Presidentti valitsee: He rukoilevat meitä paljon metroprojektista

Presidentti valitsee: He rukoilevat meitä paljon metroprojektista
Presidentti valitsee: He rukoilevat meitä paljon metroprojektista

Mersinin ja Adanan metropolipormestarit olivat vieraita SUN RTV: n, Kanal 33: n, KOZA TV: n ja TV A: n yhteisessä yksityislähetyksessä. Tarsuksen yhden historiallisen rakennuksen, Kleopatra-portin, edessä pidetyn suoran lähetyksen moderaattorit olivat Koza TV: n päätoimittaja Necmi Uçar, kun taas Mersinin pääkaupunkiseudun kaupunginjohtaja Vahap Seçer ja Adanan pääkaupunginjohtaja Zeydan Karalar, SUN RTV: n Semir Bolat ja Ahmet 33 kanavalta XNUMX. Özdemirin kysymykset vastasivat. Presidentti Seçer ja presidentti Karalar antoivat julkilausumia tärkeistä kysymyksistä, kuten molempien kaupunkien yhdessä tekemä ja toteuttama työ, pandemiassa tarjotut palvelut, maatalouden ja karjanhoidon kehittämishankkeet, Mersinin metro ja Çukurovan lentokenttä.

Kaksi presidentti puhui TarsuksestaPresidentti Seçer ja presidentti Karalar antoivat tärkeitä lausuntoja Tarsuksen historiasta Kleopatra-portin edessä, missä he tapasivat julkaistavaksi. Presidentti Seçer totesi, että Tarsus, joka on isännöinyt monia sivilisaatioita, on historiallisen ja kulttuurisen taustan omainen paikka, "Tarsuksen jokainen kohta on historia". Pormestari Karalar sanoi: "Jos nämä paikat ovat Euroopan kaupungissa, he kuluttavat miljardeja liiroja ja tarjoavat poikkeuksellisen turisti-kuljetuksen. Nämä on unohdettu, mutta nyt kaikki nämä kaunottaret syntyvät herra presidenttimme ansiosta ”, hän sanoi.

Seçer: "Kun elämä on normalisoitunut, teemme monia yhteisiä toimintoja"

Presidentti Seçer sanoi, että alueella on mahdollista tehdä yhteistyötä, mutta monet toimet rajoitettiin pandemiaprosessin kanssa vuoden kuluttua hänen virastaan. Korostaen, että Mersinillä ja Adanalla on monia yhteisiä seikkoja, kuten sosioekonominen rakenne, demografiset, taiteelliset, kulttuuriset ja historialliset alueet, Seçer sanoi: "Maakunnat erotetaan toisistaan ​​ja rajat asetetaan paperille. Jokaisella meistä on toimeksianto ja vastuu, mutta itse asiassa olemme kumppaneita. Toisin sanoen olemme kumppanina kaikilla aloilla. Seçer totesi, että yhteisiä hankkeita voidaan toteuttaa erityisesti kulttuuri- ja taiteellisella alalla, "Voimme sisällyttää Adanan lisäksi myös Hatayn. Mielestäni on alueita, joilla voimme tehdä yhteistyötä monissa asioissa, ja niihin liittyvät yksiköt tekevät jo näitä tutkimuksia. Hän sanoi, että kun elämä on normalisoitunut, teemme monia yhteisiä toimintoja.

"Oli ihmisiä, jotka eivät pitäneet kulhosta kuumaa keittoa tai kulhosta ruokaa, jonka annoimme."

Seçer totesi, että 31. maaliskuuta pidettyjen vaalien jälkeen esitetyt ennusteet ovat luonnollisesti ristiriidassa pandemian aiheuttamien nykyisten hankkeiden kanssa ja että investointien prioriteetti on muuttunut.

"Sosiaalipolitiikkojen priorisointistanne on tullut järkevämpää ja oikein, että seuraan Zeydanin presidenttiä arvostavalla tavalla tässä suhteessa. Hän on tehnyt erittäin tärkeää työtä Adanassa. Monet pormestarit Hataysta Antalyaan ja Istanbuliin ovat pitäneet luentoja ja tutkimuksia sosiaalisesta kunnasta. Olemme täyttäneet nämä nöyrästi Mersinissä, alueellamme, omalla vastuualueellamme. Saimme myös aika ajoin kritiikkiä. Jotkut ihmiset eivät pitäneet kulhosta kuumaa keittoa tai kulhosta ruokaa, jonka annoimme. Mutta on jotain, jonka sanon aina. Tok, avaa se ei ymmärrä. Mutta ymmärtävät ymmärsivät myös sen, joka rukoili meitä. Ajoittain rakentamallasi tiellä, metrolla tai rakennuksella ei ehkä ole arvoa. Ensinnäkin, ihmishenkellä on merkitystä. Keskitymme siihen, että kansalaiset läpäisevät tämän prosessin terveellisimmällä tavalla ja aiheuttavat mahdollisimman vähän vahinkoa ja surua. "

"Voimme myös käsitellä näitä"

Kaksi pormestaria käsittelivät myös hallinnoimiensa kuntien taloudellista tilannetta. Pormestari Seçer totesi, että he ovat vähentäneet Mersinin pääkaupunkiseudun velkakantaa 22/3 osuudella 1 kuukaudesta, jonka hän aloitti virastaan, ja että he jatkavat palveluitaan tässä prosessissa: "Meillä on 3 tuloerää. Meillä on osuus yleisen budjetin tuloista, Iller Bankin osuus ja omat tulomme. Pakolliset maksumme ovat luonnollisesti palkat, palkat ja jotkut muut pakolliset maksut ja toimeksiannot, jotka maksat henkilökunnallesi, työntekijöillesi pankkiosuuksista. Itse asiassa meillä ei ole numeroa, joka kääntäisi tätä pyörää, jossa voimme tehdä valtavia, anteliaita investointeja tai tehdä kirjaamattomia investointeja, mutta tulemme myös niiden alle ”.

Pormestari Seçer, joka totesi Adanan olevan myös vahva kaupunki, mutta Adanan pääkaupunkiseudun tuhoaminen on erittäin suurta, TURKSTATin uusien tietojen mukaan Adanan bruttokansantuote on noin 82 miljardia liiraa ja Mersin 79 miljardia liiraa. sanoi saaneensa osuuden.

Kiitos Karalarin kaupunginjohtaja Seçerille kesän asukkaiden puolesta

Pormestari Karalar totesi, että Tömük-Kargıpınarın alueella, josta hän osti kesäasunnon Mersinistä vuonna 1998, presidentti Seçerin hallinnon kanssa saatiin ratkaisuja ja suoritettiin tutkimuksia sanoen: "Voitteko kuvitella, ettei rannalla ole hoitoa? Entä tämä kaunis meri, missä tämä kaunis ranta on? Et voi mennä mereen, mutta Vahap Bey ratkaisi välittömästi infrastruktuurin, projekti suunniteltiin ja tarjottiin. Nyt tämä säästää koko rannan. Juomavettä tehdään nyt. Juomavesi ja infrastruktuuri. Kuka kosketti sitä? Vahap Bey ottaa kätensä. Katsokaa Mersinin kesämökkejä, joista puolet on kotoisin Adanalısta. Lisäksi haluan kiittää täällä olevia kansalaisiaan arvokkaan palvelun tarjoamisesta.

Pormestari Seçer totesi, että monet Adanassa asuvat ihmiset viettävät kesäkuukaudet Mersinissä, että puhtaan juomaveden, jäteveden ja käsittelyn ongelmat ovat etenkin Tömük-Kargıpınarı -alueella, että metropolita tuottaa puhdasta juomavettä omin keinoin ja että päättyi hyvin lyhyessä ajassa. Seçer sanoi: "Todellisen jätevesi- ja käsittelyongelman vuoksi virkamiehet kuuluivat FRIT 2: n soveltamisalaan viime viikkoina. Tulivat sekä AFD, Euroopan unionin edustaja että Iller Bankin edustaja. 12 miljoonan euron avustus. Kaikki on periaatteessa kunnossa, menettely toimii, se kesti jonkin aikaa. Menemme sen tarjouskilpailuun hyvin lyhyessä ajassa ja poistamme ongelman siellä lähitulevaisuudessa. Väestö on hyvin tiheä, se on valtava uhka ympäristöterveydelle ja ihmisten terveydelle, se on ratkaistava.

Presidentti Seçer totesi, että Adana-Mersin-tien välinen moottoritieyhteys päättyy Çeşmeliin. Presidentti Seçer sanoi, että pääkaupungilla on hallituksen työn lisäksi olemassa olevan D-400: n rinnalla tutkimus vaihtoehtoisen Çeşmeli-Mezitlin välillä. Seçer sanoi: "Toivon, että tämä kriisi katoaa hyvin lyhyessä ajassa, varsinkin kesäkuukausina. Tällä hetkellä työskentelemme keskustan 4. kehätiellä. Se on 1,5 kilometrin juoksu. "Olemme saavuttaneet suunnilleen Mersinin keskustan länsipääpisteen."

"Mersinillä on tärkeä maatalouden potentiaali"

Puhuessaan tärkeistä hankkeista, jotka toteutettiin Tümşehir-lain puitteissa Çukurovassa, maatalouden kehdossa, pormestari Seçer korosti, että presidentti Karalar käytti puheessaan erittäin tärkeätä sanaa ja sanoi: "Jaimme mansikan taimia, nyt on tapahtunut päinvastainen muuttoliike näillä alueilla. " Itse asiassa tämä on maaginen lause. Ruokaa ihmisiä siellä missä he ovat syntyneet. "Estää maahanmuutto kaupunkiin." Seçer totesi Mersinillä olevan merkittävä maatalouden potentiaali ja jatkoi seuraavasti:

”Adana ja Antalya ovat samat, mutta ero Adanan ja Mersinin välillä on tämä: Adanassa peltoviljely on yleisempää. Maissituotanto, soijapapujen tuotanto, teollisuuslaitokset, puuvillantuotanto, hedelmäviljely, sitruspuutarhat varmasti. Kun tarkastelet Mersiniä, näet tuotteita, joilla on korkeampi lisäarvo. Kasvihuoneiden vihannesten ja hedelmien viljely ovat hyvin yleisiä. Anamur-banaani ja mansikka ovat erittäin arvokkaita. Mutin aprikoosi, luumu. Suurimmat maatalousmaamme ovat Tarsuksessa. Molemmat kenttätalousmaat tehdään, vihannesten maatalous, puutarhanhoito, kasvihuoneviljely, viininviljely. Tarsus-valkoinen on nyt muuttunut. Se on muuttunut nykyaikaisemmiksi lajikkeiksi, jotka soveltuvat paremmin Euroopan markkinoille, mutta voit nähdä kaikenlaisia ​​tuotteita. Meillä on 11 miljardia liiraa maatalouden bruttotuotetta. Tämä alue on 16 tuhatta neliökilometriä, ja meillä on 340 tuhatta hehtaaria maata käsiteltäväksi. Emme voi hallita tätä. Tämä tehtävä kuuluu maatalousministeriölle. He tekevät maatalouspolitiikkaa makroalalla. Mutta kuten Zeydanin presidentti juuri mainitsi, kiinnitimme huomiota ihmisiin, etenkin niihin, jotka kärsivät työttömyydestä, pieniin perheyrityksiin, köyhiin ihmisiin ja naisten osuuskuntiin, erityisesti naisiin. He tekevät erittäin arvokasta työtä. Olemme erittäin kannattavia, he ovat kehittäneet erittäin tärkeitä asioita. "

Pormestari Karalar puhui Metro: "Huono esimerkki, ei esimerkkiä"

Muistuttaen, että Mersinin metrohanketta kohtaan kritisoitiin esittelemällä esimerkkinä Adanan metroa, pormestari Karalar sanoi, että Adanan metro puuttui reittipisteestä. Karalar antoi seuraavat lausunnot:

”Valitettavasti myös metromme uskotaan valmistuvan, mutta se oli epätäydellinen, koska se ei ollut valmis. Reiteistä on pulaa, kuten käymättä sairaalassa, menemättä lentokentälle, menemättä linja-autoasemalle tai käymällä oikeustalossa. Jos se saataisiin päätökseen, ehkä se olisi jotain täydellistä. Metroomme kuljettaa 25 tuhatta ihmistä. Alle 150 tuhatta ei kuitenkaan ole kovin toteutettavissa. Työskentelimme 2. linjalla. Tietenkin lentokenttä on erillinen paikka, mutta rakennimme linjan sairaaloille, Balcalılle, kaupungin sairaalalle, oikeustalolle ja stadionille. Toimitimme projektin sen tekemiseksi, jotta se sisällytettäisiin sijoitusohjelmaan, mutta presidenttimme ei hyväksynyt sitä. Työskentelemme. Toivon, että selitämme ongelmamme lähitulevaisuudessa. Toivon, että se vahvistetaan. Se on tehtävä. Siksi riippumatta siitä, tehdäänkö se Mersinissä vai ei; Esivanhempiemme on sanonut, että 'tiedät tämän esimerkin, ei esimerkin'. Meidän on huono esimerkki. Huono esimerkki, ei esimerkki. Vahap Bey työskenteli. Tämä on rohkeutta sijoittaa 300 miljoonaa dollaria, 300 miljoonaa euroa. Erittäin vakava raha tulojemme mukaan. On erittäin ihailtavaa, että kaupunki saa rohkeutta pormestariin ja tuo sen esityslistalle. On todella suuri menestys suunnitella projekti yhdessä vuodessa, saada se allekirjoittamaan ja tuoda se tähän pisteeseen. Noista asioista ei koskaan keskustella. Metro on välttämätöntä, se on metropolien tärkein julkisen liikenteen kohde, se tulisi rakentaa.

"Komissio tarkastelee parhaillaan tarjouksen tulosta"

Todettuaan, että Mersinin metro-projekti otettiin esityslistalle pikaraitiojärjestelmänä Mersinin pääkaupunkiseudun entisen presidentin Macit Özcanin aikana, pormestari Seçer sanoi: "Noin seitsemän kuukauden kuluttua saapumisestamme aloitteemme tapahtui harkiten puheenjohtaja. Tuolloin varahenkilömme oli nyt mukana investointiohjelmassa ministeri Lütfi Elvanin työn ja panoksen avulla. Miksi kerroin sinulle tämän? Tässä on herra Zeydan Karalar sanoen, en voi kestää sitä. Tällä hetkellä herra Ekrem İmamoğlulla on sama ongelma. Tietenkin ensimmäinen askel on päästä sijoitusohjelmaan. Teimme tarjouksen viime torstaina. Meillä oli ennalta pätevyys. Nyt yritykset ovat poissa, he ovat tehneet tarjouksensa. Nyt tietysti menettely jatkuu, en tee lausuntoa. Oli vahvoja yrityksiä. Tulevina päivinä ilmoitamme tuloksen. Tietysti katsomme tiliä, kirjaamme. Komissio tarkastelee nyt tarjouksen lopputulosta.

"Tuodaan vuokran kaupunkiin metrolla"

Seçer totesi, että metro ei tuota tuloja vain kuljettamalla matkustajia, se tuo voittoa kaupunkiin, "Ensinnäkin meillä on 11 asemaa. Se on tärkeä tuloympäristö. Menet maan alle, siellä on gallerioita, on pysäköintialueita, on mainoskanavia, joten meillä on hyvin erilaiset tulot. Enemmän kuin mikä tahansa, metrocity on megacity. Mersin kasvaa, Mersin nousee. Kuka tekee sen, jos en perusta huomisen Mersiniä nyt? Hänen Lontoossaan, Pariisissa ja Tokiossa on tehty tämä, hän ajatteli 150 vuotta sitten, hän matkusti 150 kilometriä, 200 kilometriä. Rakennat 13.4 kilometrin rautatiejärjestelmän Mersiniin, ja sinulla on helvetti. Ikään kuin tekisi valtavan projektin. Ei! Näytän hyvin erilaiselta. Ehkä se ei ehkä ole välttämätöntä ihmisille tällä hetkellä, mutta luulen, että he rukoilevat meitä paljon 10 vuoden kuluessa ”, hän sanoi.

"Makroprojekteja tulisi harkita alueellisesti"

Puhuessaan Mersinissä rakenteilla olevasta Çukurovan alueellisesta lentokentästä pormestari Karalar korosti, että Mersin ja Adana ovat kaksi sisarkaupunkia, ja sanoi, että Çukurovan lentokenttä on luonteeltaan kansainvälinen ja tuottaa vakavaa voittoa sekä Adanalle että Mersinille.

Presidentti Seçer korosti, että Adanan lentokentän ja Mersiniin rakennetun lentokentän välillä on noin 20 kilometrin etäisyys.

"Puhumme lentokentästä, joka parantaa valtavasti matkailua, kauppaa, sosiaalista elämää ja kulttuurielämää. Tietenkin turvaan Adanan kansalaisten armahduksessa, ehkä rajat erottavat meidät toisistaan, mutta tämä lentokenttä on Adanan ja Mersinin yhteinen lentokenttä. Se on rajojemme rajoissa. Nyt käytämme Adanan lentokenttää. Kiitos Jumalalle, siellä on Adanan lentokenttä. Muussa tapauksessa miten kuljetamme lentäen? Siellä on myös tämä; Toisin sanoen makrohankkeita tulisi tarkastella alueellisesti. Ei vain Adana, toisin sanoen Osmaniye, Hatay ja Gaziantep, tulisi ottaa kokonaisuutena. Joten estät paljon enemmän resurssien tuhlausta, siitä tulee paljon järkevämpää. Se on paljon tehokkaampi. Sinun ei pitäisi olla täällä liian tunnepitoinen. Keskushallinnon olisi tehtävä enemmän alueellisia makrohankkeita. Tuen tätä ymmärrystä. Me kunnina keskustelimme juuri monista asioista. Esimerkiksi Adana, Mersin, Hatay. Antalyassa tai muissa itäisemmissä kunnissa. Kun teemme projekteja, teemme yhteistyötä yhdessä, et edetä nopeammin, käytät vähemmän resursseja, siitä tulee tehokkaampaa. "

"Tuen toisen sataman rakentamista Mersiniin"

Pormestari Seçer totesi, että Mersiniin pitäisi rakentaa toinen satama, ja sanoi: "Mersinin toisen sataman projektiomme on jo tehty, sijainti on määritetty, sen tutkimus on tehty ja kaikki on valmisteltu. Kannatan toisen sataman rakentamista. Katsokaa, mitä enemmän integroit maailmaa tänne meritse, lentäen, maanteitse, mitä lähemmäksi tulet Adanaa ja Mersiniä, sitä enemmän kehität. Siksi sekä lentokenttä, merisatama että tiet. Esimerkiksi on tärkeää, että vanha E-5 leikkaa Tarsuksen. Se, joka yhdistää itään länteen ja pohjoisesta etelään. Nyt tämä moottoritie ja D-400 ovat erittäin tärkeä reitti. Tässä on paikka, jossa kauttakulkukauppa on vilkkainta. Tuotteet kaikkialta maailmasta tulevat tänne tai saapuvat Yumurtalıkin satamaan. Sieltä sinulla on mahdollisuus viedä arabimaihin tai kuljettaa kauppaa ympäri Lähi-itää.


sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Liittyvät artikkelit ja mainokset