Airbus-avaruustekniikka saavuttaa Marsin

airbus-avaruustekniikka saavutti marsa
airbus-avaruustekniikka saavutti marsa

NASAn Perseverance-avaruusalus perustuu Airbusin rakentamaan sääasemaan ja viestintäantenniinKun NASA: n Perseverance-avaruusalus laskeutuu punaisen planeetan pinnalle torstaina (huomenna), Airbus-tekniikka seuraa sitä: MEDA-meteorologinen asema tarjoaa tutkijoille arvokasta tietoa Marsin säästä, kun taas High Gain -antennijärjestelmä tarjoaa nopean yhteyden maapallon Mars2020-operaation aikana. tarjoaa viestintälinkin.

Sinnikkyys käyttää seitsemää tieteellistä välinettä, mukaan lukien Airbusin suunnittelema ja rakentama MEDA (Mars Environmental Dynamics Analyzer)-meteorologinen asema Marsin biologisen ja geologisen ympäristön tutkimiseen.

MEDA mittaa monia ympäristöparametreja avaruusaluksen varrella olevilla antureilla: tuulen nopeus ja suunta, kosteusnopeus, ilmanpaine, maaperän ja ilman lämpötilat, aurinkosäteily ja myös laskeutuneen pölyn ominaisuudet. Nämä parametrit ohjaavat päätöksiä lentää Ingenuity-helikopteria avaruusaluksella.

MEDA on kolmas Marsin oheisasema, jota johtaa Airbus, joka on osoittanut asiantuntemuksensa tällä alalla. Ensimmäinen tuotettiin Curiosity-avaruusalukselle, joka tunnettiin nimellä REMS (Rover Environmental Monitoring Station) vuonna 2012, ja toinen tuotettiin InSightille TWINS-nimellä vuonna 2018. (Lämpö ja tuuli InSightille) Molemmat olivat onnistuneita NASA / JPL -matkoja.

Kaikki sinnikkyyslöydöksistä saadut tiedot lähetetään maapallolle Airbusin suunnitteleman ja rakentaman HGAS-antennijärjestelmän kautta, joka perustuu X-kaistalähettimeen ja -antenniin, joka mahdollistaa nopean tiedonsiirron. Antenni perustuu talon sisällä kehitettyyn mikroliuskatekniikkaan. Suojattu pölyltä hygieenisten olosuhteiden ja lämpöstabiilisuuden ylläpitämiseksi.

Antenni lähettää suoraan eri kulkuneuvoilla tuotettua tieteellistä tietoa ja tietoa avaruusaluksen terveydentilasta ilman, että niitä tarvitsee yhdistää (esim. Kiertoradat). Lisäksi ajoneuvo saa maapallolta päivittäisiä ohjeita tehtäviinsä. Koska antennia voidaan ohjata, se voi lähettää informaatiosäteen suoraan maapallolle liikuttamatta ajoneuvoa, mikä osaltaan säästää energiaa.

Äärimmäiset lämpöelämykset Marsissa edellyttävät laajoja lämpökestävyystestejä ja antennijärjestelmän pätevyyttä lämpötiloissa -135ºC - + 90ºC. Tämä on Airbusin toinen HGAS-antennijärjestelmä Marsilla, 8 vuotta ensimmäisen antennijärjestelmän jälkeen, joka toimii edelleen virheettömästi Curiosityn kanssa.

Mars2020 on kaikkien aikojen kunnianhimoisin Mars-tehtävä, koska se tutkii Marsin kiviä ja maata yksityiskohtaisemmin kuin koskaan etsimään todisteita planeetan menneestä elämästä ja säilyttämään merkkejä tai jälkiä (bio-allekirjoituksia) maasta tuotavaksi. . Samoin se luonnehtii geologisia prosesseja, jotka muodostavat pinnan, ja mittaa Marsin ilmakehässä tapahtuvien prosessien päivittäistä ja kausiluonteista kehitystä, mukaan lukien pölyn karakterisointi. Sinnikkyys testaa myös tekniikoita, jotka auttavat tasoittamaan tietä tuleville ihmisen tutkimuksille Marsilla, kuten hapen tuottaminen ilmakehän hiilidioksidista tai pienen helikopterin ensimmäinen lento toisella planeetalla.

Airbus ja Mars

Mars Express ja Beagle 2

Airbus rakensi Euroopan ensimmäisen Mars-avaruusaluksen - Mars Expressin, joka käynnistettiin vuonna 2003. Airbus suunnitteli ja valmisti myös Beagle 2: n (Mars Expressillä kuljettaman Marsin), pintakulkuneuvon, joka valitettavasti hävisi laukaisun jälkeen.

exomars

Airbus suunnitteli ja rakensi ESA ExoMarsin, Euroopan ensimmäisen avaruusaluksen toiselle planeetalle. ExoMars-avaruusalus on rakennettu erityiseen hygieeniseen biokuormitettuun kammioon Stevenage (Iso-Britannia) -laitokseen noudattamaan planeettojen suojelumääräyksiä.

Näyte Fetch Rover

Airbus työskentelee ESA: n puolesta Sample Fetch Rover (SFR) -hankkeen seuraavassa suunnitteluvaiheessa (B2) osana tehtäväänsä toimittaa Mars-näytteitä. Vuonna 2026 SFR laukaistaan ​​Marsille ja etsii jäljellä olevia näytteitä Perseverancesta. Se kerää ne ja kuljettaa ne takaisin avaruusalukseen ja sijoittaa ne Mars Ascent -ajoneuvoon, joka laukaisee ne Marsin kiertoradalle.

Earth Return Orbiter

Airbusin on tarkoitus rakentaa Earth Return Orbiter, joka kerää näytteitä Marsin kiertoradalta ja tuo ne takaisin maahan. Airbus on Euroopan avaruusjärjestön (ESA) Mars Sample Return -operaation Earth Return Orbiter (ERO) -yrityksen pääurakoitsija.

 

 


sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Liittyvät artikkelit ja mainokset