Huomio MIS-C-tautiin lapsilla, joilla on Covid-19

Huomiota väärän c-taudin hoitoon lapsilla, joilla on covid
Huomiota väärän c-taudin hoitoon lapsilla, joilla on covid

Lapsilla, jotka ovat altistuneet Sars CoV-2 -virukselle, MIS-C, toisin sanoen "monijärjestelmän tulehduksellinen oireyhtymä", näkyy immuunijärjestelmän laukaisevasta viruksesta.


Anadolu Sağlık huomautti, että se, että joillakin lapsilla oli Covid-19-infektio ilman oireita, toisin sanoen "oireettomia" tai koska perheenjäseniä ei testattu lapsen lievien oireiden takia, ei tarkoittanut, että lapsella ei olisi MIS-C: tä. Lasten tartuntatautien keskuksen erikoislääkäri Dr. ”MIS-C on tärkeä sairaus, joka on hoidettava nopeasti tekemällä lopullinen diagnoosi sairaalassa tehtyjen kokeiden jälkeen. Tämä tauti voi heikentää sydämen toimintaa aiheuttamalla ongelmia sepelvaltimoissa, jotka tarjoavat sydämen verenkiertoa. Tästä syystä on erittäin tärkeää suorittaa monialainen seuranta ja järjestää tarvittavat hoidot useammalla kuin yhdellä osastolla, kuten lasten terveys ja sairaudet, lasten tartuntataudit ja lasten kardiologia ", hän sanoi.

Todetaan, että MIS-C-tauti voi kehittyä myös lapsilla, joita ei ole testattu tai joilla ei ole tunnettua Covid-19-diagnoosia, Anadolun terveyskeskuksen lasten tartuntatautien erikoislääkäri Dr. Serkan Aıcı sanoi: "On erittäin tärkeää kyseenalaistaa yhteyshenkilön tarina tässä. "Lapsilla kontakti kaikenlaisiin Covid-19-potilaisiin, erityisesti kotona, on riski, ja vasta-ainetestit, jotka antavat tietoa heidän aiemmasta virustartunnastaan, tulisi tutkia näillä potilailla."

MIS-C: tä ei esiinny kaikilla Covid-19-lapsilla

Korostamalla, että MIS-C voidaan diagnosoida niillä, joilla on Covid-19: llä hiljaisia ​​tai erittäin lieviä valituksia, yleensä 2-4 viikon kuluttua (tämä jakso voi vaihdella potilaasta riippuen), kääntymällä terveyslaitokseen, jolla on erittäin vakavia oireita. Serkan Atıl sanoi: "Tätä tautia ei esiinny kaikilla lapsilla, joilla on COVID-19, on monia tuntemattomia tekijöitä, etenkin epigeneettisiä tekijöitä, missä lapsessa se kehittyy. Tiedetään, että tämä virus laukaisee taudin muodostumisen tekijät, toisin sanoen se vetää tapahtuman lähtötapin, vaikka se ei aiheuta itse tautia. "Toisin kuin COVID-19, se ei ole tartuntatauti."

Kiinnitä huomiota taudin oireisiin

Todetaan, että vaikka tämä tauti on harvinaista, on tärkeää tietää tulokset hyvin, koska se on vakava tila, ja perheet voivat auttaa lääkäreitä. Serkan Aıtı, joidenkin seuraavien oireiden, erityisesti kestävän kuumeen, tapauksessa henkilöillä, joilla on aikaisempi (yleensä 2–4 viikkoa sitten) tai äskettäinen Covid-19-infektio tai joilla on ollut yhteyksiä Covid-19-tartunnan saaneen henkilöön, tätä tautia epäillään ja totesi, että organisaatioon tulisi ottaa yhteyttä:

  • Mikä tärkeintä, jatkuva kuume on yli 24 astetta yli 38 tuntia,
  • Ruoansulatuskanavaan liittyvät oireet, kuten pahoinvointi, oksentelu, ripuli, vatsakipu,
  • Ihottumien esiintyminen kehossa,
  • Punoitus ilman silmien palamista, veren läsnäolo (sidekalvotulehdus),
  • Limakalvojen osallistuminen (halkeilevat huulet, punahalkeaminen kieli jne.)
  • päänsärky,
  • Hengitysvaikeudet (nopea hengitys, hengitysvaikeudet),
  • Lihas- ja nivelkipu,
  • Ihon kuorinta, etenkin käsien ja jalkojen iholla.
  • MIS-C on parannettavissa oleva tauti

Toteamalla, että MIS-C on hoidettavissa oleva sairaus, Dr. Serkan Atıcı sanoi: "Tämä sairaus, joka ei aiheuta pysyviä vaurioita hoidettaessa hyvin, voi aiheuttaa hoitamattomille ihmisille vakavia terveysongelmia, etenkin sepelvaltimoiden. Näitä potilaita tulisi seurata sekä diagnoosi- ja hoitovaiheessa että hoidon jälkeisessä vaiheessa, erityisesti lasten kardiologian ja lasten infektiosairauksien osastoilla. "


sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Liittyvät artikkelit ja mainokset