesti ehkäistävällä testillä.

Tutkimustestin ansiosta syöpäkuolleisuus vähenee

Prof. DR. Hüseyin Hüsnü Gökaslanin antamien tietojen mukaan kohdunkaulan syöpä saavuttaa huippunsa kahdella elämänjaksolla. Ensimmäinen on noin 35-vuotias ja toinen noin 55-vuotias.

Todetaan, että kohdunkaulan syövän läsnäolon havaitsemiseksi käytetyllä testitutkimuksella, kuten rintasyövän seulontaan käytetyllä mammografialla, prof. DR. Gökaslan jakoi seuraavat tiedot:

”Nykyään kohdunkaulan syövän diagnosointiin käytetään kahta yhteisön seulontatestiä. Tahra- ja HPV-testejä voidaan käyttää erikseen tai yhdessä. Kun käytämme sitä yhdessä, voimme lisätä skannaustaajuutta 3 vuodesta 5 vuoteen. Kun testitesti suoritetaan säännöllisesti, mahdollisuutesi tarttua riskialttiisiin rakenteisiin kasvaa 95 prosenttiin. Kun teemme yhden HPV-testin, meillä on 94 prosentin mahdollisuus havaita se. Siksi, kun molempia käytetään yhdessä, siitä tulee erittäin tehokas seulontamenetelmä.

Emme kuitenkaan käytä alle 30-vuotiaita HPV-testiä, käytämme vain testitestiä. "

Seksin aloittaminen varhaisessa iässä ja useat syntymät lisäävät riskiä

Toteamalla, että kohdunkaulan syöpää voidaan pitää sukupuolitautina, prof. DR. Gökaslan sanoi: "Kun estämme HPV-infektioita, jos havaitsemme niiden aiheuttamat soluhäiriöt varhaisessa vaiheessa, meillä on todella mahdollisuus estää tämä syöpä."

Prof. DR. Gökaslanin riskitekijöihin kuuluvat yhdynnän aloittaminen varhaisessa iässä, moniavioisuus, useiden seksikumppaneiden saaminen, yhdynnät ilman kondomia, tupakointi, immuunijärjestelmän häiriöt, usean syntymän syntyminen, ehkäisypillereiden käyttö pitkään ja muiden sukupuolitautien läsnäolo sairaudet. rivissä.

Älä aliarvioi yhdynnän jälkeistä verenvuotoa

Muistuttaen, että monia seulontatutkimuksia ei voida suorittaa pelon takia saada Covid-19-infektio sairaalasta pandemian vuoksi, prof. DR. Gökaslan sanoi: "Potilaiden on kuitenkin erittäin tärkeää jatkaa seulontaa mahdollisimman pian" ja varoitti: "Yleisin kohdunkaulan syövän oire on verenvuoto kuukautisten ulkopuolella. tämä verenvuoto voi olla lievää, tulehduksellista - veristä. Verenvuoto yhdynnän jälkeen on erittäin tärkeää, etenkin niillä, joilla on seksuaalisesti aktiivinen elämä. Tämä verenvuoto on verenvuoto, joka on tutkittava. Vaihdevuosien jälkeistä verenvuotoa on pidettävä myös hälytyksenä. Yleensä verenvuoto tapahtuu kasvaimen muodostumisen jälkeen ja laukaisee syystä, kuten yhdynnästä. Mikään muu verenvuoto kuin kuukautisvuoto ei ole normaalia, se edellyttää ehdottomasti lääkärin kuulemista. "

Tupakointi aiheuttaa eniten kohdunkaulan syöpää keuhkosyövän jälkeen

Kiinnittäen huomiota tupakoinnin vaikutukseen kohdunkaulan syövän riskin kasvattamiseen, prof. DR. Gökaslan sanoi: "Tupakointi aiheuttaa eniten kohdunkaulan syöpää keuhkosyövän jälkeen. Siksi on erittäin tärkeää lopettaa tupakointi ”ja jatkoi sanojaan seuraavasti:

”Pap-testin pitäisi alkaa viimeisen yksimielisyyden mukaan 21-vuotiaana. Sen jälkeen on suositeltavaa tehdä 3 - 24 - 27-vuotiaat 30 vuoden välein ja seurata sitä testikokeella. Jos HPV-testi suoritetaan 5 vuoden välein, jos se havaitaan riskialttiiden virustyyppien joukossa, myös testitesti on tehtävä. Voitelutestit voidaan tehdä ilmaiseksi perheen terveyskeskuksissa. "

Armin

Rautatiealan näyttely 2020

sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar