Khojalyn kansanmurha 'Tiehistoria Ankarasta Karsiin' muistetaan verkkonäyttelyllä

Tiehistoria Ankarasta hocalin kansanmurhaan muistetaan verkkonäyttelyllä
Tiehistoria Ankarasta hocalin kansanmurhaan muistetaan verkkonäyttelyllä

TCDD Transport varatoimitusjohtaja Assoc. DR. Şinasi Kazancıoğlu ilmoitti jakavansa Azerbaidžanin kansalle aina Khojalyn verilöylystä johtuvan kivun ja olleensa heidän kanssaan, ja toivoi Allahin armoa Azerbaidžanin sukulaisillemme, jotka tapettiin kansanmurhassa.Kazancıoğlu: Vaikka tyrannit vetäytyivät yksi kerrallaan historian näyttämöltä, me turkkilaisena maailmana vahvistamme sydämemme siltoja; Jatkamme erittäin hyvien hankkeiden toteuttamista, kuten Bakun-Tbilisi-Kars-rautatie.

Karabahin alueella 26. helmikuuta 1992 järjestetty Khojalyn kansanmurha muistetaan tänä vuonna verkkonäyttelyllä "Tiehistoria Ankarasta Karsiin".

Tapahtuman "Tiehistoria Ankarasta Karsiin: muistojuhlat ja näyttely Hodjaliille" järjesti verkossa Gazin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta, maalauskoulutuksen osasto ja turkkilainen taideseura.

Gazin yliopiston rehtori prof. DR. Musa Yıldız, Azerbaidžan Ankara-suurlähettiläs Hazar İbrahim, TCDD-liikenteen varajohtaja Assoc. DR. Monet instituutioiden ja järjestöjen edustajat, mukaan lukien Şinasi Kazancıoğlu, osallistuivat.

Tapahtuma alkoi hiljaisuuden hetkellä ja lukemalla kansallislaulu ja Azerbaidžanin kansallislaulu.

"Turkkilaisena maailmana pyrimme rauhan ja veljeyden juurtumiseen"

Kazancıoğlu muistutti toteuttaneensa näyttelyvaunuprojektin nimellä "Black Train Calls Out, There is Talan Karabakh, Genocide in Khojaly" ja tänä vuonna avattiin verkkonäyttely "Road Story Ankarasta Karsiin". Hän korosti, että on erittäin tärkeää olla unohtamatta.

Kazancıoğlu: "Kun turkkilainen maailma taistelee rauhan ja veljeyden juurtumisen puolesta Gazi Mustafa Kemal Atatürkin sanojen" Rauha kotona, rauha maailmassa "mukaisesti; Jatkamme sorrettujen ja uhrin rinnalla ja sorrojia vastaan ​​yhtenäisyydessä ja solidaarisuudessa. Samalla kun sortajat vetäytyvät yksi kerrallaan historian vaiheelta, yritämme turkkilaisena maailmana vahvistaa rakkaussiltoja keskuudessamme; Jatkamme erittäin hyvien hankkeiden toteuttamista, kuten Bakun-Tbilisi-Kars-rautatie. " hän lopetti sanansa.

"Turkki Azerbaidžanin yhden kansakunnan kanssa, kaksi valtiota"

Azerbaidžanin suurlähettiläs Khazar Ibrahimin kansanmurha korostaen, että tämä yksi kansa, kaksi Azerbaidžanin osavaltiota ja Turkki korostivat, että maailma on taistellut 29 vuoden ajan välttääkseen enempää kaikilla maantieteellisillä alueilla.

"Tavoitteenamme on lisätä tietoisuutta Khojalyn kansanmurhasta tällä tapahtumalla"

Rehtori prof. DR. Musa Yıldız totesi, että Gazin yliopisto on yliopisto, joka on herkkä turkkilaisen maailman asioille ja sen tieteellisille tutkimuksille, ja totesi, että he ovat herkkiä Khojalyn kansanmurhaan, jossa 26 sukulaistamme murhattiin 1992. helmikuuta 613, ja sanoi: "Olemme toteuttaneet taiteellista toimintaa tietoisuuden lisäämiseksi Khojalyn kansanmurhasta. Eastern Expressin kanssa viime vuonna järjestetty maalausnäyttelyvaunu herätti suurta huomiota jokaisessa vierailemassaan asemassa Ankarasta Karsiin. Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat osallistuneet tähän ongelmaan.

Armin

Rautatiealan näyttely 2020

sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar