Muistutus Covid-19-toimenpiteistä hoitokodeissa ja vammaisten hoitokeskuksissa

Muistuttaminen hovikodeista ja vammaisten hoitokeskuksista
Muistuttaminen hovikodeista ja vammaisten hoitokeskuksista

Perhe-, työ- ja sosiaaliministeriö lähetti kiertokirjeen muistuttaen Covid-19-varotoimenpiteiden ja -käytäntöjen sääntöjä, joita on noudatettava hoitokodissa, vammaisten hoitokeskuksessa ja lastenkodeissa työskentelevälle henkilöstölle.


Ministeriö muistutti Covid-19-toimenpiteiden puitteissa lähettämässään kiertokirjeessä, että helmikuusta lähtien sovelletut tiukat toimenpiteet hoitokodille, hoitokodille ja lastenkodeille sekä näissä laitoksissa työskentelevälle henkilökunnalle jatkuvat lähipäivinä. Seuraavat varoitukset sisällytettiin kiertokirjeeseen, jossa muistutettiin toteutettavia toimenpiteitä ja käytäntöjä koskevista säännöistä:

Vuoroja jatketaan 14 päivän jaksoina

Näissä laitoksissa työskentelevän henkilöstön vuorot järjestetään edelleen 14 päivän jaksoina. Sairaalasta palaten eristämisen kesto on 14. Jos eristäminen ei ole mahdollista 14 päivän ajan, tehdään vähintään 10 päivän eristys.

PCR-testi suoritetaan ennen työskentelyä kodin eristämisen henkilöstölle

Huhtikuusta lähtien tehty PCR-testi, jota sovelletaan henkilöstöön ennen työn aloittamista, jatkuu. Vaihetta edeltävän testin jälkeen on huolehdittava siitä, että ihmiset eristetään edelleen noudattamalla täydellisen eristämisen sääntöjä, että henkilöstö ei aloita työskentelyä paljastamatta testitulosta ja että henkilöstö, jonka PCR-testituloksen ilmoitetaan olevan negatiivinen, viedään työalueelle.

Sosiaalinen toiminta ei ole sallittua

Laitoksessa työskentelevän henkilöstön sosiaalistuminen keskenään rajoitetaan niin paljon kuin mahdollista. Ihmiset estetään syömästä yhdessä. Sosiaaliset tapahtumat eivät ole sallittuja ministeriöön kuuluvissa paikoissa.

Hätätilanteissa toimipisteisiin vietävät vieraat eristetään varmasti 14 päivän ajaksi

On varmistettava, että hätätilanteissa organisaatioihin vietävät vieraat eristetään 14 päivän ajaksi, testataan 14 päivän eristysjakson lopussa ja ihmiset, joille ilmoitetaan negatiiviset testitulokset, viedään huoneisiinsa. Ne, jotka saavat sairaalahoitoa, kotiutetaan sairaalasta hoidon päätyttyä ja kahden PCR-testin negatiivisuuden ilmaantuessa 24-48 tuntia sen jälkeen.

Kontaktien seuranta suoritetaan kontaktialgoritmin mukaisesti

Yhteyshenkilöiksi tunnistetut henkilöt eristetään yhden henkilön alueilla, joissa he sijaitsevat, ja jos se ei ole mahdollista yhden hengen alueilla, heidän eristämisensä on vähiten ihmisiä. Kontaktien seuranta suoritetaan kontaktialgoritmin mukaisesti.


sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Liittyvät artikkelit ja mainokset