Asiantuntijaraportti pääsi tuomioistuimeen Çorlu-junan katastrofissa: Keitä ovat alkuperäiset viat?

Corlu-junan katastrofissa ylimääräinen asiantuntijaraportti pääsi tuomioistuimeen, jotka ovat tärkeimmät puutteet
Corlu-junan katastrofissa ylimääräinen asiantuntijaraportti pääsi tuomioistuimeen, jotka ovat tärkeimmät puutteet

Kolme vuotta Çorlun junaonnettomuuden jälkeen laaditussa ylimääräisessä asiantuntijaraportissa korostettiin, että rautatien sylinterit eivät olleet riittäviä ja että alueella ei ollut tarvittavaa määrää tie- ja porttivalvojia.

SÖZCÜ: n İsmail Saymazin uutisten mukaan; "Lisäasiantuntijalausunto junatapaturmasta, jossa 25 kansalaista kuoli Çorlussa, saapui tuomioistuimeen. Raportissa todettiin, että veden ja ilman kulkua rautateitse tuottavat tynnyrit ovat riittäviä, eivätkä vesirakenteet sovellu nykypäivän tekniseen palveluun. Todettiin myös, että vaadittua määrää tie- ja portinvalvontaviranomaisia ​​ei käytetty. Kuuden asiantuntijan 1. helmikuuta laatimassa lisäraportissa Çorlun 26. korkeimman rikostuomioistuimen pyynnöstä "Rummun ja putken ylitysten kapasiteetti onnettomuuspaikalla on riittämätön altaan virtausnopeuksille. Lisäksi on todettu, että putkisiirtymien sisääntulot ovat maan alla, joten ne eivät toimi.

Suunnittelu ei ole hyvä

Korostettiin, että reitin vesirakenteet ja joen pohjajärjestelyt eivät sovellu nykypäivän tekniseen palveluun, mukaan lukien onnettomuuksien jälkeiset parannukset. Tässä yhteydessä korostettiin, että TCDD: n T & K-yksikön T & K-yksikkö, Keski- ja 1. alueellinen rautatieturvallisuuden ja riskienhallinnan osastot, jotka eivät toteuttaneet varotoimenpiteitä rautateiden infrastruktuurin ja taiteellisten rakenteiden poikkeuksellisten sääolosuhteiden suhteen, eivätkä toimittaneet tarvittavaa koordinointia meteorologisen tilanteen kanssa, olivat luonnostaan ​​virheellisiä.

Todettiin, että syyllisiä ovat myös ne, jotka eivät tee rautatieinfrastruktuuria kunnostettaviksi, ja ne, jotka eivät käytä riittävästi tie- ja porttivalvojia. Ensimmäisessä asiantuntijaraportissa varoitettiin, että kyseessä olevalla rautatielle edelleen olemassa olevissa tupakoissa on suuri todennäköisyys uudelle katastrofille milloin tahansa. TCDD: n virkamiehiä kehotettiin myös toteuttamaan toimenpiteet mahdollisimman pian.

25 tapettua, 317 loukkaantunutta, mutta yksittäistä vastuullista ei löydy

Tekirdağ Çorlussa 8. heinäkuuta 2018 tapahtuneessa onnettomuudessa 5 vaunua kaatui kaatamalla maaperän rummun liukastumisen kiskojen alle sateiden vuoksi. 25 ihmistä kuoli onnettomuudessa, 317 ihmistä loukkaantui. Viranomaisia ​​vastaan ​​nostettiin oikeusjuttu. Päätettiin kuitenkin, ettei byrokraatteja tarvitse asettaa syytteeseen. Henkensä menettäneiden sukulaiset aloittivat "oikeusvalvonnan" oikeustalon edessä. Byrokraattien oikeudenkäyntipyyntö hylättiin toisen kerran. Henkensä menettäneiden sukulaiset tekivät tällä kertaa rikosvalituksen asiantuntijoista. Mısra Öz Sel, Oğuz Arda Selin äiti, joka kuoli onnettomuudessa, sakotettiin tuomioistuimen johtokunnan loukkaamisesta.

Samanlaisia ​​mainoksia

miten 1

  1. On väärin valita asiantuntijoita laitoksen ulkopuolelta Çorlu-junaonnettomuudesta: Laitoksen sisäiset asiantuntijat antavat terveellistä tietoa ... Jos laitos määrittää onnettomuuksien syyt oikein, saman virheen toistuminen voidaan helposti estää.

Yorumlar