Tietoja Istanbulin uudesta lentokentästä

Istanbulin uudesta lentokentästä
Istanbulin uudesta lentokentästä

Kolmas toimikausi Istanbulin lentokentänä on uuden lentokentän rakentaminen Istanbulin kaupunkiin Turkissa. Kansainvälinen projekti on saatu päätökseen. Istanbulin Euroopan puolelle ja Mustanmeren rannikolle rakennettu lentokenttä rakennettiin 76 neliökilometrin alueelle. Istanbulin uusi lentokenttä, joka avattiin 29. lokakuuta 2018, koostuu kuudesta itsenäisestä kiitotiestä, joiden kapasiteetti on 150 miljoonaa matkustajaa vuodessa.Ensimmäinen lento tehtiin Istanbulista Ankaraan 2124. lokakuuta 29 koodilla TK2018. 76,5 km, kun kaikki vaiheet on suoritettu2 Alue pystyy palvelemaan aluetta kuudella itsenäisellä kiitotiellä, joissa on 200 terminaalia, jotka voidaan lisätä vuotuiseen 2 miljoonan matkustajakapasiteettiin. Vaikka lentokentän projektinimeksi määritettiin rakennusvaiheessa Istanbulin uusi lentokenttä, sen nimi ilmoitettiin Istanbulin lentokentäksi, kun se valmistui. Cengiz, Mapa, Limak, Kolin, IGA-sijoittajien muodostama Kalyon Joint Venture Group (OGG) voitti uuden lentokentän tarjouksen 3 miljardin euron tarjouksella, joka on tasavallan historian korkein tarjous. İGA: n omistusrakenne on vuoden 2013 lopusta lähtien seuraava: 22,152% Kalyon Havacılık ve İnşaat A.Ş., 2019% Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., 35% Mapa İnşaat ve Ticaret A.Ş. ja 25% Limak Construction Industry and Trade Inc. Tarjouskilpailun jälkeen hankkeen pohja pantiin 20. kesäkuuta 20. 

Kiitotiet 

Projekti, jonka perusta pantiin 7. kesäkuuta 2014, on Istanbulin lentokenttä. Istanbulin uusi lentokenttä toteutetaan liikenneministeriön ja valtion lentokenttäviraston puolesta. Istanbulin uusi lentokenttä on rakennettu järjestämään lähes 120 lentokoneen lasku ja nousu tunnissa. Maailman suurin matkustajakone Airbus A-500 pystyy laskeutumaan ja nousemaan myös lentokentällä, jonka esiliina on 380 lentokonetta.

 • Yhteensä on 3,5 kiitotietä, 4 kiitotietä kohtisuoraan Mustaa merta kohti, joiden pituus on 5-1 km, ja 6 kiitotietä, joka kulkee Mustanmeren suuntaisesti, sopivia lentokentälle kuuluvien suurten lentokoneiden laskeutumiseen ja lentoonlähtöön.
 • Näiden kiitoteiden ansiosta suurimmat F-koodin mukaiset matkustajakoneet Airbus A380 ja Boeing 747-800 voivat laskeutua alueelle.
 • Löydetyt kaksi rullaustietä ovat 3.500 metriä pitkiä ja 45 metriä leveitä. Näillä rullausteillä on hätäkiitotie. Niihin liitettiin myös pieniä rullaustietä.

Istanbulin uusi lentokenttä on viidenneksi suurin lentokenttä maailmassa King Fahdin lentokentän ja 3 lentokentän jälkeen Yhdysvalloissa. Rakenna, käytä-siirto -mallilla rakennettu projekti maksaa kaikki kulut mukaan lukien noin 5 miljardia euroa.

Lennonjohtotorni

Istanbulin uudelle lentokentälle rakennettu lennonjohtotorni on 90 metriä korkea ja suunniteltu 17 kerrokseksi, ja se voitti tulppaanikuvallaan vuoden 2016 kansainvälisen arkkitehtuuripalkinnon. Pohjois-Marmaran moottoritien ja Yavuz Sultan Selim -sillan kanssa toimiva lentokenttä liitetään myös suurnopeusjunaan, jonka on tarkoitus saavuttaa lentokentälle 15 minuutissa rautatieliikenteellä Taksimista.

Istanbulin lentokentän testikeskus 

Se on testikeskus, joka on perustettu lentokentälle 19 m5,000: n alueelle COVID-2: n ansiosta. Suoritetaan PCR-, vasta-aine- ja antigeenitestit, ja niiden päivittäinen testikapasiteetti on 10,000. 

Tässä yhteydessä muut lentokentällä toteutetut toimenpiteet ovat seuraavat. 

 • Kaikkien matkustajien on käytettävä naamioita sekä terminaalirakennuksessa että alueella.
 • Turvatarkastusalueilla toteutettiin kontaktittomia turvatoimenpiteitä.
 • Kaikkien matkustajien ruumiinlämpöä ohjataan lämpökameroilla.
 • Kaikki röntgensäteen läpi kulkevat matkustajien matkatavarat steriloidaan ultraviolettivalolla.
 • Kässterilointinesteitä on saatavilla kaikilla matkustajille avoimilla alueilla.
 • Terminaalirakennukset steriloidaan autonomisten robottien ja UV-valon avulla.
 • Sosiaalista etäisyyttä muistutetaan jatkuvasti informatiivisilla merkeillä.
 • 24/7 raitista ilmaa kierrätetään terminaaliin.
 • Alueen matkustajabussit desinfioidaan jokaisen käytön jälkeen.

Tämä diaesitys vaatii JavaScriptin.

Armin

Rautatiealan näyttely 2020

sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar