Nykyinen Istanbulin metro kartta

nykyinen Istanbulin metro kartta
nykyinen Istanbulin metro kartta

Istanbulin metro on metrojärjestelmä, joka palvelee Istanbulin kaupunkia Turkissa. 3 Syyskuussa 1989, jolloin palvelu oli Turkin ensimmäinen metrojärjestelmä. Istanbulin pääkaupunkiseudun tytäryhtiön Metro Istanbulin ylläpitämässä järjestelmässä on yhdeksänkymmentäyhdeksän asemaa seitsemällä metrolinjalla (M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7). Tällä ominaisuudella Istanbulin metro on maan suurin metroverkko. Linjat M1, M2, M3, M6, M7 ovat Euroopan puolella; M4- ja M5-linjat palvelevat Anatolian puolella.

Kaikki yksityiskohdat näkyvät Istanbulin metro kartalla, napsauta karttaa saadaksesi suuremman version Istanbulin metro kartasta. Kartat ovat tiedoksi. Soita alkuperäiselle versiolle asianomaiselle laitokselle. Voit myös käyttää interaktiivista karttamme navigointiohjelman kanssa.

nykyinen Istanbulin metro kartta
nykyinen Istanbulin metro kartta

Viimeinen Istanbulin metroasemaa koskeva tutkimus on IRTC: n puitteissa vuonna 1987 tehty tutkimus. Tämä yhteenliittymä valmisteli myös "Bosporin rautatietunneli" -hankkeen yhdessä Istanbulin metroaseman kanssa. Tässä tutkimuksessa metroreitti on 16.207 metriä ja ehdotetaan linjaa asemille Topkapı - Şehremini - Cerrahpaşa - Yenikapı - Unkapanı - Şişhane - Taksim - Osmanbey - Şişli - Gayrettepe - Levent - 4. Levent. Tämän projektin Yenikapın ja Hacıosmanin välinen osa on otettu käyttöön koodilla M2, ja loput osat ovat rakenteilla tai projektimuodossa. Nykyisten suunnitelmien mukaan linja toimii İncirli - Hacıosmanina ja linjaa on tarkoitus laajentaa myös Beylikdüzüyn.

Perusta luotiin vuonna 2005 ja ensimmäinen vaihe Kadıköy - Kartalin välinen M4-linja otettiin käyttöön elokuussa 2012, M3-linja, jonka perustukset asetettiin samana vuonna, otettiin käyttöön epävirallisesti 10. syyskuuta 2012 ja virallisesti 14. kesäkuuta 2013. Haliçin metrosilta otettiin käyttöön vuonna 2014. Vuonna 2016 M4-linjaa jatkettiin Kartalista Tavşantepeen. Kirazlı - Olympic -palvelut ovat 3. lokakuuta 2016 alkaen käytettävissä M3-linjalla vain arkisin ruuhka-aikoina. 15. joulukuuta 2017 avattiin Turkin ensimmäinen kuljettajaton metro M5 Üsküdar - Yamanevler -linjalla. Yamanevler - Çekmeköy -asemien välisen radan toinen vaihe otettiin käyttöön 21. lokakuuta 2018. M7 Mecidiyeköy - Mahmutbey -metrolinja, jolla on ensimmäinen kuljettajaton metrolinja Euroopan puolella, otettiin käyttöön 28. lokakuuta 2020.

Interaktiivinen Istanbulin metroasema

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar