Miljoona TL-avustus GEKA: lta Fethiyen vedenalaisen historian puistoprojektiin

miljoonaa tl avustusta gekadanilta fethiyen vedenalaisen historian puistohankkeeseen
miljoonaa tl avustusta gekadanilta fethiyen vedenalaisen historian puistohankkeeseen

Fethiyen kauppa- ja teollisuuskamarin (FTSO) Fethiye Underwater History Park -hanke, joka elvyttää sukellusmatkailua ja isännöi 10 tuhatta merieläintä, on saanut miljoonan TL avustuksen Etelä-Egean kehitysvirastolta (GEKA). Toteamalla, että projekti, joka toteutetaan 1 miljoonan TL: n kokonaisinvestoinneilla, tulee olemaan alueen uusi vetovoimakeskus, FTSO: n hallituksen puheenjohtaja Osman Çıralı sanoi: "Elävöitämme Fethiyen vedenalaista historiaa Fethiyen lahdilla järjestettävä temaattinen vedenalainen näyttely projektimme puitteissa. Fethiyen, Kayaköyn, Lykian hautojen ja Amintasin kalliohautojen historialliset arvot elvytetään vedenalaisilla riutoilla. Hanke, joka paljastaa alueemme potentiaalin sukellusmatkailuun, pystyy myös vastaanottamaan kymmeniä tuhansia mereneläviä. " sanoi.FTSO: n GEKA 2020 -hanke-ehdotuspyyntö sai GEKA: lta maksimaalisen tuen "Fethiye Underwater History Park" -hankkeelle, johon se haki vaihtoehtoisen matkailun infrastruktuurin taloudellisen tukiohjelman puitteissa. Hankkeen puitteissa, jolla on oikeus saada miljoonan TL: n avustus GEKA: lta, Fethiyen lahdille perustetaan temaattinen vedenalainen historiapuisto. Fethiyen ja Kayaköyn 1 3 vuotta vanhoja historiallisia arvoja edistetään dramatisoinnilla veden alla upotettavien esineiden ja veistosten avulla. Siten uuden vetovoimakeskuksen perustamisen myötä vuotuinen sukellusten määrä, joka oli 2500 100.000 viime vuosina, mutta laski 20.000 12: een viime vuosina, kasvaa jälleen ja sadoille lajeille tarjotaan suojaa. Panostetaan myös tavoitteeseen levittää matkailu XNUMX kuukauteen.

Sukella historiaan Fethiyessä

FTSO: n FTSO: n hallituksen puheenjohtaja Osman Çıralı totesi, että "Fethiye Underwater History Park" -hankkeessa, joka sai GEKA: lta tuen enimmäismäärällä, Fethiyen historialliset arvot herätetään eloon vedenalaisilla riutoilla ja vedenalainen maailma ja Fethiyen historia ovat yhdessä. Hän sanoi, että sen tarkoituksena on paljastaa sukellusmatkailun mahdollisuudet.

Çıralı totesi, että Fethiyen vedenalainen historiapuisto, joka toteutetaan yhteistyössä Fethiyen kunnan ja İMEAK DTO Fethiyen haaratoimiston kanssa, tuo uuden hengityksen alueen matkailulle, jatkoi seuraavasti:

"GEKA lahjoitti miljoona TL suurimmalla tuella kammiamme valmistamalle" Fethiye Underwater History Park "-hankkeelle. Kolme miljoonaa hanketta, jotka on suunniteltu toteutettavaksi temaattisen aihealueen puitteissa, asettivat vedenalaisen näyttelymme "Fethiyen vedenalaisen historiallisen puiston" luonteeseen projektissamme, Fethiyemizin sukellusturismi Turkissa, ja pyrimme olemaan vetovoima maailman. Projektimme tarjoaa pitkäaikaisen hyödyn vedenalaiselle väestölle sen luontoystävällisellä puolella. Tavoitteenamme on myös lisätä alueellamme yöpyvien matkailijoiden määrää ja heidän keskimääräistä oleskelunsa pituutta levittämällä matkailua 1 kuukauteen projektin avulla.

Luontoystävällinen projekti

Lahtemme valtava vedenalainen biologinen monimuotoisuus ja vedenalainen populaatio houkuttelivat alueellemme 2000-luvun alussa paikallisia ja ulkomaisia ​​turisteja 100.000 20.000 sukelluksella vuodessa. Ajan myötä meriniityt kuitenkin tuhoutuivat ensinnäkin ihmisten toimien, kuten veneen ankkureiden, ennenaikaisen ja hallitsemattoman metsästyksen, amatööriharpuunikalastuksen, vuoksi. sitten vedenalainen biologinen monimuotoisuutemme katosi. Tämän seurauksena teemakohteessa olevassa vedenalaisessa historiallisessa puistossa, jonka toteutamme tavoitteena lisätä nykyään 2020 XNUMX: een sukellusten määrää lahdillamme; Fethiyen historialliset arvot, Fethiyen, Kayaköyn, Lykian haudan ja Amintasin kivihaudan arvot tapahtuvat. Jaostomme on hankkeen hakija, jota tuetaan GEKA XNUMX -hakemuksen, vaihtoehtoisen matkailuinfrastruktuurin taloudellisen tukiohjelman puitteissa. Fethiyen kunta ja İMEAK DTO Fethiyen haara ovat projektikumppaneitamme. Hankkeeseen osallistuu Fethiyen piirikuvernööri, Muğlan maakunnan kulttuuri- ja matkailuvirasto, Muğlan maakunnan maa- ja metsätalousosasto, Fethiyen vedenalainen yhdistys, TURSAB Western Mediterranean BYK.

Asianomaisten osapuolten lausunnot sovellusalueista saatiin

FTSO: n hallituksen puheenjohtaja Osman Çıralı, Fethiyen apulaiskaupunginjohtaja Oğuz Bolelli, İMEAK Fethiyen haaratoimiston jaoston puheenjohtaja Fethiyen maatalous- ja metsäpiirin johtaja Şaban Arıkan määrittääkseen sovellusalueet ennen Fethiyen vedenalaisen historiapuiston hankkeen toteuttamista. FTSO. Kokous, johon osallistuivat Şaban Sarıkaya, TÜRSAB: n läntisen Välimeren BTK: n puheenjohtaja Özgen Uysal, FTOS: n varapuheenjohtaja ja ÇALIŞ-DER: n puheenjohtaja Mete Ay, Fethiyen vedenalaisen yhdistyksen (FETSAD) puheenjohtaja Bülent Taşan, Fethiyen matkailutoimisto-johtaja Saffet Dündar ja Fethiye-sukellusyhteisöjen edustajat. Muokattu.

Projektin tieteellisenä neuvonantajana toimi prof. DR. Keinotekoisten riuttojen käyttöönotto Altan Lokissa, keinotekoinen riutta maailmassa ja työ Turkissa, keinotekoisten riuttojen edut ja haitat, tekivät informatiivisia esityksiä kalastus- ja sukellusmatkailun vaikutuksista. Kokouksessa, jossa vastattiin myös osallistujien kysymyksiin, saatiin sukellusyhteisön edustajien mielipiteet alueista, joilla projekti toteutetaan.

Kokouksessa esityslistalle tuodut mielipiteet ja ehdotukset huomioon ottaen määritetyt paikat merkitään kartalle ja projektin tieteellinen konsultti prof. DR. Näille paikoille tehdään toteutettavuustutkimus Altan Lökin johdolla. Toteutettavuustutkimuksessa; Soveltuvuus määritetään maantieteellisen pohjarakenteen ja maanpinnan, vedenalaisen kasviston ja eläimistön, sukellussoveltuvuuden, selkeyden, pohjavirran ja tuulen suunnan, alueen meriliikenteen, kalastustoiminnan intensiteetin perusteella.

Armin

Rautatiealan näyttely 2020

sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar