TOYOTA GAZOO Racing johtaa edelleen mestaruutta

toyota gazoo racing johtaa edelleen mestaruutta

TOYOTA GAZOO Racing kilpaili FIA: n maailmanmestaruuskilpailujen toisessa kilpailussa Suomen arktisella rallilla, joka koostuu lumella ja jäällä peitetyistä vaiheista.

Joukkueen nuori kuljettaja, lentävä suomalainen Kalle Rovanperä, suoritti kilpailun toiseksi ja tuli nuorimmaksi kuljettajaksi, joka johti WRC-kuljettajien mestaruutta. Suoritettuaan menestyksekkäästi kotikilpailussa Rovanperä sai myös lisäpisteitä pisteyttämällä nopeimman ajan Power Stage -kilpailussa Yaris WRC: n lopussa.

20-vuotias Rovanperä ja hänen apukuljettajansa Jonne Halttunen olivat tahdinjärjestäjien joukossa rallin alusta loppuun ja sijoittuivat toiseksi vain 17.5 sekunnilla johtajan edellä. Siten Rovanperä saavutti WRC-uransa parhaan tuloksen. Elfyn Evans TOYOTA GAZOO Racing -rallitiimistä sijoittui rallissa viidenneksi, kun hänen joukkuetoverinsa Sébastien Ogier sijoittui luokituksen 20. sijalle ongelmien jälkeen. Power Stage -pelissä hän onnistui saamaan yhden pisteen epäedullisesta tieasemastaan ​​huolimatta.

Näiden tulosten avulla Kalle Rovanperä otti johtoaseman lentäjien mestaruuskilpailussa, kun taas Toyota säilytti johtoasemansa Brands Championshipissä. TGR WRC Challenge -ohjelman pilotti Takamoto Katsuta saavutti jälleen uransa parhaan tuloksen, kuten Monte Carlossa, ja sai viimeisen vaiheen kuudennen sijan. Arvioimalla Suomen arktista rallia joukkueen kapteeni Jari-Matti Latvala korosti Rovanperän korkeaa suorituskykyä ja sanoi: "Me johdamme edelleen molempia mestaruuskilpailuja. Meidän olisi pitänyt olla tyytyväisiä, mutta tietysti halusimme lisää. Pyrimme voittamaan täällä, koska joukkueella oli kotiralli. " hän puhui.

WRC: n uusi johtaja Kalle Rovanperä totesi olevansa erittäin iloinen saadessaan toisen sijan ja sanoi: "Se oli erittäin vaikea viikonloppu. Me todella työnnimme sitä kovasti, emmekä olleet aina optimaalisessa tahdissamme, mutta olimme jatkuvasti mukana taistelussa. Laitimme kaiken, mitä meillä oli Power Stage, ja saimme täällä todella hyvät pisteet. On todella mukavaa johtaa mestaruutta ensimmäistä kertaa ja olla tässä asemassa. "Seuraava kilpailu on minulle erilainen, nyt meidän on pidettävä tahdistamme ja oltava vakaa", hän sanoi.

WRC-kaudella 2021 kolmas ottelu on Kroatian ralli, toinen täysin uusi kilpailu kalenterissa. Ralli 22. – 25. Huhtikuuta järjestetään asfalttipeleillä Zagrebin pääkaupungin ympäri.