Historiallinen Şemsi Pasha -moskeija ja Istanbulite on suojattu

historiallinen semsi pasa -moskeija ja istanbulilainen otettiin vallan alaisuuteen
historiallinen semsi pasa -moskeija ja istanbulilainen otettiin vallan alaisuuteen

Vuoden 2015 projektin sijasta, joka tuhosi Şemsi Paşan moskeijan ja Üsküdarin rannikon, joka on yksi Bosporinsalmen erikoisimmista rakenteista, IMM aloitti irrotettavan teräskonsolijärjestelmän soveltamisen. Siellä, missä kulkee 30 tuhatta jalankulkijaa päivässä, varauduttiin sekä ihmisten että historiallisen alueen turvallisuuteen. IMM: n varapääsihteeri Mahir Polat totesi, että konsoli luotiin jalankulkijoiden liikkumisen vuoksi, ja kiinnitti huomiota täyttöhankkeen aiheuttamiin vaurioihin. Polat sanoi: "Üsküdarin rannikko ja rannikko ovat suurelta osin tuhoutuneet. Historiallisesta tekstuurista ei ole jälkiä. Kaikki nämä teokset loivat suurta tuhoa kaupunkikulttuurillemme, Ottomaanien Istanbulille ja Üsküdarille ”.


Istanbulin pääkaupunki (IMM) aloitti työnsä Şemsi Paşa -moskeijan alueella, joka on yksi kauneimmista esimerkkeistä ottomaanien arkkitehtuurista. Moskeijan suojelulautakunnan hyväksynnällä betonipäällysteiselle etuosalle aloitettiin teräskonsolijärjestelmän käyttö. IMM: n varapääsihteeri Mahir Polat totesi, että 2015 tuhannen jalankulkijan päivässä käyttämä piste aiheuttaa riskin ihmisten turvallisuudelle, koska sen leveys putoaa 3 metriin. Polat totesi haluavansa poistaa mereen putoamisriskit tai vastaavanlaiset hengenvaaralliset riskit. Polat totesi välittävänsä kansalaisten ja historiallisen alueen turvallisuudesta.

"ÜSKÜDARIN RANNIKKO ON TUOTETTU"

Muistuttaen, että IMM: n hallinto täytti 2015 tuhatta neliömetriä alueen vuonna 12, Polat sanoi, että tätä prosessia varten kasattiin mereen 960 paalua. Polat pani merkille, että tutkimuksessa suoritettiin ylimääräisiä mittakaavan menettelyjä, ja Polat selitti projektissa tehtyä seuraavasti:

”Valmistettiin 20 tuhatta kuutiometriä betonia, meritäyttöä. Tämä tarkoittaa tarpeeksi materiaalia 30-kerroksisen aukion rakentamiseen. Tämän lisäksi täytealueella käytettiin 2 ja puoli miljoonaa kiloa rautaa. Tämä rauta ruiskutettiin betonin ohella Bosporinsalmen ainutlaatuiseen tekstuuriin paikassa, jossa merieläimet ovat niin tiheitä. Voisimme käyttää 2 ja puoli miljoonaa kiloa rautaa kymmenien, satojen rakennusten vahvistamiseen Üsküdarissa maanjäristyksiä vastaan. Näiden töiden aikana mereen haudattiin Istanbulin taskusta yhteensä 130 miljoonaa liiraa. Kaikki nämä; Se rakennettiin hanketta varten, joka täytti ja tuhosi meren rantaviivan, Ottomaanien historian tärkeimmän kudoksen. Vaikka kukaan ei ollut vakuuttunut sen toteutushetkellä, jostain syystä tämän projektin lopussa Üsküdarin rannikko ja rannikko tuhoutuivat suurelta osin. Historiallisesta tekstuurista ei ole jälkiä. Kaikki nämä teokset loivat suurta tuhoa kaupunkikulttuurillemme, Ottomaanien Istanbulille ja Üsküdarille. "

"IHMISEN TURVALLISUUDESTA ON ONNUT ONGELMAT"

Polat totesi, että Üsküdar Şemsi Paşan moskeija katkaisi yhteytensä mereen, loi rannalle kävelyalueen ja sanoi: "Pengerteen kokonaisleveys oli 20 metriä moskeijan edessä. On kuvattu jalankulkijoiden liikkumisaluetta, jonne 30 3 ihmistä tulee ja kulkee päivittäin. Tämä alue moskeijan edessä olevan murtuneen lattian takia loi riskejä alueelle, joka putosi XNUMX metriin. Historiallinen rakennus ja historiallinen rakenne asetettiin vaaraan. "Ongelmia on esiintynyt ihmisten turvallisuuden kannalta", hän sanoi.

"MEREN AALLOT VOIVAT ISTÄTY LASIN SEINÄÄN"

Polat kertoi aloittaneensa työnsä vuonna 2019, kun projekti oli valmistumisvaiheessa, ja sanoi: "Halusimme, että näkymä Üsküdar-aukion rakennustyömaalle poistettaisiin mahdollisimman pian. Elämän turvallisuudesta huolimatta, kun ihmiset käyttävät tätä paikkaa, menimme konsolisovellukseen sen projektin sijaan, jonka oli tarkoitus kasata ja hyväksyä tai kaataa myöhemmin betonia. Teimme lisäosan, joka kantaa sitä, vain 2,5 metriä, voidaan poistaa, ja poistamme sen, kun harkitsemme neliöjärjestelyä uudelleen. Meren aallot voivat silti osua moskeijan seinään, kuten ennen. Se on alusta, jolla ei ole paalutusjärjestelmää, joka on täysin itsekantava ja puretaan tämän järjestelyn jälkeen ”.

TÄYTTÖTIETOJA

Polat kertoi, että Üsküdarin rannikon täyttäminen ja konkreettinen ulkonäkö tarvitsevat hankkeen, joka on yhteensopiva Şemsi Paşan moskeijan kanssa ja tuo ratkaisun siirtymäkohtaan, Polat sanoi, se on poistettava ja palautettava ”, hän sanoi.

"VUOTOVUOTOSOVELLUKSET POISTETTAVAT"

Polat huomautti, että historiallisen moskeijan sijaintipaikassa on muita ongelmia kuin täyttö, ja täydennti lausuntonsa seuraavilla lausunnoilla:

”Tässä tehtävän työn on palautettava paluu historialliseen identiteettiin. Poistamme myös moskeijan ympärillä olevat kahvilat, joista on tullut moskeijan merkki kyltteineen ja joista on tullut laittomia rakennuksia veden väärinkäytön ohella. Kansalaiset näkevät, että kaikki laiton käytäntö poistetaan pian. "


sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Liittyvät artikkelit ja mainokset