Vietä talvi terveellisesti syömällä oikein

Pyydä henkilöä terveeksi syömällä oikein
Pyydä henkilöä terveeksi syömällä oikein

Asiantuntijat suosittelevat, että erityisesti aikuiset ja vanhukset kuluttavat runsaasti D-vitamiinia ja kalsiumia sisältäviä ruokia talvikaudella ja heidän kasvonsa näyttävät vähäisemmiltä.


Työ- ja pandemiastressi, kaupungin uupuva jokapäiväinen elämä ja monet muut syyt, tehokkain tapa vahvistaa immuunijärjestelmää on tasapainoinen ruokavalio. Asiantuntijat huomauttavat, että talvikaudella D-vitamiinin puutos, jonka suurin lähde on auringonvalo, on tärkeä riskitekijä monille sairauksille, mukaan lukien Covid-19, aikuisille ja vanhuksille.

Muratbeyn ravitsemuskonsultti Prof. DR. Muazzez Garipağaoğlu korosti, että D-vitamiini ja kalsium ovat erottamattomia luiden terveydelle ja immuniteetille juuri tällä hetkellä. Garipağaoğlu jatkoi sanojaan seuraavasti: D-vitamiinia tarvitaan, jotta kehoon viety kalsium laskeutuu luihin maitotuotteiden kulutuksen myötä:

D-vitamiini, terveyden lähde, jota on vähän elintarvikkeissa

”D-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini. Se on hyvin harvinaista luonnollisissa elintarvikkeissa. D-vitamiinia ei löydy muista elintarvikkeista kuin kalasta, kalaöljystä, maksasta ja munankeltuaisesta. Iäkkäiden on erityisen tärkeää käyttää D-vitamiinilla rikastettuja ruokia talvikuukausina sekä immuunijärjestelmän vahvistamiseksi että D-vitamiinitarpeiden tyydyttämiseksi. Viime vuosina on suositeltavaa lisätä yleistä tietoisuutta D-vitamiinin merkityksestä, joka on yleinen ja liittyy moniin terveysongelmiin, ja tarjota D-vitamiinilisäaineita tai rikastaa elintarvikkeita D-vitamiinilla, myös maissa, joissa aurinkoa on runsaasti. "

Kiinnitä huomiota näihin riskeihin

Korostaen, että vähemmän suolaisia ​​juustoja tulisi suositella, prof. DR. Muazzez Garipağaoğlu sanoi: "Juusto, jota kulutetaan laajalti turkkilaisessa yhteiskunnassa, on ruoka, jota säilytetään suolavedessä. Tämän ominaisuuden avulla monet juustotyypit voivat sisältää suuria määriä suolaa. Suolaisen juuston kulutus vahingoittaa luiden terveyttä ja lisää verenpainetaudin riskiä. Tästä syystä on tärkeää kuluttaa vähemmän suolaista juustoa pitkällä iällä ”.

D-vitamiinipitoiset juustot pöydällä

Rikastettu Muratbeyn D-vitamiinilla; Vahvat kalsiumin, proteiinin ja fosforin suhteen Muratbey Plus -juustot toimivat suojana erityisesti aikuisille ja vanhuksille tänä aikana, kun aurinko on vähemmän näkyvissä. Vain 100 grammaa Muratbey Plus- ja Muratbey Misto -tuotteita sisältää 5 mcg D-vitamiinia. Molemmat yli 100 gramman tuotteet, Turkin terveysministeriön ravitsemusohjeet (TUBE), täyttävät 2 prosenttia päivittäisestä D-vitamiinitarpeesta, jonka kaikki yli 33-vuotiaat ihmiset tarvitsevat. Muratbey Plus ja Muratbey Misto tarjoavat ainutlaatuisten makujensa kanssa pandemian aikana tarvittavan ylimääräisen vitamiinituen.


sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Liittyvät artikkelit ja mainokset