Lasten uniapnea voi aiheuttaa ärsytystä

Lasten uniapnea voi aiheuttaa epäröintiä
Lasten uniapnea voi aiheuttaa epäröintiä

Lasten obstruktiivisen uniapnean oireyhtymän hoitaminen on tärkeää, koska hoitamaton ongelma vaikuttaa negatiivisesti sekä lasten elämänlaatuun että koulun menestykseen. Korva-, nenä- ja kurkkutautien sekä pään ja kaulan kirurgian erikoislääkäri Dr.Bahadır Baykal antoi aiheesta tietoa .Laadukas uni on välttämätöntä sekä aikuisten että lasten terveelliselle elämälle. Obstruktiivisessa uniapneassa hengitys pysähtyy äkillisesti ja unen laatu heikkenee täydellisen tai osittaisen hengitysteiden tukkeutumisen seurauksena unen aikana. Tiedämme, että aikuisten uniapnea kutsuu monia sairauksia rytmihäiriöistä refluksointiin, verenpainetaudista seksuaaliseen toimintahäiriöön. Uniapnea lapsilla; Se aiheuttaa monia ongelmia kasvun hidastumisesta usein ylempien hengitysteiden infektioihin, hyperaktiivisuudesta koulun epäonnistumiseen.

Esikouluikäisten lasten kokonaisnukkuaika on 11-12 tuntia, ja tämä aika on 6-12 tuntia 9-11-vuotiailla. Obstruktiivisen uniapnean hoito esikoulussa on erittäin tärkeää. Koska hoitamattomilla lapsilla koulun menestyminen vaikuttaa negatiivisesti elämänlaatuun.

Eräässä tutkimuksessa todettiin, että kroonisesti kuorsaavien lasten määrä peruskoulun iässä oli 10% ja apnea 1%.

Uniapnea aiheuttaa lapsille keskittymisvaikeuksia aiheuttaen oppimisvaikeuksia ja koulun epäonnistumisen.

Jos lapsesi kuorsaa unessa, hikoilee liikaa yön aikana, kääntyy jatkuvasti sängyssä ja lopettaa hengityksen edes kerran, sinun pitäisi epäillä uniapneaa. Vaikka uniapnea on yleisempi lapsilla, joilla on kasvojen kehitysvikoja, erityisesti rasvaa, allergisia ja suuria kieliä, pääasiallinen syy on melkein aina suuret risat ja adenoidit.Yleiset nenän polyypit voivat myös aiheuttaa apneaa ajoittain.

Lapsella, jonka unirytmi on häiriintynyt eikä voi saada tarpeeksi nukkua yöllä, oppitunnin keskittyminen pienenee ajan myötä. Havaintohäiriö tuo ulkoa ja oppimisvaikeuksia. Huomiota vähennetään ja muistin käyttö on heikentynyt. Päivän aikana aggressiivisesti käyttäytyvästä lapsesta tulee suvaitsematon ja hyperaktiivinen.

Lapsella, jonka unirytmi on häiriintynyt eikä voi saada tarpeeksi nukkua yöllä, oppitunnin keskittyminen pienenee ajan myötä. Havaintohäiriö tuo ulkoa ja oppimisvaikeuksia. Huomiota vähennetään ja muistin käyttö on heikentynyt. Päivän aikana aggressiivisesti käyttäytyvästä lapsesta tulee suvaitsematon ja hyperaktiivinen.

Lapsella, jolla on uniapnea, happitaso voi laskea ja rakenteellisia häiriöitä voi ilmetä kasvoissa, leuassa ja suussa. Yöllinen kasvuhormoni erittyy vähemmän, joten kehitys on heikentynyt, painonnousu ja pituuden kasvu pysähtyvät.

Jos lapsen valitukset ilmenevät ylempien hengitysteiden infektioista, käytetään lääkehoitoa.Jos tilanne ei parane hoidon yhteydessä, adenoidin ja nielurisojen koko arvioidaan leikkauksen perusteella.Meren liha- ja nielurisongelman aiheuttama uniapnea paranee dramaattisesti leikkauksen jälkeen Ruokahalu lisääntyy, kasvu ja kehitys Hän on kunnossa ja koulumenestys kasvaa, kun lapsi saa tarpeeksi unta.


sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Liittyvät artikkelit ja mainokset