Näin historiallinen Kemeraltı-basaari nousee

haluavat historialliset kemeralti-autot seisovat näin
haluavat historialliset kemeralti-autot seisovat näin

Kemeraltı, joka on yksi İzmirin pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajan Tunç Soyerin ensisijaisista hankkeista, uudistetaan kokonaan noin 200 miljoonan liiran investoinnilla. Kun Metropolitanin tekemä työ Kemeraltıssa, Izmirin historiallisen keskustan sydämessä, josta on tarkoitus tulla Unescon maailmanperintökohde, liiallisten sateiden tulvat loppuvat ja basaari näyttää valaistus- ja katujärjestelyhankkeillaan basaarin historian arvoisen.


Izmirin pääkaupunkikunta jatkaa hankkeiden toteuttamista, jotka se on valmistautunut siirtämään Kemeraltı Bazaarin, joka on yksi kaupungin historiallisista arvoista, tulevaisuuteen. Metropolitan, joka on investoinut noin 200 miljoonan TL: n tulvien estämiseksi Kemeraltı-alueella ja vahvistamaan alueen infrastruktuuria, valmistautuu paljastamaan alueen historiallisen rakenteen ja alkuperäisen rakenteen kadunparannushankkeista viheralueiden suunnitteluun.

Historiallinen akseli herää eloon

Izmirin pääkaupunkiseudun kaupunginjohtaja Tunç Soyer totesi, että he mukauttavat linjan Konakin laiturilta Kemeraltılle, sieltä Agoralle ja Kadifekalelle. ”Katsomme Kemeraltin historiallisen keskustan vipuna. Uudistamme historiallisen basaarin maastosta valaistukseen. Kun työt valmistuvat, Kemeraltı ja sen ympäristö saavat identiteetin aktiivisesta vuorokauden ympäri toimivasta keskustasta, jossa jokainen asuu luottamuksen ja kuuluvuuden tunteella. Soyer sanoi, että kunnostustyöt Havra Streetillä, 24 Street, Azizler Street, jatkuvat täydellä nopeudella: "Historiallinen akseli ulottuu synagogasta Agoraan. Agoran välittömässä läheisyydessä on samankokoinen amfiteatteri kuin Efesos. Suunnittelimme kaivausten valmistumisen täällä 848. Izmir voittaa toisen suuren muinaisen teatterin, joka on samanlainen kuin Efesossa. "Kun tämä reitti Kadifekalesta Konakin laiturille tulee esiin historiansa arvoisella tavalla, myös Izmir nousee seisomaan."

Tulee olemaan Izmirin sydän

Izmirin pääkaupungin kaupunginjohtaja Tunç Soyer muistutti lupauksesta, jonka hän antoi nimitysprosessin aikana vuoden 2019 paikallisvaaleissa: "Palautamme Kemeraltin alusta alkaen Unescon maailmanperintökohteeksi", Hänet hyväksyttiin alustavaan luetteloon. Arvioimme tulevaa jaksoa erittäin hyvin pysyvään luetteloon pääsemiseksi. Kaikki panostuksemme ja ponnistelumme ovat tähän suuntaan. Yhdistämme tätä prosessia tukevien instituutioidemme kanssa siirrämme Kemeraltin ansaitulle paikalle. Kemeraltı on Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva kaupunkimatkailun veturi, Izmirin sydän.

Tässä ovat Izmirin pääkaupunkiseudun hankkeet, jotka vievät Kemeraltin tulevaisuuteen:

Jättihuutokaupan toimitukset sivustolle on tehty, työ on alkamassa

İzmirin pääkaupunkikunta on aloittamassa mittavan infrastruktuuri-investoinnin, joka lopettaa Kemeraltın tulvat. Vaikka 55 hehtaarin infrastruktuuria parannetaan, päällirakenteet ja valaistustyöt tekevät siitä Kemeraltin historian arvoisen. Lähipäivinä alkava työ, jonka İZBETONin pääosasto suorittaa, maksaa 153,7 miljoonaa liiraa. Kunnostustöiden puitteissa rakennetaan kaksi tuhatta 500 metriä yhteistä palvelukanavaa, 27 tuhatta metriä juomavesilinjaa, 20 tuhatta metriä viemärilinjaa, 10 tuhatta metriä sadevesilinjaa, 18 tuhatta metriä valaistus-, energia- ja tietoliikennelinjoja. Graniitti asetetaan 120 tuhannelle neliömetrille maata ja basaltti lattia tehdään 10 tuhannelle neliömetrille. Älykäs valaistusjärjestelmä, joka korostaa historiallista tekstuuria ja perustuu energiatehokkuuteen, säästää 50 prosenttia energiasta, ja historiallisen basaarin pimeä ongelma poistetaan. Toimintahäiriöitä voidaan tarkastella välittömästi yhdestä keskuksesta ja ongelma voidaan ratkaista lyhyessä ajassa. Anafartalar-kadulla tehdään yläkansi arkkitehtonisen ja historiallisen tekstuurin havaitsemiseksi. Hisarönü-, Ali Pasha- ja Çınaraltı-aukio, Salepçioğlu-puisto, Şadırvanaltı, Kestane-basaari, Başdurak- ja Kemeraltı-moskeija-aukiot harkitaan uudelleen ja uusia viheralueita järjestetään. Kentän laajuiset tutkimukset valmistuvat kolmen vuoden kuluessa.

Kemeraltın tulvien ratkaisu "piristysmenetelmällä"

Izmirin pääkaupunkiseudun kunta jatkaa merkittävää investointia, jolla varmistetaan, että İkçeşmelikistä ja korkeista osista peräisin oleva ja Kemeraltın hyökkäyksiä aiheuttava sadevesi kerätään pumppauskeskukseen ja johdetaan mereen. "Liimausmenetelmällä" tehtyjen töiden puitteissa Atatürk-kadun 90 pumppauskeskuksen ja meren väliin on sijoitettu seitsemän sadevesiputkea, joiden halkaisija on 72 senttimetriä ja pituus 7 metriä. Kemeraltı Bracing Infrastructure -projektin puitteissa sadevesi- ja viemärilinja asennetaan Eşrefpaşa-kadulle, Gazi-bulevardille, Gaziosmanpaşa-bulevardille ja Çankayan alueelle. Sadevesiverkot rakennetaan Şehit Fethi Bey -kadulle. Kellotornin ja Fevzipaşa-bulevardin välinen juomavesilinja uusitaan. Alueen nykyistä infrastruktuuria vahvistetaan uudistamalla juomaveden ja jätevesilinjat Gazi-bulevardilla, Fevzipaşa-bulevardilla, Eşrefpaşa-kadulla. Työn, joka maksaa yhteensä 21,7 miljoonaa liiraa, odotetaan valmistuvan 7 kuukaudessa.

Havra-kadulla infrastruktuuri on valmis

İzmirin pääkaupunkikunta jatkaa Havra-kadun kunnostustöitä, joka on yksi kaupungin tärkeimmistä alueista historiallisella tekstuurillaan ja ainutlaatuisella rakenteellaan. 136 metrin pituisella kadulla sadevesi- ja jätevesilinjat erotettiin ja tulvat estettiin. Juomavesi, energia, viestintä, valaistuslinjat ja lattiapäällysteet uusittiin. Kadulla, jolla on 67 kauppaa, yläkannen työt jatkuvat. Tuotteiden myyntiosastot, kyltit ja katuvalaistus uusitaan. Näin ollen yksi kaupungin tärkeimmistä alueista, sen historiallisella tekstuurilla ja ainutlaatuisella rakenteella, nousee esiin.

Julkisivun parantaminen aloitettiin kadulla 848

Metropolitan suoritti infrastruktuurityöt kadunparannussovelluksessa, jonka se aloitti kadulla 848, joka tunnetaan myös nimellä Second Beyler. Uudistettu sähkö-, viestintä-, jätevesi- ja sadevesijohdot kadulla. Metropolitan aloitti julkisivutyöt sen jälkeen, kun kadulla, jolla on 13 rakennusta, 13 rekisteröityä ja 26 rekisteröimättä, on infrastruktuuri, jossa on Kemeraltın historiallisen muutoksen fyysiset jäljet, ja lattia- ja valaistuselementit uusitaan seuraavassa vaiheessa. Hankkeen tarkoituksena on luoda malli koko historiallisen Kemeraltı-basaarin suunnitellulle infrastruktuurin ja päällirakenteen uudistussovellukselle.

Moderni kosketus Pyhien kadulle

Izmirin pääkaupunkiseutu, joka yrittää tuoda uutta henkeä historialliseen basaariin ja sen ympäristöön Kemeraltıssa toteuttamillaan kunnostushankkeilla, aloitti Azizler-kadulla tunnetun 920-kadun järjestelytyöt. Hankkeen puitteissa 920 neliömetriä kadulta 257-kadun ja Eşrefpaşa-kadun risteyksessä järjestetään puistoksi, joka on sopusoinnussa historiallisen rakenteen kanssa. Kun työt on saatu päätökseen, kävelytie kulkee Eşrefpaşa-kadulta Kemeraltı-basaarille, kun taas 920-kadun vaikutus lisääntyy Havralarin alueelle, joka on yksi Kemeraltin vilkkaimmista osista. Elinvoiman säilyttämiseksi alueella, korkeiden korkeuserojen omaavat paikat porrastetaan ja niitä käytetään lepo- ja siirtymäalueina, ja nykyinen tukiseinä poistetaan. Työ valmistuu helmikuussa. Metropolitan sijoittaa kaikkiin näihin töihin noin 200 miljoonaa liiraa.


sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Liittyvät artikkelit ja mainokset