Aydın Denizli -moottoritie tuhoaa viisi tuhatta julistetta hedelmää

Denizli Aydin Highway tuhoaa tuhat hedelmäpuutarhaa
Denizli Aydin Highway tuhoaa tuhat hedelmäpuutarhaa

Denizlin maatalouskamarin koordinaattori, Merkezefendin maatalouskamarin johtaja Hamdi Gemici totesi, että Aydın-Denizli-moottoritie, jonka perusta rakennettiin 16. marraskuuta, tuhoaa tuhannet puut Pamukkalen tasangon viiden tuhannen puutarhan hedelmätarhassa, jolla on vain mikroklimaattiset piirteet. Sijaitsee maan päällä uutiset mennessä Gemici totesi, että Denizlin maatalouden vuotuinen menetys nousee 6 miljoonaan TL: hen, ja totesi, että suurin osa puutarhassa hyvien maatalouskäytäntöjen mukaisesti tuotetuista hedelmistä viedään.

Ensimmäisen luokan maatalousmaat ...


Liikenne- ja infrastruktuuriministeri Adil Karaismailoğlu laski yli 163 vuoden tarjousprosessin jälkeen 2 kilometrin pituisen Aydın-Denizli-moottoritien perustan yhdessä yhdyssiteiden kanssa, jotka muodostavat Izmirin ja Antalyan välisen keskeytymättömän liikenteen toisen vaiheen, jota alue on odottanut jo vuosia. Kun valtatie aloitettiin, pakkolunastustöiden myötä tuottajien reaktiot alkoivat lisääntyä tielle, jolla tie kulki. Sarayköyn Duacılı- ja Beylerbeyi-korttelien asukkaat totesivat, etteivät he olleet tietoisia pakkolunastuksesta ja tie kulki maatalousmaan läpi, ja väittivät, että määritetyt pakkolunastushinnat olivat alhaiset.

Merkezefendin maatalouskamarin johtaja Hamdi Gemici kertoi, että moottoritietä pitkin vain Pamukkalen tasangolla on noin 5 tuhatta dekarettia hedelmätarhoja ja että tuhannet granaattiomena-, kvitteni-, luumu- ja persikkapuut kaadetaan. Alkaen Pamukkale-risteyksestä, joka yhdistää Salihağa-moottoritien naapuruston, jossa tärkein maatalousmaa, ja löytyy Irlıganlin, Yenikoyn, Küçükderen, Kocaderen Eldenizlin ja Pınarkentin hedelmätarhoista, jotka kulkevat naapuruston läpi päästäkseen Kocabas-alueelle, joka ilmaisee merimiehen "Tämä on Turkin mikroklima-alue 7 on yksi tavallinen. Tällä alueella on ensiluokkaisia, 8–10-vuotiaita Hijaz-granaattiomena-, kvitteni-, anjelino- ja persikkapuutarhoja, joista suurin osa viedään vientiin. Puheenjohtajavaltion kiireellinen pakkolunastuspäätös julkaistiin virallisessa lehdessä, ja tien perusta luotiin. Lausuntoa reitistä ja pakkolunastettavista maista ei saatu. Tehtyjen tutkimusten ja saamiemme tietojen mukaan tällä alueella on noin 5 tuhatta dekaraa maatalousmaata tielle.

"Se olisi voinut kulkea eri paikoista"

Gemici totesi, että moottoriteiden osaston tiimit jatkavat määritystään pakkolunastusalueella jäljellä olevilla alueilla sijaitsevissa puutarhoissa ja maatalousmaissa, Gemici sanoi: "Tietojemme mukaan 16-17 kilometrin pituinen alue sijaitsee risteysten ja sisääntuloreittien reitillä. Tuottajat, jotka oppivat puutarhansa pakkolunastettaviksi, ovat hyvin pettyneitä. Alueella on hedelmätarhoja, joissa teemme hyviä maatalouskäytäntöjä ja joilla on maailmanlaajuinen GAP-sertifikaatti. Tuhannet puut kaadetaan pakkolunastetulle maalle, ja noin 20 tuhatta tonnia tuotteita ei enää ole saatavilla. Tieillä on 60 miljoonan liiran kielteinen vaikutus Denizlin maatalouteen vain tällä tasangolla. Maanomistajien mielestä pakkolunastuskustannukset ovat alhaiset. Tuottajat eivät halua luopua puutarhastaan, vaikka antaisivat miljoonia. "Emme ole valtatietä vastaan, mutta reitti voitaisiin kuljettaa hieman korkeamman ja vähemmän tehottomien osien läpi ottamalla mielipiteemme", hän sanoi.


sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Liittyvät artikkelit ja mainokset