Muista osa elämästä, unohtaminen voi olla merkki sairaudesta

Oppiminen tai unohtamatta jättäminen riippuu myös ihmisestä
Oppiminen tai unohtamatta jättäminen riippuu myös ihmisestä

Asiantuntijat huomauttavat, että unohduksen ja unohduksen välillä on selkeitä ja tärkeitä eroja, ja asiantuntijat korostavat, että unohtaminen on luonnollinen ja fysiologinen tehtävä, aivan kuten oppiminen. Asiantuntijat toteavat, että unohtaminen on osa normaalia elämäämme, oppiminen ja unohtaminen voivat vaihdella persoonallisuuden rakenteen mukaan, unohduksia on neljää tyyppiä.Üsküdarin yliopiston lääketieteellinen tiedekunta, neurologian osaston johtaja ja NPİSTANBUL-aivosairaalan neurologian asiantuntija prof. DR. Oğuz Tanrıdağ sanoi, että unohduksen ja unohduksen välillä on merkittäviä eroja ja että ne on erotettava toisistaan.

Muista, että se on luonnollinen ilmiö ja osa elämää

"On erittäin tärkeää selvittää unohduksen ja unohduksen välinen ero", sanoi prof. DR. Oğuz Tanrıdağ sanoi: "Jotta häiriötä voidaan kutsua unohdukseksi, on ensinnäkin tarpeen erottaa tapahtuma, jota kutsumme unohtamiseksi. Tapahtumaa, jota kutsumme unohtamiseksi, pidetään luonnollisena fysiologisena toimintana, kuten oppiminen. Muista, että se on osa normaalia elämäämme. " sanoi.

Aivot tekevät tilaa uudelle oppimiselle

Sen toteamisen, että unohduksella on kaksi ominaisuutta, prof. DR. Oğuz Tanrıdağ sanoi: "Yksi näistä on ajallinen piirre. Se on joidenkin tietojen unohtaminen ajan myötä. Se tapahtuu jotain meille kaikille. Tällä tilanteella voi olla jopa hyvä merkitys, aivot saattavat tehdä tilaa uudelle oppimiselle unohtamalla tietoja, joita ei käytetä tällä tavalla. Toinen on poissaoleva tekijä. Tämä on tekijä, joka voi olla hyvin vaihteleva henkilön mukaan. Se voi johtua siitä, että jotakin opittua tietoa ei kiinnitetä riittävästi huomiota. Me kaikki opimme helpommin, mitä haluamme tietää ja tehdä, ja asioita, joihin emme voi empaattisesti liittyä. Meillä kaikilla on myös erityyppistä älykkyyttä. Jotkut ihmiset oppivat matemaattis-loogista tietoa helpommin, jotkut meistä oppivat tietoa, joka saa meidät tuntemaan, ja jotkut meistä oppivat eleisiin ja eleisiin liittyvät ilmaisut helpommin. Koska kaikkien oppimistyyli ja -nopeus ovat erilaiset, myös unohdetut aiheet ovat erilaisia. Jotkut meistä, jotkut meistä nimeltä, toiset meistä, jotkut meistä unohtavat helpommin taitoa vaativat liikkeet. Meillä kaikilla on erilainen persoonallisuusrakenne, ja tämä persoonallisuuden rakenne saa aikaan erilaisia ​​oppimisen ja unohtamisen muotoja. Pakkomielleiset ihmiset oppivat ja unohtavat kovasti, mutta masennusluonteiset ihmiset oppivat vaikeammin ja unohtavat helpommin. Näihin ominaisuuksiin ei yleensä liity lääketieteellisiä oireita tapahtuman mukana, jota kutsumme unohtamiseksi. Aikaisemmin näitä unohtamisen muotoja kutsuttiin hyvänlaatuiseksi unohdukseksi. " hän puhui.

Kiinnittämällä huomiota siihen, että unohtaminen ilmenee ”unohtaminen on toistuvaa ja havaittavaa käyttäytymistä”, prof. DR. Oğuz Tanrıdağ sanoi: "Tämä tilanne voi herättää ihmisen itsensä ja ympäristön huomion. Erittäin tärkeä piirre on, että henkilö unohtaa unohtuneensa ja toistaa samat tiedot tai havaitsee ne ikään kuin hän ei olisi kuullut hänelle sanottuja sanoja, ja tämän tiedon toistamisen aikana hän havaitsee kuulevansa uutta tiedot.

Ne voivat liittyä unohdukseen

Toteamalla, että unohtaminen ja unohtaminen eivät välttämättä aina ole selvästi erotettavissa toisistaan, prof. DR. Oğuz Tanrıdağ sanoi: "Suositeltujen kriteerien lisäksi inhimillinen tekijä voi tulla esiin. Tällöin voi olla potilaita, sukulaisia ​​ja lääkäreitä, jotka sanovat, että unohdus on unohtavaa; Ihmiset, sukulaiset ja lääkärit, jotka sanovat, että tämä on unohdusta, voi ilmetä. Siksi henkilö, joka viedään lääkäriin unohduksen tai unohduksen vuoksi, voi painokkaasti sanoa "minulla ei ole mitään näistä" tai "unohdan kuten kaikki muutkin". Muista - henkilö, jolla ei ole ilmeistä unohdusta, voi sanoa sitkeästi: 'Unohdan liikaa tai minulla on Alzheimerin tauti'.

Unohduksia on 4 erilaista

Prof. professori totesi, että heillä on elinikäiset unohtamisprofiilit. DR. Oğuz Tanrıdağ sanoi: "Tutkimuksissa erotettiin neljä tyyppiä. Nämä; Normaali unohtamisen ja unohduksen profiili, joka lisääntyy 4-vuotiaana ja sitä vanhemmana, jota kutsumme terveelliseksi unohtamiseksi; Varhaisen aivojen ikääntymisen aiheuttama profiili, johon liittyy aineenvaihdunta-, sisä- ja verisuonitekijöitä Aivojen varhaisen ikääntymisen aiheuttama unohduksen profiili (joka voi alkaa 60–30-vuotiailta); "Se voi olla unohduksen profiili, joka esiintyy yhdessä geneettisten ja kehitystekijöiden kanssa ja joka voidaan tuntea koko elämän ajan (mikä näkyy hyvin varhaisessa iässä, kuten 40-10 vuotiaana), ja syistä voi olla kiihtynyt unohduksen profiili kuten trauma-infektio aikuisuudessa.

Tietokanta-analyysi on tärkeä unohtamisen ja unohtamisen kannalta

Prof. DR. Oğuz Tanrıdağ korosti tietokantamenetelmien merkitystä unohtamisen ja unohduksen analysoinnissa. Toteamusta "ajatella, että tiedät tuloksen" tulisi välttää, kun tehdään ero unohtamisen ja unohduksen välillä, prof. DR. Oğuz Tanrıdağ sanoi: "Meidän on asetettava tietopohjainen ajattelu etusijalle. Meiltä tulevien potilaiden ja heidän sukulaistensa perusteella näemme, että suurin osa unohtuneita tai unohtavia potilaita näkevistä lääkäreistä ilmaisee mielipiteensä, tekee päätöksiä ja määrää lääkemääräyksiä riippuen taipumuksesta ajatella tietävänsä tuloksen. Toisaalta on lääkäreitä, jotka valitsevat dataperusteisen ajattelun. Ymmärrämme ne tutkimuksista ja tiedostojen sisällöstä. Tietopohjainen lähestymistapa sisältää neurologiset ja psykiatriset tutkimukset, biokemialliset analyysit, kallon MRI rakennetietokannalle, laskettu EEG (qEEG) sähkömagneettiselle tietokannalle, neuropsykologiset testit (NPT) toiminnalliselle tietokannalle, veri ja aivo-selkäydinneste geneettiselle tietokannalle (BOS) -analyysi on tehty ”, hän sanoi.

Datapohjaiset ajattelutavat tarjoavat ajoittaista hallintaa

Prof.pr. DR. Oğuz Tanrıdağ sanoi: "Tietoihin perustuva ajattelutapa tarjoaa säännöllisen unohtamisen normaalin profiilin hallinnan. Jos epäilet unohdusta, se paljastaa neurologiset, psykiatriset ja muut lääketieteelliset syyt sekä unohtavan käyttäytymisen ja siihen liittyvien oireiden vaiheet. Se tarjoaa säännöllisesti unohdettavuusprofiileja ”. Tietopohjaisen lähestymistavan käyttämättä jättäminen on tärkeä tekijä Alzheimerin taudin etenemisessä, joka on nykyään tärkeä terveysongelma, eteneviin vaiheisiin ilman puuttumista. Toisaalta ainoa tieteellinen ja tarkka lähestymistapa taudin varhaiseen diagnosointiin on suorittaa aivotarkastukset tietokanta-analyysien perusteella.


sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Liittyvät artikkelit ja mainokset