Mikä on Varicocele? Mitkä ovat varikokeleen oireet ja hoito?

Mikä on varicocele Mitkä ovat varicocele-oireet ja hoito
Mikä on varicocele Mitkä ovat varicocele-oireet ja hoito

Varicocele on kiveksen laskimoiden laajeneminen suonikohjujen muodossa. Nämä suurentuneet suonet voidaan nähdä kiveksiä sisältävissä purppuranvärisissä suonipakkauksissa kivekset sisältävän pussin (kivespussin) ihon alla ja ne voivat tulla havaittaviksi manuaalisesti. Sitä esiintyy 15-20 prosentilla miehistä ja 40 prosentilla miehistä, joilla on kyvyttömyys saada lapsia. Yleensä vasemmalla


Suurimmalla osalla varicocele-miehillä ei ole valituksia. Voi olla kivesten kipua, joka lisääntyy liian pitkän seisomisen tai fyysisen toiminnan jälkeen. Tämä kipu on tylsä ​​kipu, joka tuntuu kiveksessä ja nivusissa kuin paino riippuisi.
Se voidaan havaita myös fyysisellä tutkimuksella tai ultraäänitutkimuksella hedelmättömyyden arvioinnin aikana. Sperma-analyysillä voidaan saada käsitys varikokeleen kielteisistä vaikutuksista kiveksen siittiöiden tuotantofunktioon.

Leikkaus (subinkinaalinen mikroskooppinen varikokelektomia)

Al-Kandari et ai. Tutkimuksessaan, jossa verrattiin avoimia inguinaalisia, laparoskooppisia ja subinguinaalisia mikroskooppisia varikokelektomialeikkauksia, havaittiin, että siittiöiden liikkuvuuden tulokset ja raskausasteet olivat parempia mikroskooppisen leikkauksen yhteydessä. On myös todettu, että uusiutumisnopeus on pienempi mikroskooppisessa leikkauksessa.

Leikkaus suoritetaan alueellisessa tai yleisanestesiassa saavuttamalla kivessuonet nivusiin tehdyllä noin 3-4 cm: n viillolla. Kun valtimo ja imusolmukkeet on erotettu edistyneellä mikroskoopilla, kaikki suonikohjut sidotaan ja leikataan. Voit mennä kotiin samana päivänä leikkauksen jälkeen, mutta on tarpeen levätä muutaman päivän ajan.


sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Liittyvät artikkelit ja mainokset