Toinen Akkuyu NGS: lle tuotettu laite on kentällä

Toinen akkuyu NGS: lle tuotettu laite on kentällä
Toinen akkuyu NGS: lle tuotettu laite on kentällä

Akkuyun ydinvoimalaitoksen ensimmäinen suurikokoinen komponentti toimitettiin kentälle. Yli 107 tonnin painoinen ja yli 12 metrin pituinen korkea- ja keskipainesylinteriroottori saapui työmaalle 20. maaliskuuta.Nykyaikaisten korkea- ja keskipainesylintereiden käyttö on ainutlaatuinen piirre Akkuyu NGS: n 4 tehoyksikköön asennettavien Arabelle-höyryturbiinien rakenteessa. Tämä rakenne varmistaa, että turbiinihuoneen laitteita käytetään korkeimmalla säästötasolla ja että hyötysuhde on jopa 38%. Tämä on ennätysarvo maailman ydinvoimateollisuudessa ydinvoimalaitoksen turbiinilaitoksen hyötysuhteen suhteen.

Ydinvoimalaitosturbiiniyksikkö on suuri voimakas lämpökiertomoottori. Sylinteriroottori on yksi tämän moottorin pääkomponenteista: korkeapainehöyryvirta reaktorikammion höyrygeneraattoreista saapuu roottorin siipiin. Paineistetun ja lämmitetyn vesihöyryn potentiaalienergia muunnetaan mekaaniseksi energiaksi, joka välitetään turbogeneraattorille, joka pyörittää roottoria ja tuottaa sähkövirran.

Korkean ja keskipaineisen sylinteriroottorin valmisti GE Steam Power (yhdysvaltalainen General Electric -yhtiön sivuliike) Belfortissa (Ranska). Saatuaan luvan aloittaa tuotanto ydinalan sääntelyvirastolta (NDK), roottorituotanto kesti noin vuoden ja 1 kuukautta. Tammikuussa 4 laitetoimittajan AAEM LLC: n (Atomenergomash Inc. ja GE Steam Power yhteisyritys) ja AKKUYU NÜKLEER A.Ş. edustajat vahvistivat laitteiden käyttöönoton valmistajan tehtaalla ja että korkean laatustandardin mukainen tuotantotekniikka havaittiin. Hyväksynnän jälkeen roottoria varastoitiin tehtaalla 2021 kuukautta, ladattiin sitten alukselle ja lähetettiin Akkuyu NGS -työmaalle meritse.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Pääjohtaja - NGS: n rakennustöiden johtaja Sergei Butckikh, "Projektimme ei rajoitu Venäjälle ja Turkkiin, Arabelle-höyryturbiinin ydinvoimalaitoksen rakennustyömaalle toimitettavan sylinteriroottorin Akkuyu on tapahtuma, joka osoittaa selvästi kansainvälisen pääsyn. Höyryturbiinilaitoksen päälaitteet valmistaa amerikkalainen tytäryhtiö Ranskassa. Projektin tuottajat, laitetoimittajat ja yleensä projektimme osallistujien luettelo sisältää yrityksiä monista maista. Unkarista, Tšekistä, Italiasta, Espanjasta, Puolasta ja Japanista on tehty tilauksia pumppauksen, lämmönvaihtimien, sähköteknisten ja muiden apulaitteiden tuotantoa varten. Kentän rakennustöiden riippumattoman teknisen valvonnan suorittaa kansainvälinen suunnittelukonserni Assystem, joka toimii 17 maassa Euroopassa, Lähi-idässä ja Aasiassa.

Nykyään matalanopeuksinen puskuriturbiini on luokkansa markkinoiden tehokkain turbiini: turbiinin teho voi nousta 1900 MW: iin, kun taas roottoreiden hitsattu rakenne varmistaa korkean korroosionkestävyyden ja pääkomponenttien pitkän käyttöiän (vähintään kuusikymmentä vuotta), pidentäen suunnitellun huollon ja korjauksen väliä.

Armin

Rautatiealan näyttely 2020

sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar