Missä on Golden Gate -silta? Golden Gate -sillan historia

missä on kultainen porttisilta
missä on kultainen porttisilta

Golden Gate -silta (turkkilainen: Golden Gate Bridge) on riippusilta Kultaisen portin salmen yli San Franciscon lahden sisäänkäynnillä Kaliforniassa.Tällä hetkellä se on seitsemänneksi pisin riippusilta maailmassa. Sillan pituus on 2,73 km, jalkojen välinen etäisyys on 1,28 km, sen korkeus on 235 metriä. Ajoneuvoliikenteelle on kuusi kaistaa. Silta yhdistää San Franciscon Marinin kreivikunnan pohjoisosiin ja harvempaan asutukseen Napa ja Sonoma Valley.

tehdä

Ajatus rakentaa silta lahdelle juontaa juurensa vuoteen 1872. Noina vuosina tehtyihin luonnoksiin puututtiin vasta 1920-luvulla, jolloin lauttakapasiteetti saavutti rajan. Sillan rakentaminen toteutettiin 5. tammikuuta 1933 ja 27. toukokuuta 1937 välisenä aikana kiistanalaisen pääinsinöörin Josef B. Straussin johdolla. 11 työntekijää kuoli rakentamisen aikana.

Kultaisen portin sillan rakentamisessa ajan tekniset haasteet on voitettu ja lukemattomat sillanrakennuksen ennätykset on rikki. Nämä; Korkein jalka (227 m), pisin (2.332 m), paksin köysi (92 cm) ja suurimmat vedenalaiset perustukset. Nämä perustukset piti tehdä salmen erittäin voimakkaissa virtauksissa. Toinen yllättävä asia on, että se tehtiin laajalle levinneen työttömyyden ja nälän aikana ja käytettiin peräti 35.000.000 887.000 600.000 dollaria. Sillan kokonaispaino on 1964 XNUMX tonnia. XNUMX XNUMX niittiä pitää yhdessä torni- ja palkkipalkit, joista viimeinen on massiivikulta. Silta oli maailman pisin riippusilta, kunnes Verrazano-Narrows -silta rakennettiin New Yorkiin vuonna XNUMX.

Puolitie-helvettiin-klubi

Sillan alle rakentamisen aikana venytetty turvaverkko pelasti 19 työntekijän hengen. Nämä ihmiset muodostivat myöhemmin sen, mitä he kutsuivat Half-Way-to-Hell-Clubiksi. Kun tämä verkko ei pystynyt pitämään putoavia rakennustelineitä sen valmistumisvaiheessa, kymmenen laiturin mukana kaatunutta ihmistä menetti henkensä.

Nimen alkuperä

Silta on saanut nimensä San Franciscon lahdelle avautuvasta 1,6 km leveästä salmesta (Golden Gate tai Chrysoplae). Tämän nimen sanotaan olevan nimetty niin, koska se muistutti kultaista sarvea, jonka kapteeni Chrysoceras tai Kultainen sarvi nimitti Istanbulissa, jonka kapteeni John C.Fremont antoi kultahyökkäyksessä Kaliforniassa vuonna 1846.

liikenne 

27. toukokuuta 1937 kello kaksitoista se avattiin liikenteelle presidentti Franklin D. Rooseveltin Valkoisesta talosta lähettämällä sähhesignaalilla. Avauksessa leikattiin perinteisesti nauha, ei ketju.

100.000 10 ajoneuvoa käyttää siltaa päivittäin, ja tämä määrä kasvaa noin 2,50% vuodessa. Kaupunkiin palaamisen kustannukset ovat XNUMX dollaria / akseli. Toisin kuin San Francisco-Oaklandin lahden silta, Golden Gate -silta on ollut kannattava vuosikymmenien ajan, vaikka suojaus on kallista, koska se ei ole valmistettu ruostumattomasta metallista.

maali 

Vaikka alun perin se oli tarkoitus maalata harmaaksi, Yhdysvaltain laivasto halusi sillan maalattavan mustilla ja keltaisilla raidoilla, jotta se olisi helposti nähtävissä aluksista. Arkkitehti viimeistelyvaiheessa Edwin Morrow Kun hän näki sillan punaisella ruostumattomalla suojamaalilla, hän teki päätöksensä. Erottuaan merestä ja taivaasta, hän valitsi lämpimän oranssin värin, jonka hän ajatteli olevan sopusoinnussa rannan luonnon kanssa. Tätä väriä käytetään myös varoitusmerkeissä maanteillä ja kansainvälinen oranssi kutsutaan.

Sillan kunnossapidon päätehtävä on säännöllinen maalien uusiminen. Maali suojaa teräsosia ruostumiselta. Väärinkäsitys on, että koko silta maalattiin säännöllisin väliajoin. Todellisuudessa, kun silta maalattiin ensimmäisen kerran, se päällystettiin lyijy-pohjamaalilla ja ruostumattomalla suojalla, eikä sitä maalattu uudelleen paitsi tarvittavien osien korjaamiseen ensimmäisten 27 vuoden ajan. Vuonna 1965 ruostuminen eteni niin paljon, että ohjelma alkoi naarmuttaa kaiken maalin, maalata sen muovipohjaisella epäorgaanisella sinkkisilikaattipohjamaalilla ja levittää siihen vinyylipohjaista peitelakkaa. Vuonna 1990 peitelakka korvattiin ajan standardien mukaisella akryyliemulsiolla. Tämä maalausohjelma päättyi vuonna 1995. Nykyään 38 maalarin tiimi korjaa maalin kuluneet osat.

Kaupungin symboli 

Golden Gate -silta on symboli San Franciscon kaupunkiin ja koko San Franciscon lahden alueelle, ja monille Yhdysvalloille sekä New Yorkin vapaudenpatsas.

Armin

Rautatiealan näyttely 2020

sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar