5 Tärkeää varoitusta sydänpotilaille koronavirusprosessissa

Tärkeä varoitus sydänpotilaille koronavirusprosessissa
Tärkeä varoitus sydänpotilaille koronavirusprosessissa

Kroonisia sairauksia sairastavien tulisi olla varovaisempia koronavirusta vastaan, joka leviää edelleen nopeasti maailmassa ja maassamme. Sydän- ja verisuonitauteista kärsivien potilaiden hoidon lykkääminen pandemiaprosessin aikana virushäiriön vuoksi voi aiheuttaa kohtalokkaita seurauksia. Kayseri Memorial -sairaalan sydän- ja verisuonikirurgian osaston professori. DR. Faruk Cingöz antoi tietoa koronaviruksen vaikutuksista sydämeen ja verisuonijärjestelmään.

Viruksen ensimmäinen isäntä on keuhkotOn todettu, että mutatoidun Covid-19: n ensimmäinen isäntäkohta on keuhkot. Koska reseptorien läsnäolo ja runsaus keuhkoissa, joihin virus mukautuu, tunnetaan. Keuhkot vaikuttavat melkein kaikilla potilailla, ja keuhkokuumeen ja keuhkopussin oireita esiintyy. Potilailla, joilla on virusperäisen taudin aiheuttama vakava keuhkovaurio, hengitysvajaus syvenee ja potilas intuboidaan hengittämään apuhengityslaitteella.

Koronavirus voi myös asettua sydämeen

Prosessin aikana on paljastettu, että keuhkot eivät ole kohde-elin, vaan isäntäelin. Reseptoreita, joissa virus istutetaan ja kiinnitetään kehoon, ei ole vain keuhkoissa, vaan myös sydämessä, verisuonten sisäseinässä, ohutsuolessa, munuaisissa ja hermosoluissa. Virus aiheuttaa ongelmia asettumalla näihin elimiin ja aiheuttamalla vahinkoa. Itse asiassa koronaviruksen kohde-elin on sydän. Koska se osoittaa kohtalokkaan vaikutuksen asettumalla suoraan sydämeen, myrkylliset jäännökset, jotka muodostuvat kehon liiallisesta murskaamisesta ja väsymisestä, aiheuttavat toiminnallista heikkoutta tukahduttamalla sydämen. Kun virus vaikuttaa suoraan, esiintyy sydänlihastulehdusta (sydänlihastulehdus).

Virus voi aiheuttaa sydämen vajaatoiminnan

Viruksen vaikutuksesta sydänlihakset turpoavat eikä keho pysty tuottamaan tehokasta verenpainetta. Tämän seurauksena sydämen vajaatoiminta kehittyy. Sydämen vajaatoiminta havaittiin 7-12% sairaalahoidossa olevista potilaista. Tämä epätavallinen sydämen lihasten turvotus aiheuttaa valitettavasti sydämen rytmihäiriöitä yhdessä sydämen hermoverkon häiriöiden kanssa, mikä johtaa äkillisiin kuolemiin. Koronavirus vaikuttaa verisuonijärjestelmään ja sydämeen. Se sakeuttaa suonen seinämiä (vaskuliitti), häiritsee suonen sisäpinnan liukastumista (intimitis), lisää suonensisäistä hyytymistä eli tromboosia. Se laukaisee myös sydänkohtauksen riskin tekemällä saman vaikutuksen sydänverisuoniin. Kymmenellä sadasta potilaasta, jotka ovat sairaalassa Covid-19-diagnoosin perusteella, sydän- ja verisuonijärjestelmä vaikuttaa suoraan ja kuolleisuus on korkea tässä ryhmässä.

Sydänleikkaus voidaan suorittaa niille, joilla on ollut Covid-19

Potilailla, joilla on ollut sydänkohtaus ja jotka ovat myöhemmin saaneet koronaviruksen, avoimet sydänleikkaukset voidaan suorittaa sen jälkeen, kun PCR-testi muuttuu negatiiviseksi rintakivun jatkuvuuden ja sydämen tuhoamistuotteiden lisääntymisen vuoksi. Potilaat ovat tehohoidossa pitkään leikkauksen jälkeen ja palauttavat terveytensä tehokkaan ja huolellisen hoidon jälkeen. Ajatus siitä, että "minulla oli avoin sydänleikkaus, jos saan Covid-19: n, menetän henkeni välittömästi", ei ole oikea tapa. On varmaa, että sydänpotilaat, erityisesti ne, joilla on avoin sydänleikkaus, kärsivät koronaviruksen haitallisista vaikutuksista enemmän kuin terveet ihmiset. Ei pidä kuitenkaan unohtaa, että näiden potilaiden nykyiset hoidot ovat jonkinlaisen suojan alla, kun heitä hoidetaan huolellisesti ja säännöllisesti.

Tärkeitä varoituksia sydänvaivoista kärsiville

Sydänvaivoista kärsivien tulee kiinnittää erityistä huomiota naamioon, etäisyyteen ja puhdistustoimiin.
Tässä prosessissa, kun sydämeen liittyvät valitukset jätetään huomiotta, voidaan kokea suurempia ongelmia. On äärimmäisen väärin olla ottamatta yhteyttä terveyslaitoksiin huolissaan siitä, että virus voi tarttua. Ei pidä unohtaa, että sairaaloiden potilaiden terveyden ja turvallisuuden varmistamiseksi toteutetaan kaikki turvatoimet.

Potilaiden tulee käyttää säännöllisesti erikoislääkäreiden antamia lääkkeitä. Pandemiaprosessin aikana potilaiden ei pitäisi uskoa vääriä tietoja, koska jotkut lääkkeet ovat haitallisia, ja heidän tulisi saada tietoa käyttämistä lääkkeistä niitä seuraavilta erikoislääkäreiltä.

Sydämen vajaatoimintaa sairastavilla potilailla tulisi olla influenssa- ja keuhkokuume-rokotteet.

Sydänpotilaiden tulee keskustella lääkäreiden kanssa Covid-19-rokotteesta, ja tarvittaessa heidän on sisällytettävä rokotusohjelmaan.

sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar