Kuinka olla onnellinen, kun yksinäisyys jatkuu?

Kuinka olla onnellinen ajaessasi pandemista yksinäisyyttä
Kuinka olla onnellinen ajaessasi pandemista yksinäisyyttä

Pandemiaprosessi on tehnyt sosiaalisesta etäisyydestä välttämättömän elämässämme sekä naamarit ja hygienian. Lisäksi sosiaalinen rajoitus, joka alensi viruksen leviämisriskiä, ​​muutti monien mielialaa. Yksinäisyyden ja sosiaalisen kyvyttömyyden psykologinen taakka haastaa elämäämme. Voimmeko olla onnellisia kasvokkain, kun emme voi olla yhdessä? Vastatessaan tähän kysymykseen kliininen psykologi Yeşim Karakuş Acıbademin kansainväliseltä sairaalalta sanoi: "Tehokas viestintä päivittäisen elämän stressiä vastaan ​​on yksi suurimmista voiman ja vastustuksen lähteistä meille, sosiaaliselle lajille. Jotta voimme voittaa tämän prosessin terveellisemmällä tavalla, pidetään sosiaalista etäisyyttämme, mutta emme katkaise sosiaalisia yhteyksiä. sanoo.

Tapasimme pandemisen yksinäisyyden


Covid-19 ei vain aiheuttanut infektiota, joka sai ruumiimme sairastumaan; Se sai meidät myös elämään ajanjaksona, jolloin emme voi mennä kaduille halata rakkaitamme, ja siksi kohtaamme uuden näkökulman "yksinäisyyden" käsitteeseen. Yeşim Karakuş sanoi: "Jos tunnet ahdistusta, ahdistusta, väsymystä, surua monista asioista ja olet kokenut nämä tunteet viime aikoina voimakkaammin, et ole yksin. Monet ihmiset kokevat samat tunteet. Tässä prosessissa voi olla vaikea hallita negatiivisia tunteitamme monien perinteiden ja tapojen menettämisen vuoksi. "On ymmärrettävää ja normaalia tuntea nämä tunteet tämän pandemian aikana."

Joten mitä pitäisi tehdä selviytyäksesi tästä mielialasta? Yeşim Karakuşin mukaan etenkin päivinä, jolloin olemme vain kodeissamme, sen sijaan, että yritettäisiin sivuuttaa kipuja, suruja, pelkoja ja ahdistuksia tai valittaa jatkuvasti tällaisista ongelmista, on tarpeen puhua tunteillamme ja hyväksyä se, mitä tunnemme sellaisina kuin ne ovat.

Kuuntele tunteitasi!

Kliininen psykologi Yeşim Karakuş, joka sanoi, että yksinäisyys ja irtautuminen sosiaalisesta ympäristöstä ovat ristiriidassa ihmisen luonteen kanssa; ”Olemme sosiaalinen laji. Kehityksemme ja mielenterveytemme muokkaavat suhteemme ja ympäristö. Siksi, kun on kyse mielenterveydestämme ja hyvinvoinnistamme, et voi erottaa ihmisiä heidän psykososiaalisesta ympäristöstään. Mutta tässä on syytä muistuttaa, että vaikka meidätkin olisivatkin fyysisen etäisyyden päässä ihmisistä, meillä on uskomaton kyky olla yhdessä henkisesti. "

Yeşim Karakuş korosti, että voimme saavuttaa toisensa emotionaalisesti ja että meidän on oltava yhteydessä toisiinsa, on väistämätöntä tuntea tällaisia ​​negatiivisia tunteita, kun elämämme on sotkuinen ja että emme ole yksin tilanteessa elääksemme. Tunteemme ja tunteemme odottavat ymmärtämistä. Kokemuksemme negatiiviset tunteet ja kyky käsitellä niitä, olivatpa ne terveitä vai ei, ovat tosiasiallisesti olemassa suojelemaan meitä ja pitämään meidät hengissä. Anna näiden tunteiden tulla ja opettaa meille jotain, mutta emme anna heidän pysyä ”, hän sanoo.

Kuinka voimme selviytyä epävarmuudesta?

”Elämä sisältää aina jonkin verran epävarmuutta. Sana epävarmuus on avoin käsite, jolla ei ole alkua eikä loppua. Tämä pandemiaprosessi, jossa elämme, sisältää 'epävarmuuden' tilan monissa asioissa, ja tällä tilanteella on psykologisia vaikutuksia meihin. Joten miten voimme käsitellä tätä epävarmaa prosessia, jota olemme käymässä? ' Vastatessaan tähän kysymykseen kliininen psykologi Yeşim Karakuş sanoi: "Epävarmuuden sattuessa käyttäytymme jatkuvasti etsimällä tietoa, koska meillä ei ole tietoa aiheesta. Kun olemme epävarmuustilassa, haluamme saada paljon tietoa (oikeaa tai väärää) ympäristöstämme selviytyäkseen kokemistamme negatiivisista tunteista. Halu saada enemmän tietoa kuin tavallisesti lisää epävarmuutta pikemminkin kuin poistaa sen. " sanoo.

Selittäminen, että epävarmuusprosessi laukaisee tiedon tarpeen Karakuşista; "Seuraten tapauksia jatkuvasti, keskustelemalla ihmisten kanssa, joiden kanssa kommunikoimme koronavirusprosessista, pandemiakaudesta ja erilaisista tästä aiheesta syntyneistä huhuista, jopa tilanteesta, jossa keskusteluja jatketaan vain tässä yhteydessä, yrittäen jatkuvasti ennustaa prosessin päättymisajankohtaa tai vastaavia asioita epävarmuuden vähentämisen sijaan. se johtaa suurentamiseen ”, hän sanoo. Hän toteaa, että hermoston jatkuvasti stimuloiminen tällä tavalla ja pitämällä se valppaana tekee ihmisestä ahdistuneemman. Hän huomauttaa, että tämä käyttäytyminen voi tuoda mukanaan monia psykologisia olosuhteita, kuten uni- ja syömishäiriöt, paniikkikohtaukset tai paniikkihäiriöt, ahdistuneisuusongelmat ja somaattiset oireet.

Pidä sosiaaliset yhteytesi kommunikoimalla

Kliininen psykologi Yeşim Karakuş antaa seuraavat suositukset pandemiaprosessin parantamiseksi: ”Tässä vaikeassa prosessissa on normaalia, että tunnemme negatiivisia tunteita ja joskus elämme intensiivisemmin. On tärkeää tunnistaa, milloin tuntuu hyvältä vai pahalta, mihin tilanteisiin me eniten vaikuttamme, ja etsiä psykologista tukea, kun meillä on vaikeuksia selviytyä näistä tunteista. Tehokas viestintä päivittäisen elämän stressiä vastaan ​​on yksi suurimmista voiman ja vastustuksen lähteistä meille sosiaaliseksi lajiksi. Jotta voimme voittaa tämän prosessin terveellisemmällä tavalla, pidetään sosiaalista etäisyyttämme, mutta emme katkaise sosiaalisia yhteyksiä. Kehomme on rajallinen, mutta mielemme on rajaton. Jos uskomme, että huomenna on parempi, voimme kestää tämän päivän haasteen.


sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Liittyvät artikkelit ja mainokset