Istanbuliin perustetaan viisi hitsauksen huippuyksikköä

Istanbuliin perustetaan osaamiskeskus
Istanbuliin perustetaan osaamiskeskus

Yhteistyössä kansallisen opetusministeriön ja Istanbulin teollisuuskamarin (ISO) kanssa perustetaan 5 huippuyksikköä teollisuuden tarvitsemien hitsaajien koulutukseen.


Kokouksessa, jonka puheenjohtajana toimii varaministeri Mahmut Özer, Istanbulin teollisuuskamarin (ISO) hallituksen puheenjohtaja Erdal Bahçıvan ja toimialojen edustajat, ammatillisen ja teknisen koulutuksen pääjohtaja Kemal Varım Numanoğlu, strategiaosaston päällikkö Fatih Leblebici ja siihen liittyvät osastot, hitsauskoulutuksen ja työllisyyden ongelmat ongelmat asetettiin pöydälle.

Kokouksen jälkeen päätettiin perustaa 5 ammattikoulutuksen huippuyksikköä Istanbuliin. Kansallinen opetusministeriö antoi 10 miljoonaa liiraa avustustukea hitsauslaitosten infrastruktuuritarpeiden tyydyttämiseksi.

Kansallisen opetuksen varaministeri Mahmut Özer totesi lausunnossaan, että ammatillisen koulutuksen vahvistaminen on heidän ensisijaisia ​​tavoitteitaan.

Ilmaisevat, että viimeisten kahden vuoden aikana ammatillisen koulutuksen vahvistamisessa on edistytty huomattavasti, Özer; Hän totesi, että hitsaus on suuri tarve monilla eri aloilla, kuten auto-, meri-, kuljetus-, energia-, lentokone-, ilmailu- ja puolustusalalla.

Apuraha lukiolaisille, jotka haluavat hitsausta, työmahdollisuudet valmistuneille

Özer ilmaisi, että hyvin koulutetut henkilöstöresurssit lisäävät tuotteiden ja tuotannon laatua ja myötävaikuttavat maan talouteen. Özer teki seuraavat arviot: "Tässä vaiheessa olemme ottaneet uuden askeleen edistyksemme ammatillisen koulutuksen aihealueilla. Tässä yhteydessä valitsimme hitsausalan ensimmäiseksi vaiheeksi. Meillä oli erittäin tuottava tapaaminen Istanbulin teollisuuskamarin kanssa siitä, kuinka voimme vastata liike-elämän tarpeisiin sekä kansallisesti että kansainvälisesti hitsauksen alalla. Olemme päättäneet perustaa 5 huippuyksikköä, joilla on vahva infrastruktuuri ja jotka ratkaisevat työmarkkinoiden ongelman hitsauksen alalla Istanbulissa ja ottavat huomioon hitsauksen teknisen kehityksen. Valituissa ammatillisissa ja teknisissä Anatolian lukioissamme perustettavilla osaamiskeskuksilla on infrastruktuuri, joka kattaa kaikki hitsausalat ja sisältää uusimmat teknologialaitteet.

Tässä yhteydessä jaoimme välittömästi 10 miljoonaa liiraa. Teemme infrastruktuurista täydellisen lyhyessä ajassa. Kaikkien täällä työskentelevien opettajamme ammatillinen kehittämiskoulutus saa jatkuvuuden ISO: n tuella. Päivitämme myös opetussuunnitelmaa yhdessä. ISO tarjoaa myös apurahoja opiskelijoille, jos opiskelijat valitsevat tämän alan ja asettavat etusijalle myös tutkinnon suorittaneiden työllistämisen. "

Ozer, Turkki, pätevää henkilöstöä tarvitsevien hitsausalan osaamiskeskusten ansiosta sekä tieteellisten ja teknologisten hankkeiden viljely toteutetaan, hän sanoi.

Toivotessaan uuden vaiheen hyödyttävän, Özer kiitti ISO: n presidenttiä ja virkamiehiä sekä alan edustajia heidän tuestaan ​​prosessille.

Arvio: ISO: n presidentti Bahçıvan

ISO: n presidentti Erdal Bahçıvan ilmaisi tyytyväisyytensä yhteistyöhön ministeriön kanssa.

Bahçıvan totesi olevansa erittäin menestyksekäs yhteistyössä kansallisen opetusministeriön kanssa vahvistaakseen ammatillista koulutusta Istanbulissa ja tyydyttääkseen työmarkkinoiden henkilöstöresurssitarpeita. Bahçıvan sanoi: "Meillä oli tilaisuus arvioida jäseniemme pyyntöjä ministeriömme kanssa tavata henkilöstöresurssit halutulla tasolla hitsauksen alalla. Kaikki edustajamme ilmaisivat ongelmansa ja ratkaisuehdotuksensa. Määritimme kokouksessa ratkaisuvaihtoehdot yhdessä. Koska ministeriömme kanssa on perustettu 5 huippuyksikköä hitsauksen alalle, olemme ottaneet tärkeän askeleen kohti tämän alan ongelmien ratkaisemista. ISO: na tuemme kaikin keinoin määritettyjä osaamiskeskuksia. Tällä uudella askeleella olemme nostaneet yhteistyömme uudelle tasolle ja ottaneet ensimmäisen askeleen temaattisessa yhteistyössä. Uskon, että saavutamme tärkeät etäisyydet lyhyessä ajassa. Haluan kiittää kansallisen opetusministerin varaministeriä Mahmut Özeriä, ministeriön virkamiehiä, ammattikomiteoiden edustajia ja kokoukseen osallistuneita virkamiehiä. "


sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Liittyvät artikkelit ja mainokset