Goodyear antaa salaisuuksia hiilijalanjäljen pienentämiselle ajon aikana

Goodyear antaa sinulle salaisuuden vähentää hiilijalanjälkeäsi ajon aikana
Goodyear antaa sinulle salaisuuden vähentää hiilijalanjälkeäsi ajon aikana

Jos olet päättänyt vähentää hiilijalanjälkeäsi, on useita tapoja tehdä päivittäisestä ajamisestasi ympäristöystävällisempi. Autolla ajaminen, riippumatta siitä, kuinka vähäpäästöinen ajoneuvo on, luo hiilijalanjäljen. Goodyear antaa sinulle hiilijalanjäljen pienentämisen salaisuudet muutamalla kiinnitettävällä kohdalla.Hiilijalanjäljen pienentäminen edellyttää, että tiedetään, mitkä toimet voivat johtaa enemmän hiilidioksidituotantoon. Muutamalla pienellä muutoksella ajo- ja ajokäyttäytymisessä voit vähentää hiilijalanjälkeäsi matkan aikana.

Älä paina voimakkaasti kaasupoljinta

Vihreä ajo tapahtuu pehmentämällä ajoneuvolle antamiasi komentoja. Tämä edellyttää, että jarrutat aikaisin ja varovasti, kun haluat hidastaa tai pysähtyä. Sama pätee kiihdytykseen. Kiihdytä vain painamalla kevyesti kaasupoljinta. On tärkeää, ettet laita yhtäkkiä kaasupoljinta alas etenkin liikennevaloista tai risteyksistä poistuessasi. Näin voit paitsi vähentää ajoneuvosi päästöjä myös säästää polttoainetta.

Valitse oikeat renkaat

Koska hiilidioksidipäästöjä syntyy rengastuotannossa kuten kaikissa tuotantoprosesseissa, olisi viisasta valita renkaat, jotka kestävät pisimpään. Renkaiden pitkäikäisyys on avain hiilijalanjäljen pienentämiseen, mutta toinen tekijä, joka sinun on otettava huomioon, on vierintävastus. Vaikka vierintävastus on usein ongelma suurille ajoneuvoille, jotka etsivät tehokkuutta, se on myös tekijä, joka sinun tulisi ottaa huomioon henkilöautossasi. Renkaat, kuten Goodyear EfficientGrip Performance 2, ovat melko hyvä esimerkki renkaista, jotka tarjoavat pidempää käyttöä matalalla vierintävastuksella kesäkäyttöön (jopa 2% pidemmän käyttöiän kuin edellinen sukupolvi).

Tarkista renkaat

Riittämättömästi täytetyillä renkailla voi olla valtava vaikutus ajoneuvosi päästöihin. Varmista, että renkaissasi on riittävästi paineita tarkistamalla rengaspaineesi. Löydät ajoneuvosi optimaalisen rengaspaineen autokirjastasi. Ajaminen renkailla, jotka eivät ole riittävästi paineistettuja, voivat lisätä polttoaineenkulutusta ja pakokaasupäästöjä ja vaikeuttaa samalla ajamista.

Älä ylikuormita ajoneuvoasi

Mitä enemmän ajoneuvosi on, sitä enemmän voimaa kuluu liikkumiseen. Ota kaikki irti ajoneuvostasi, mitä et tarvitse matkallasi. Tarvittavien esineiden kantaminen lisää hiilijalanjälkeäsi ja voi aiheuttaa ajoneuvosi kulumisen. Kattotelineiden käyttö voi myös luoda ilmanvastuksen ja lisätä merkittävästi hiilidioksidipäästöjäsi. Kun et käytä kattotelinettä tai jos voit kuljettaa tavaroitasi ajoneuvosi sisällä, poista kattoteline ajoneuvostasi. Näin voit lisätä ajoneuvosi yleistä tehokkuutta.

Käytä vakionopeudensäädintä

Jos voit käyttää vakionopeudensäätöä autossasi, älä unohda sitä pitkillä matkoilla. Joidenkin ajo-komentojen siirtäminen ajoneuvoon vähentää vakavia komentoja, kuten kaasupolkimen voimakasta painamista. Nopeuden pitäminen tasaisella tasolla on paljon tehokkaampaa polttoaineenkulutuksen kannalta kuin sen säännöllinen muuttaminen.

Matkusta ikkunoiden ollessa kiinni

Vaikka on mukavaa matkustaa ikkunoiden ollessa auki luonnonkauniilla alueilla, tämä voi vaikuttaa merkittävästi ajoneuvosi päästöihin suurilla nopeuksilla. Autosi kuluttaa enemmän polttoainetta ja tuottaa enemmän hiiltä selviytyäkseen avointen ikkunoiden aiheuttamasta korkeasta tuulenvastuksesta.

Huollata auto ajoissa

Ajoneuvosi pitäminen täydellisessä toimintakunnossa pitää ajoneuvosi mahdollisimman tehokkaana. Autosi saattaa kuluttaa enemmän polttoainetta kuin on tarpeen, koska pienet häiriöt muuttuvat suuriksi ongelmiksi. Tästä syystä älä unohda, että autosi huolletaan asiantuntijoiden suosittelemin välein.

sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar