Dumlupınar-marttyyrien muistojuhla pidetään!

Muistoseremonia pidettiin dumlupinar-marttyyreille
Muistoseremonia pidettiin dumlupinar-marttyyreille

Dumlupınar-sukellusvene oli teräshauta 68 merimiehelle 81 vuotta sitten. Dumlupınarista, joka upposi 4 metrin syvyyteen Ruotsin lipun alla puretun rahtilaivan törmäyksen seurauksena Çanakkalen Nara Burnun edustalta 1953. huhtikuuta 87, tuli Turkin laivaston onnettomin onnettomuus Ertuğrulin katastrofin jälkeen. Turkki ei koskaan pudonnut asialistalta Dumlupýnarin marttyyreja muistettiin seremonialla joka vuosi 4. huhtikuuta.Aamulla 04. huhtikuuta 1953 TCG ÇANAKKALE -sukellusveneemme henkilökunta muistutti Dumlupınar-marttyyreistamme, jotka uskotimme onnettomuuden seurauksena Dardanellien syvän siniselle, asettamalla seppeleen merelle, Naran edustalle. Cape, jossa onnettomuus tapahtui.

Seremonia pidettiin myös Dumlupınar-marttyyreillemme Barbarosin marttyyrien muistomerkissä. Heidän iankaikkisuutensa 68. vuosipäivänä muistamme armolla, kiitollisuutena ja kunnioitamme marttyyreja, jotka uhrasivat henkensä kotimaalle sanomalla "Anna Isänmaan olla elossa" ja joita elämme aina sydämessämme.

TCG Dumlupınar

TCG Dumlupınar, turkkilainen sukellusvene, joka upposi 4 henkilön miehistön kanssa 1953. huhtikuuta 86 palatessaan Naton Sinisen meren harjoitukselta Välimerellä I. İnönü-sukellusveneen kanssa. Hän palveli Turkin laivastossa 16. marraskuuta 1950 - 04. huhtikuuta 1953.

USS-puhallin

Electric Boat Co. Yhdysvaltain laivastolle vuonna 1944. Groton Connecticutin valmistaman Balao-luokan sukellusveneen etunimi oli USS Blower (SS-325). Saapuessaan Pearl Harbouriin 16. joulukuuta 1944 sukellusvene korjattiin ja uudistettiin II. Hän aloitti ensimmäisen partiointitehtävänsä toisen maailmansodan aikana 17. tammikuuta 1945. Suoritettuaan kolme erillistä partiotehtävää Javan saarella ja Etelä-Kiinan merellä hän ankkuroituu Australian Fremantlen satamaan 28. heinäkuuta 1945. Hän osallistuu harjoituksiin Mariaanien saarilla syyskuussa 1945. Se pysyi yhteydessä Tyynenmeren laivastoon vuosina 1946-1949. Hän osallistui tutka- ja luotainharjoituksiin Alaskassa elokuusta syyskuuhun 1948. Sukellusvene, joka siirrettiin Atlantin laivastolle vuonna 1950, tulee Philadelphiaan 3. maaliskuuta ja menee kunnossapitoon. Turkin merivoimien henkilöstö saa koulutusta sukellusveneestä, joka saapuu Connecticutiin 27. syyskuuta. Yhdysvaltojen inventaariosta poistettu sukellusvene siirretään 16. marraskuuta 1950 Turkin laivastolle Yhdysvaltain ja Turkin välisen yhteisen puolustustukilain nojalla, ja se saa nimen USS Blower.

Dumlupınarin katastrofi

Vuonna 1953 hän törmäsi 3. huhtikuuta - 4. huhtikuuta välisenä yönä kello 2.10 noin yöllä katsellen vesistöä Naboland-nimisen ruotsalaisen rahtilaivan kanssa Nara-niemen rannalta Dardanellien saarelle. Naboland osui Dumlupınariin torpedokammion oikealta puolelta. 8 ihmistä Dumlupınarin kannella putosi mereen törmäyksen väkivallan vuoksi. 8 kahdeksasta ihmisestä tarttui potkuriin ja yksi kuoli hukkumalla.

Tullimoottori tuli ensin paikalle. Tullimoottori vei 5 selviytynyttä Çanakkaleen ja sairaalaan. Sukellusvene upposi niin nopeasti, että vain 81 aluksella olleesta 22 ihmisestä pääsi turvautumaan torpedotilaan perään. 22 täällä loukkuun jäänyttä ihmistä heitti upotetun poijun pintaan. Auringonnousun myötä poiju näki ympäriinsä vaeltelevat kalastusalukset. Tullimoottori tuli heti poijulle. Tullimoottorin toinen pyörä Selim Yoludüz odotti vastausta nostamalla luurin poijulle ja sanomalla "Hei". Komentaja Selami Özben, joka vastasi sukellusveneeltä; Hän kertoi, että sähkö oli katkennut, alus nojasi 15 astetta oikealle puolelle, että perästorpedotilassa oli 22 ihmistä. Selim Yoludüz sanoi, että Kurtaran-alus tulee. Noin klo 11.00 Kurtaran saapui paikalle. Työtä jatkettiin keskeytyksettä 72 tuntia. Tutkimukset olivat kuitenkin epävarmoja johtuen kurkun voimakkaasta vuotamisesta. Toiveet menetettiin sukellusveneillä oleville nyt.

Sukellusveneessä kuolleita 81 ihmistä muistetaan joka vuosi 4. huhtikuuta.

Merenkulkijat, jotka menettivät henkensä TCG Dumlupınarissa

Upseerit 

 1. Commodore Staff eversti Hakkı Burak,
 2. Koneen vanhempi kapteeni Naşit Öngören,
 3. Konekapteeni Affan Kayali,
 4. Kansiluutnantti İsmail Türe,
 5. Koneluutnantti Fikret Coşkun,
 6. Kansiluutnantti Bulent Orkunt,
 7. Kansiluutnantti Macit Şengün
 8. Koneluutnantti Ahmet Er

Varapäällikkö Vanhemmat asianajajat 

 1. Astsb. Kd. Shh. Ali Tayfun,
 2. Astsb. Kd. Shh. Emin Akan,
 3. Astsb. Kd. Shh. Mehmet Denizmen,
 4. Astsb. Kd. Shh. Omer Oney,
 5. Astsb. Kd. Shh. Sait Yildirim,
 6. Astsb. Kd. Shh. Şevki Özsekban,
 7. Astsb. Kd. Shh. Hasan Tahsin Cebeci,
 8. Astsb. Kd. Shh. Mehmet Fidan,

Varapäällikkö kersantti majuri 

 1. Astsb. Shh. Cemal Kaya,
 2. Astsb. Shh. Cemaleddin Denizkıran,
 3. Astsb. Shh. Hüseyin Uçan,
 4. Astsb. Shh. Kemal Acun,
 5. Astsb. Shh. Naci Özaydın
 6. Astsb. Shh. Saladin Cetind,
 7. Astsb. Shh. Fiksu kulu,
 8. Astsb. Ucvs. Sabri Gudeberk,
 9. Astsb. Shh. Ulvi Erhazar
 10. Astsb. Shh. Fevzi Gürsan,

Pikkupäällikön kersantit 

 1. Astsb. Çvş. Bahri Sertesen,
 2. Astsb. Çvş.Hamd Reis,
 3. Astsb. Çvş.İbrahim Altıntop,
 4. Astsb. Çvş.İhsan Aral,
 5. Astsb. Çvş.İhsan Coşkun,
 6. Astsb. Çvş.İhsan İçdemir,
 7. Astsb. Kersantti Mehmet Ali Yılmaz
 8. Astsb. Kersantti Mustafa Doğan,
 9. Astsb. Çvş. Nekdet Yaman,
 10. Astsb. Çvş Samim Nebioğlu,
 11. Astsb. Çvş Selami Özben,
 12. Astsb. Çvş.Şaban Mutlu,
 13. Astsb. Çvş.Tuğrul Çabuk,
 14. Astsb. Çvş.Zeki Açıkdağ,

Veronmaksajien kersantit 

 1. Kersantti Ramazan Yurdakul, (Rize)
 2. Çvş.Veysel Saygılı, (Karasulu)

Veronmaksajien korporaatit 

 1. Emin Suzen, (Bodrumista)
 2. Mehmet Kızılışık, (Bodrumista)
 3. Murat Yildirim, (Trabzonista)
 4. Niyazi Giritli, (Milasilta)
 5. İbrahim-prosessori (Istanbulista)
 6. Zugfer Ceylan, (Istanbulista)

Yksityiset 

 1. Ahmet Günal, (Lapsekili)
 2. Ahmet Özkaya, (Inebolu)
 3. Ali Aslan, (Edremitiltä)
 4. Ali Kökçü, (Bigalı)
 5. Bekir Sarı, (Şilelistä)
 6. Enver Uçar, (Çanakkaleli)
 7. Feridan Kırcalı, (Izmiristä)
 8. Henkinen palveluntarjoaja, (Tekirdağlı)
 9. Galip Yılmaz, (Giresunlu)
 10. Hasan Arslan, (keskiviikko)
 11. Hasan Bozoğlu, (Çanakkaleli)
 12. Hasan Kelleci, (sukulainen)
 13. Hüdai Çağdan, (Çorlulu)
 14. Huseyin Kayan, (Bartinilta)
 15. Huseyin Sayim, (Bigali)
 16. İbrahim Aksoy, (Bursasta)
 17. İsmail Özdemir, (Ordulu)
 18. Kadir Demiroğlu, (Lapsekili)
 19. Kenan Odacioglu, (Izmiristä)
 20. Mehmet Aydin, (Rizeli)
 21. Mehmet Demir, (Giresunlulta)
 22. Mehmet Demirel, (Çanakkaleli)
 23. Murat Suyabatmaz, (Inebolusta)
 24. Mustafa Özsoy, (Sökeli)
 25. Mustafa Tasci, (Bartinilta)
 26. Necati Kalan, (Foçalısta)
 27. Nurettin Alabacak, (Antalyasta)
 28. Nuri Acar, (Marmarikselta)
 29. Ömer Yalçın, (Bandırmasta)
 30. Ülfeddin Akar, (Lapsekili)
 31. Yusuf Demir, (Surmeneli)
 32. Tarik Gediz (Yozgat)

Armin

Rautatiealan näyttely 2020

sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar