Usein kysytyt kysymykset työhaastattelujen aikana

Usein kysytyt kysymykset työhaastattelujen aikana
Usein kysytyt kysymykset työhaastattelujen aikana

Olet saanut tarvittavan koulutuksen ammatista, josta olet haaveillut vuosia, ja vihdoin on aika aloittaa työelämä. Tai sinulla on parempi asema ammatissasi, jonka kanssa olet työskennellyt pitkään ja haluat työskennellä yrityksissä, joiden uskot voivasi luoda sinulle parempia mahdollisuuksia.Työhaastattelut, jotka sinun on käytävä läpi, jotta pääset askeleen lähemmäksi unelmiasi ja laitat allekirjoituksesi upeiden työpaikkojen alle, innostavat ja pelottavat monia ihmisiä melko vähän.

Voisitko kertoa itsestäsi?

Tämä on pakollinen kysymys melkein missä tahansa keskustelussa, ja se tavallaan määrää keskustelun kulun. Itse asiassa ehdokkaat ovat myös tietoisia siitä, että tämä kysymys todennäköisesti kysytään heiltä, ​​ja he voivat saada haastattelun alkamaan hyvin tekemällä vastauksen tähän kysymykseen etukäteen.

Ennen haastattelua suosittelemme, että kysyt itseltäsi tämän peruskysymyksen ja tutkit vastausta ja keskity parhaaseen versioon, josta sinusta tuntuu. Vastaaminen tähän kysymykseen ja haluamallasi tavalla antaa sinulle monia etuja. Ensinnäkin, jos vietät jännityksen haastattelun ensimmäisinä minuutteina vastaamalla aiemmin tutkittuun kysymykseen, se lisää itseluottamustasi. Samaan aikaan jännityksesi vähenee ja mahdollisuutesi tehdä hyvä vaikutelma toiselle puolelle kasvaa.

Sen sijaan, että keskityt turhiin yksityiskohtiin vastaamalla tähän kysymykseen. Voit selkeästi puhua koulutuksestasi ja aikaisemmista tehtävistäsi. Selittämisen aikana puhuminen ilman taukoa ja änkyttämistä vie sinut askeleen eteenpäin.

Mitä tiedät meistä?

Työnantaja tai haastattelija välittää potentiaalisten kollegojen tiedoista, joiden kanssa hän työskentelee, ja yrityksestä, jossa hän työskentelee. Mitä me täällä puhumme, ei ole tietää kaikki yksityiskohdat yrityksestä. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole mahdollista. Erityisesti viimeisimmät ja mielenkiintoiset työt osastolla, jossa työskentelet, yrityksen parhaat asiakkaat, viime aikoina toteutetut projektit jne. Lausunnon saaminen asioista auttaa luomaan positiivisen vaikutelman.
Niin; Sinulla on kuva, joka tietää missä haluat työskennellä, sinulla on idea yrityksestäsi, jonka kanssa haluat työskennellä, ja hyväksyy yrityksen.

Miksi haluat työskennellä kanssamme ja tässä tehtävässä?

Tässä on todella mitattavissa oleva motivaatio. Vastaamalla tähän kysymykseen voit viitata asioihin, joita et ole maininnut itsestäsi ja joiden mielestäsi liittyvät hieman enemmän henkilökohtaisiin ajatuksiisi, jotta edellisissä kysymyksissä olisi selvää. Esimerkiksi; Saattaa olla suhde tähän yritykseen tai tutkimus, joka vaikuttaa sinuun suuresti yrityksen asenteesta. Voit puhua kliseistä ja väärennetyistä puheista asioista, jotka todella vaikuttavat sinuun ja tämän työn merkityksestä sinulle.

Miksi lopetit tai lopetat vanhan työpaikkasi?

Tämä kysymys on yksi vihjailevimmista kysymyksistä sinusta. Vastauksena sinun ei todellakaan pidä halveksia vanhaa tai nykyistä työpaikkaa. Jos työhaastattelun aikana tuntuu, että olet tällaisessa asennossa, se aiheuttaa sinusta negatiivisen kuvan.

Täällä voit mainita, että luulet saavuttaneesi vanhan työpaikan parhaan pisteen ja haluat olla hyödyllisemmässä ja itseään parantavassa asemassa. Tai voit mainita lyhyesti vanhan työpaikkasi epäedulliset olosuhteet. Esimerkiksi työpaikkasi sijainti on liian kaukana kodistasi, etkä halua tuhlata aikaa tiellä jne. Voit puhua haitoista.

Mitä vastuita olet ottanut viimeisessä tehtävässäsi?

Tässä kysymyksessä voidaan selvästi mitata, kuinka paljon työnantajasi luottaa sinuun ja missä aiheissa aloitat. Kun kohtaat tällaisen kysymyksen edellisestä asemastasi työhaastattelun aikana, selitä vastuusi mahdollisimman selkeästi ja tärkeillä yksityiskohdilla. On erittäin tärkeää olla rehellinen täällä. Mainitsemalla asioita, joita et ole tehnyt, tai ylistämällä itseäsi liikaa, voi olla haittaa sinulle.

Mikä oli tärkein menestyksesi työelämässäsi?

Aikaisemmassa liike-elämässäsi saattaa olla monia esimerkkejä menestyksestä, joka vie sinut eteenpäin, mutta kun kysytään tästä kysymyksestä, olisi paljon parempi mainita menestys, joka on lähellä asemaa, jossa haluat työskennellä. Esimerkiksi; Jos pidät tapahtuma- ja organisaatioalaan liittyvää yrityskokousta ja tapaamasi yritys on yritys, joka järjestää terveydenhuollon organisaatioita, voit puhua aiemmin tällä alalla järjestetyistä konferensseista tai huippukokouksista.

Mikä motivoi sinua eniten?

Täällä voit sen sijaan, että luettaisit yrityksen odotukset, kertoa elämällesi asioista, jotka motivoivat sinua ja saavat sinut tuntemaan olosi hyväksi. Esimerkiksi lukeminen tietyllä alueella, liikunta tai pienten viikonloppulomien pitäminen voivat olla motivoivia asioita.

Kun vastaat tähän kysymykseen, keskity aiheisiin tai toimintoihin, jotka parantavat itseäsi ja kykyjäsi ja jotka tuovat sinulle lisäarvoa ja joiden mielestäsi pidät hyvänä sinulle.

Suosittelemme myös, että et mainitse työpaikkaa tai rahaa, jonka puolesta työskentelet, motivoivien asioiden joukossa.

Mikä on palkkasi odotuksesi?

Tämä kysymys on yksi työhaastattelun huolellisesti vastatuista kysymyksistä. Toisaalta sinun on oltava tietoinen työsi arvosta, ja toisaalta sinun ei pitäisi odottaa palkkaa paljon markkinoiden yläpuolella.

Kun kysytään palkkasi odotuksistasi, voit sanoa markkina-arvon mukaisen tai hieman sen alapuolella olevan alueen, jos tarvitset tätä työtä kipeästi. Jos kuitenkin luotat taitoihisi ja laitteisiisi ja sinulla on selkeä palkkataso tälle työlle, voit antaa vastauksen.

Armin

Rautatiealan näyttely 2020

sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar