Onnellisen lapsuuden psykologia vahvistuu

Onnellisen lapsuuden psykologinen sietokyky on korkea
Onnellisen lapsuuden psykologinen sietokyky on korkea

Määritellään psykologinen sietokyky "voimana kerätä", Assoc. DR. Tayfun Doğan sanoi: "Psykologisen sietokyvyn kriteeri on se, kuinka kauan toiput sairauksien ja traumojen kaltaisten tapahtumien jälkeen.Vertailen ihmisiä, joilla on korkea psykologinen sietokyky, "hacıyatmalaan", he voivat kaatua, mutta toipuvat heti. "

Assoc. Totesi, että jos henkilöllä on optimismia, itsetuntoa, anteeksiantoa, kiitollisuutta ja tietoisuutta, Assoc. DR. Tayfun Doğan sanoi: "Aiheesta tehdyn tutkimuksen mukaan ymmärrettiin, että ihmisillä, joilla oli onnellinen lapsuus, oli vahvempi psykologinen sietokyky.

Üsküdarin yliopiston humanististen ja yhteiskuntatieteiden tiedekunta Psykologian laitos Assoc. DR. Tayfun Doğan osallistui Pendikin opastus- ja tutkimuskeskuksen järjestämään seminaariin positiivisesta psykologiasta ja psykologisesta sietokyvystä.

"Psykologisen sietokyvyn kriteeri on, kuinka kauan toiput tapahtumien, kuten sairauden ja traumojen, jälkeen", Assoc. DR. Tayfun Doğan vertasi ihmisiä, joilla oli suuri psykologinen sietokyky, hacıyatmassaan. Vaikka Canan Ekmekçioğlu oli online-seminaarin moderaattori, Doğan, joka aloitti määrittelemällä positiivisen psykologian ja psykologisen sietokyvyn, selitti, että positiivinen psykologia on uusi lähestymistapa. Doğan sanoi: "Positiivinen psykologia on suuntaus, joka alkoi Martin Seligmanin aloitteista vuonna 1998. "Positiivinen psykologia on lähestymistapa, joka keskittyy enemmän ihmisten positiivisiin piirteisiin ja vahvuuksiin."

Positiivinen psykologia syntyi tarpeesta

Assoc. Assoc. Toteaa, että perinteinen psykologia ei anna tietoa siitä, mitä tehdä elämän merkityksellisyyden lisäämiseksi, Assoc. DR. Tayfun Doğan totesi positiivisen psykologisen lähestymistavan syntyneen tarpeesta ja sanoi:

”Kiinnostus positiiviseen psykologiaan on maassamme melko korkea. Ihmiset eivät enää halua kuunnella sairauksia. Ihmiset haluavat kuulla hyviä asioita, miettiä, miten voin parantaa elämääni. Maailman terveysjärjestön mukaan tauti määritellään täydellisen hyvinvoinnin tilaksi paitsi fyysisesti, myös henkisesti ja sosiaalisesti. Mielenterveydeksi määritellään tietoisuus omista kyvyistään, kyky voittaa stressi, tuottavuus liike-elämässä ja hyödyllisyys omien kykyjensä kannalta. Freudin mukaan rakastava ja työskentelevä henkilö on hyvä mielenterveys. "

Henkilöt, joilla on korkea psykologinen sietokyky, voittavat vaikeudet helpommin

Määritellään psykologinen sietokyky "voimana kerätä", Assoc. DR. Tayfun Doğan sanoi: "Psykologisen sietokyvyn kriteeri on se, kuinka kauan toiput tapahtumien, kuten sairauden ja trauman, jälkeen. Vertailen ihmisiä, joilla on korkea psykologinen sietokyky, hacıyatmalaan, he voivat kaatua, mutta toipuvat heti. Jokainen kärsii elämän tuskasta, jotkut heistä voivat helposti toipua, kun taas toiset hajoavat. Jos henkilöllä on optimismi, itsetunto, anteeksianto, kiitollisuus ja tietoisuus, henkilön psykologinen sietokyky nousee korkeaksi. Aiheesta tehdyn tutkimuksen mukaan ymmärrettiin, että onnellisen lapsuuden omaavilla ihmisillä oli vahvempi psykologinen sietokyky ”.

Optimistit elävät kauemmin

Kosketettaessa onnellisuuden merkitystä psykologisen sietokyvyn lisäämisessä, Assoc. DR. Tayfun Doğan sanoi: "Optimismi ei ole polyannismia, kuten useimmat ihmiset ajattelevat. Epärealistinen optimismi on hankala tilanne. Kun henkilö on sairas, hän jättää huomiotta optimistinsa ja laiminlyö terveytensä ajatuksella ohittaa. Tutkimusten mukaan optimistit elävät pidempään. Toinen tapa lisätä psykologista sietokykyä on luoda ihmissuhteita. Onni on suhteellista, ihmiset voivat olla onnen ja onnettomuuden lähde toisilleen. Sosiaalinen tuki on erittäin tärkeää psykologisen sietokyvyn kannalta. Henkilö tuntee olevansa tärkeä ja selviytyy helpommin epäsuotuisista olosuhteista ”.

Hyvät ihmiset voittavat aina

Todetaan, että ystävällisyydestä on hyötyä paitsi toiselle osapuolelle myös henkilölle, Assoc. DR. Tayfun Doğan sanoi: ”Ihmiset, joilla on vaaliva suhdetyyli, ovat avoimia, vilpittömiä, kunnioittavia ja rakastavia. Ihmiset, joilla on myrkyllinen suhdetyyli, ovat ylimielisiä, alentavia, kriittisiä ja loukkaavia. Suoritetun tutkimuksen mukaan toksisissa suhteissa olevien ihmisten psykologinen sietokyky oli heikko. Joten hyvät voittavat aina. Meidän on opittava olemaan tyytyväisiä nykyiseen tilanteeseen. "Jos elämä antaa sinulle sitruunoita, tee limonadia, älä huoli siitä, miksi en voi tehdä Aleksanteria."


sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Liittyvät artikkelit ja mainokset