Kuinka lasten itseluottamusta voidaan kehittää?

Kuinka kehittää lasten itseluottamusta
Kuinka kehittää lasten itseluottamusta

Kuinka ohjata lapsia itseluottamukseen? BÜMED MEÇ Schools -muotikoulun rehtori Aslı Çelik Karabıyık jakoi aiheesta.


BÜMED MEÇ -koulujen tarkoituksena on kasvattaa uteliaita, kyseenalaistavia, omaperäisiä ja vapaata ajattelevia henkilöitä, joilla on vuosisadan välttämättömiä taitoja, opiskelijoita, joilla on tutkimuksen, kriittisen ja analyyttisen ajattelun taidot, voivat kommunikoida tehokkaasti, itsevarmoja, sosiaalisia taitoja, luovia, eettisiä arvoja, luontoa. Tavoitteena on olla yksilöitä, jotka ovat yhteensopivia, monipuolisia, kulttuurisesti tietoisia ja varusteltuja.

BÜMED MEÇ -koulut, jotka pyrkivät johtamaan tekemällä eroja koulutuksessa tekemällä eroja innovatiivisten, tieteellisten ja kehitystutkimustensa avulla, tavoitteena luoda ympäristö, jossa oppilaat voivat nauttia tuottamisesta eikä kuluttamisesta, pitää tärkeänä koulun ja perheen yhteistyötä lasten kehityksessä ja sisällyttää perheen kaikkiin koulutuksen vaiheisiin. BÜMED MEÇ -koulut, jotka järjestävät säännöllisesti tässä yhteydessä koulutuksia ja seminaareja periaatteella, että perheelle ja koululle on erittäin tärkeää, että heillä on yhteinen kieli ja yhteisymmärrys lasten itsetunto- ja itseluottamuksen kehittämisessä, välittää tietoa vanhemmille julkaisemalla tiedotteita.

”Itseluottamuksella on suuri merkitys olla onnellinen ja menestyvä paitsi akateemisella, myös sosiaalisella ja emotionaalisella alalla, kuten monien muiden piirteiden kohdalla. Tukemalla itsetuntoa on erittäin tärkeää ensin ymmärtää lapsen temperamentti, sitten antaa hänen ikäiselleen sopivat velvollisuudet, luoda mahdollisuuksia itsearviointiin antamalla arvoa omille mielipiteilleen ja tunteilleen, antaa henkilökohtaista palautetta, luoda tila itsetuntemukselle ja ilmaista tunteitaan. BÜMED MEÇ Schools -muotikoulun rehtori Aslı Çelik Karabıyık, joka sanoi, että palautetta annettaessa tärkeä asia on hänen ponnistelujensa arvostaminen palkintojen jakamisen sijaan, jakoi aiheen perheille.

 1. Yritetään tunnistaa lapsen temperamentti ja kiinnostuksen kohteet.: Lapsen itseluottamus alkaa lähimmistä ihmisistä, joihin hän luottaa eniten, suhteessa omiin resursseihinsa. Pyrkimyksemme tunnistaa hänen ominaispiirteensä, vahvuutensa, kehittymisensä ja kiinnostuksen kohteet luovat tunteen olevan tunnustuksen ja ymmärryksen arvoinen. Haluamme tietysti aina parasta lapsillemme, mutta tämän 'ystävällisyyden' on oltava yhteydessä hyvinvointiin. Luodaan lapsillemme mahdollisuuksia löytää heidän vahvuutensa ja kiinnostuksen kohteet.

2. Annetaan ikään sopivat vastuut: Yksi tärkeimmistä vaiheista lasten itseluottamuksen kehittämisessä on kyky kokea menestyksen tunne ottamalla heidän ikänsä mukaisia ​​vastuita. Älkäämme unohtako, että on alueita, joilla jokainen yksilö on vahva ja mitä monipuolisempia mahdollisuuksia ja tilaa luomme, sitä helpompaa on tutkia niitä. Vaikka ikäjakson ominaisuudet ovat yleisiä, lasten taitojen kehittymisen nopeus voi olla hyvin erilainen. Luodaan mahdollisuuksia, joissa hän voi maistella menestystä, jotta hän voi tuntea, mitä hän voi tehdä ensin. Kaikki eivät tietenkään voi olla tyytyväisiä työhön, jonka he voivat helposti tehdä, joten nostetaan heidän vastuunsa vaikeustasoa tasapainoisesti seuraamalla häntä tarkasti.

3. Luodaan mahdollisuus itsearviointiin: Yksi itseluottamuksen tärkeistä elementeistä on sisäinen motivaatio. Ulkopuolinen motivaatio voi olla liikkeellepaneva voima, mutta jos puhumme pysyvästä ja terveellisestä itseluottamuksesta, henkilön on ensin oltava tyytyväinen omaan työhönsä. Luodaan tätä varten tilaisuus arvioida hänen teoksiaan, päiväään ja itseään säännöllisesti, otetaan hänen mielipiteensä. Älkäämme tässä vaiheessa unohtako, että lapsen kokemukset rajoittavat lapsen tietämystä ja kokemusta. Tästä syystä ei olisi oikein arvioida lapsen kerran kokenut tilanne epäonnistuneeksi tai negatiiviseksi, koska hän ei ole tyytyväinen. Esimerkiksi päivän päätteeksi: "Mitä tein tänään hyvin? Mikä teki minut onnelliseksi? Mikä yllättyi? Mitä voin tehdä paremmin? Mitä minun pitäisi tehdä tämän vuoksi? ' Se on tärkeä alku luoda hänelle mahdollisuuksia ohjata hänen kaltaisiaan kysymyksiä ja kuunnella niitä tuomitsematta tässä prosessissa.

4. Anna palautetta: Aikuisten palautteella on erittäin tärkeä rooli lasten itsetunto-kehityksessä. On erittäin tärkeää, että täällä käytettävä kieli ja tyyli ovat rakentavia, poissa oikeudellisista ilmaisuista ja annetaan oikeaan aikaan ja oikeassa ympäristössä. Jotta tässä ei synny riippuvuutta palautteesta ja ulkoisesta hyväksynnästä, huolehditaan siitä, että luomme lapselle mahdollisuuden arvioida itseään, ilmaista sitten mielipiteemme ja havaintomme konkreettisesti ja saada hänet tuntemaan uskoamme parantamaan hänen tekemistään.

5. Kannusta häntä ilmaisemaan tunteitaan.: Tunteiden tunnistaminen ja ilmaiseminen oikein on tekijä, joka lisää itseluottamustamme. Se, että me vanhempina ilmaisemme ensin tunteemme, toimii mallina lapsille. Ehkä illallisella "Kuinka päiväsi sujui? Mitä sinä teit? Mitä tunsit? ' Se voi avata oven jakaa meille, kuinka päivä kului, mitä teimme, mikä yllättää ja surullisti meitä ennen kysymyksiä, kuten esimerkiksi, ja että hän voi kertoa tunteistaan ​​meille ja muille ihmisille.

6. Anna meidän arvostaa ponnistelujasi: "Olet hieno, hyvin tehty!" Kun lapsesi saavuttaa jotain pelin aikana tai päivittäisessä toiminnassaan. Sen sijaan, että sanoisit "Kuinka kovasti olet yrittänyt tehdä tämän", lauseet, kuten "Kuinka kovasti olet tehnyt tämän", motivoivat häntä ja lisäävät hänen suvaitsevaisuuttaan epäonnistumiseen. Jotkut näistä voivat sisältää avoimuuden mahdollisuudet, jotka pitävät hänen luonnollisen uteliaisuutensa hereillä, ja tutustuttaa hänet ihmisiin, joista hän on innoittamana, jakaa menestystarinoita, jotka on saatu työn tai alan ponnistelujen seurauksena.


sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Liittyvät artikkelit ja mainokset