Autoteollisuuden vienti oli helmikuussa 2,5 miljardia dollaria

autojen vienti oli miljardia dollaria helmikuussa
autojen vienti oli miljardia dollaria helmikuussa

autoteollisuus oli 15 vuoden ajan Turkin viennin kärjessä, pystyi keräämään kuukausittaisen keskimääräisen viennin helmikuussa ennen Covidien-19: n puhkeamista.Uludag Automotive Industry Exporters 'Association (PA), autoteollisuuden mukaan Turkin vienti kasvoi helmikuussa 0,7 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon oli 2,5 miljardia dollaria. Toimitusteollisuuden ja tavarankuljetuksiin tarkoitettujen moottoriajoneuvojen vienti kasvoi kaksinumeroisina, kasvua 37 prosenttia Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja 65 prosenttia Marokkoon.

OİB: n puheenjohtaja Baran Çelik sanoi: "Tavoitteenamme on viedä tänä vuonna 300 miljardia dollaria teollisuudellamme, joka työllistää suoraan 15 tuhatta ihmistä ja on ollut viennin mestari viimeiset 30 vuotta peräkkäin. "Se, että saavutimme kuukausittaisen keskimääräisen vientikeskiarvon ennen pandemiaa viime kuussa toteuttamallamme 2,5 miljardin dollarin viennillä, on antanut meille moraalin tavoitteen saavuttamisessa."

Autoteollisuus, joka saavutti alakohtaisesti 15. vientimestaruuden peräkkäin peräkkäin viime vuoden pandemiasta huolimatta, sai kuukausittaisen viennin keskiarvon ennen helmikuun Covid-19-taudinpurkausta. Uludag Automotive Industry Exporters 'Association (PA), autoteollisuuden mukaan Turkin vienti kasvoi helmikuussa 0,7 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon oli 2,5 miljardia dollaria. Alan ensimmäisen sijan osuus Turkin kokonaisviennistä oli 17,4 prosenttia. Teollisuuden vienti vuoden 2021 kahden ensimmäisen kuukauden aikana laski 2 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna ja oli 4 miljardia 802 miljoonaa dollaria.

OİB: n puheenjohtaja Baran Çelik sanoi: "Tavoitteenamme on viedä tänä vuonna 300 miljardia dollaria teollisuudellamme, joka työllistää suoraan 15 tuhatta ihmistä ja on ollut viennin mestari viimeiset 30 vuotta peräkkäin. Se, että saavutimme kuukausittaisen viennin keskiarvon ennen pandemiaa viime kuussa toteuttamallamme 2,5 miljardin dollarin viennillä, antoi meille moraalin matkalla tavoitteemme saavuttamiseen. Helmikuussa, kun vientitoimitusteollisuuden ja tavarankuljetuksiin tarkoitettujen moottoriajoneuvojen vienti kasvoi kaksinumeroisina, kirjasimme 37 prosentin kasvun Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, 20 prosenttia Sloveniaan ja 65 prosenttia Marokkoon ", hän sanoi.

Toimitusalan vienti kasvoi 13 prosenttia

Toimitusala, joka vei 13 miljoonaa dollaria helmikuussa 957 prosentin lisäyksellä, oli suurin tuoteryhmä. Henkilöautojen vienti väheni helmikuussa 19 prosenttia 876 miljoonaan dollariin, Tavarankuljetusajoneuvojen vienti kasvoi 45,5 prosenttia 527 miljoonaan dollariin ja Bussi-Pikkubussi-Midibusin vienti 53 prosenttia 68 miljoonaan dollariin .

Toimitusalalla eniten vientiä harjoittava Saksa kasvoi 24 prosenttia, kun taas Italiaan 28 prosenttia, Ranskaan 14 prosenttia, Yhdysvaltoihin 18 prosenttia, Venäjälle 52 prosenttia, Espanjaan ja Puolaan 37 prosenttia. Vienti Romaniaan lisääntyi 22 prosenttia, Romaniaan vietiin 47 prosenttia ja Sloveniaan 46 prosenttia.

Henkilöautojen vienti Ranskaan, Italiaan 6 prosenttia, Yhdistyneeseen kuningaskuntaan 20 prosenttia, Saksaan 22 prosenttia, Belgiaan 34 prosenttia, kun taas lasku oli 39 prosenttia Sloveniaan ja 55 prosenttia Marokkoon.

Kuljetettavien moottoriajoneuvojen vienti kasvoi 253 prosenttia Iso-Britanniaan, 65 prosenttia Ranskaan, 75 prosenttia Belgiaan, 69 prosenttia Sloveniaan, 36 prosenttia Yhdysvaltoihin ja 79 prosenttia Alankomaihin.

Bussi-pikkubussi -tuoteryhmässä eniten vientiä harjoittava Saksa laski 32 prosenttia, jälleen Ranskaan, toiselle tärkeälle markkina-alueelle, 63 prosenttia ja Italiaan 33 prosenttia.

Muiden tuoteryhmien joukossa oleva Çekicin vienti kasvoi helmikuussa 80 prosenttia ja oli 80 miljoonaa dollaria.

Vienti Ranskaan kasvoi 7 prosenttia

Helmikuussa vietiin 348 miljoonaa dollaria Saksan alueelle, joka on alan suurin markkina-alue, kun taas Ranskasta tuli 7 prosentin lisäys toiseksi suurin markkina 302 miljoonalla dollarilla. Vienti Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, joka on kolmanneksi suurin markkina, kasvoi 37 prosenttia 277 miljoonaan dollariin, kun taas tavarankuljetusajoneuvojen 253 prosentin kasvu oli tehokas lisäys tähän maahan. Jälleen helmikuussa vienti Sloveniaan kasvoi 20 prosenttia, Marokkoon 65 prosenttia, Venäjälle 12 prosenttia, kun taas Yhdysvaltoihin 14 prosenttia, Romaniaan 37 prosenttia, Alankomaihin 32 prosenttia ja Israeliin 32 prosenttia. Henkilöautojen viennin 125 prosentin kasvu oli tehokasta Marokon kasvussa, mutta henkilöautojen ja tavarankuljetusajoneuvojen viennin väheneminen vaikutti Yhdysvaltojen laskuun.

Vienti EU: hun laski 2 prosenttia

Maaryhmän perusteella vienti Euroopan unionin maihin laski helmikuussa 2 prosenttia 1 miljardiin 670 miljoonaan dollariin, kun taas EU-maiden osuus viennistä oli 66 prosenttia. Yhdistyneen kuningaskunnan ollessa muiden Euroopan maiden joukossa tämän maaryhmän osuus nousi 12 prosenttiin. Vienti muihin Euroopan maihin kasvoi 23 prosenttia ja Afrikan maihin 13 prosenttia.

Armin

Rautatiealan näyttely 2020

sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar