Ryhtihäiriöt voivat aiheuttaa monta kipua!

Asentohäiriöt voivat aiheuttaa monia kipuja
Asentohäiriöt voivat aiheuttaa monia kipuja

Asiantuntija fysioterapeutti Gökhan Aygül antoi tietoa aiheesta. Se on kaikkien kehon osien (pään, vartalon, käsivarsien ja jalkojen) harmonia ja oikea kohdistus eri toimintojen aikana, kuten seisominen, istuminen, kävely.Koko kehon suuntauksen takaavat molempien jalkojen kautta maahan siirretyt kuormat. Kaikissa jokapäiväisessä elämässämme omissa asennotavoissamme jalkamme siirtyvät maahan seisomaan ja lantioilla istuessa. Oikean kehosegmentin on täytettävä kaikki kehomme läpi päivän aikana kantamamme kuormat.

Jokainen ruumiinosa on yhteydessä toisiinsa. Jos jokin on vialla, se vaikuttaa koko kehoon. Otetaan esimerkiksi joku, joka seisoi pitkään kyydissä; Tässä pitkäaikaisessa väärässä asennossa henkilön hartiat rullaavat vähitellen eteenpäin ja rinnan kuormitus kasvaa, mikä voi aiheuttaa hengitysvaikeuksia, vatsalihakset lyhenevät, selkä- ja vyötärölihakset muuten venyvät ja heikkenevät, nämä lihakset on vaikeuksia kantaa kuormaa ja aiheuttaa selkäkipuja.Miksi se voisi olla. Ajan myötä tämä tila voi vaikuttaa lantioon, polviin ja jalkoihin, koska kehomme ovat yhteydessä ketjujärjestelmään.

Vaikka syyn huonoon asentoon (asennon) uskotaan olevan psykologiset olosuhteet (onnettomuus, yksinäisyys, uupumus), ajan myötä käyttämättömät tai väärin käytetyt lihakset heikentyvät ja muuttuvat pysyvästi.

Ei pidä unohtaa, että pysyminen pitkään paikallaan aiheuttaa negatiivisuutta asennossa. Ihmiskeho on ohjelmoitu liikkumaan. Olitpa työpöydän työntekijä tai työskentelet jatkuvasti, ei tarkoita sitä, että vyötärö-, niska- tai selkäkipuja on oltava koko eliniän ajan. Tärkeää on lisätä liikettä elämäänne oikeaan aikaan ja oikealla tavalla.

Ryhtihäiriöt voivat myös aiheuttaa seuraavia sairauksia;

SCOLIOOSI

Skolioosi on lyhyesti selkärangan kaarevuus. Skolioosin syy on tutkittava hyvin, jotta liikuntaohjelma voidaan luoda oikein skolioosissa. Skolioosi ei johdu vain lihasten epätasapainosta, heikkoudesta tai jännityksestä. Uskotaan, että skolioosin syytä ei tunneta. Skolioosin hyvä arviointi edellyttää, että kallon (pää) luut, iliopsoas-lihas, kalvo, lihasten epätasapaino ja elinten toiminnot on arvioitava huolellisesti. Näköhäiriöt tulisi kyseenalaistaa myös skolioosissa. Skolioosin todellisen syyn löytäminen tuo meidät lähemmäksi tavoitettamme. Asianmukaisella liikunnan suunnittelulla meillä on mahdollisuus päästä eroon skolioosista ilman leikkausta.

MIKÄ ON KIPOSIS

Kyfoosi on tila, jossa selkäranka taipuu eteenpäin. Itse asiassa selkäranka on jo kaareva (kyphotic) selän alueella ja lordoottinen ulkonäkö vyötäröllä. Tällöin kyphosis esiintyy, kun selkänojan kaarevuus nousee normaalin yläpuolelle (yli 50-60 astetta) tai jos vyötärön kuppaus paranee (laskee alle 15 astetta) tai katoaa.

VÄLIAIKAISET YHTEISET HÄIRIÖT

Temporomandibulaarinen nivel (TMJ, alaleuan nivel) on kivun ja toimintahäiriön oireyhtymä, johon liittyy rintalihaksia. Nivelpinnan ja levyn välinen harmonia on häiriintynyt. Leuan nivelsairaudet ovat vaikuttaneet nykyään laajalle levinneeseen väestöön.

Ihmiskehon toimivin ja monimutkaisin nivel on leuanivel, jolla on hyvin kehittynyt liikkuvuus. Leuan nivelsairaudet osoittavat oireita, kuten tinnitus, korva-, pää-, kasvo- ja silmäkipu, ja nykyään se on vaikuttanut yleiseen segmenttiin.

Temporomandibulaariset nivelsairaudet ovat toistuvia kipuja leuan nivelessä ja / tai purulihoissa tai nivelten toimintahäiriöitä. Tämän useista syistä johtuvan ongelman pääasiallinen syy on leuan liitoksen pinnan ja nivelessä olevan levyn välisen harmonian menetys.

Armin

Rautatiealan näyttely 2020

sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar