Usein kysytyt kysymykset koronaviruksen puhkeamisen uusista toimenpiteistä

Usein kysytyt kysymykset koronaviruksen puhkeamisen uusista toimenpiteistä
Usein kysytyt kysymykset koronaviruksen puhkeamisen uusista toimenpiteistä

Kysymys 1. Ovatko alle 20-vuotiaat opiskelijat, jotka opiskelevat kasvokkain yliopistoissa, ja ammattilaiset tai kansalliset urheilijat vapautetaan ulkonaliikkumiskiellosta?


Vastaus 1: Henkilökohtainen koulutus jatkuu osastoilla, kuten tekniikan tiedekunnissa / lääketieteellisissä tiedekunnissa, jotka tarjoavat teknistä koulutusta joissakin yliopistoissa. Tämän ikäryhmän opiskelijoille annetaan erityinen asiakirja, josta käy ilmi yliopiston hallinto opetussuunnitelmastaan ​​tilanteen dokumentoimiseksi. Alle 20-vuotiaille ei sovelleta tälle ikäryhmälle asetettuja ulkonaliikkumiskieltoja tämän asiakirjan esittämisen yhteydessä tarvittaessa.

Alle 20-vuotiaille ammattilaisille tai kansallisille urheilijoille ei aseteta ulkonaliikkumiskieltoja heidän urheilutoimintansa (kilpailu, harjoittelu, näihin tarkoituksiin matkustaminen jne.) Puitteissa, jos he todistavat olevansa ammattilaisia ​​tai kansallisia urheilijoita.

Kysymys 2. Tarvitaanko lupa 65-vuotiaiden ja sitä vanhempien kansalaisten välisille matkoille?

Vastaus 2: 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat voivat matkustaa kaukoliikennettä 20.05.2020 päivätyn kiertokirjeemme nro 8206 puitteissa vain sillä edellytyksellä, että he saavat matkustusluvan ja matkustuslupatodistus on hankittava lippujen myyntiprosessin aikana kaikentyyppisille julkisen liikenteen linja-autoille (lentokone, bussi, juna, lautta jne.) edellytetään.

Kysymys 3: Ammattiryhmien, kuten yli 65-vuotiaiden terveydenhuollon ammattilaisten (lääkäri, hammaslääkäri, apteekki, jne.) Jäsenet, valitut virkamiehet (pormestari, mukhtar jne.), Lakimiehet, akateemikot, eläinlääkärit, riippumattomat kirjanpitäjät ja talousneuvojat, tämä ikäryhmä Onko siihen sovellettu ulkonaliikkumiskielto rajoitettu?

Vastaus 3: Kiertokirjeellä 10-vuotiaat ja sitä vanhemmat kansalaiset, jotka voivat mennä kaduille kello 00–13 päivällä, työ- / SGK-rekisteröinti, jossa näkyy heidän työpaikkansa ja olosuhteensa. Koska asiakirjan lähettäjät ovat vapautettuja, 00 vuotta täyttäneet ja edellä mainittuja ammatteja harjoittavat kansalaiset vapautetaan rajoituksesta.

Kysymys 4. Kuinka nuoret ja alle 20-vuotiaat lapset matkustavat kaupungin tai kaupunkien välillä?

Vastaus 4: Nuoret ja alle 20-vuotiaat lapset voivat matkustaa kaupungissa ja kaupunkien välillä hakematta mitään asiakirjoja edellyttäen, että heidän kanssaan on vanhempi / huoltaja, 30.05.2020 päivätyssä kiertokirjeessä nro 8558 määritellyissä puitteissa.

Kysymys 5. Voivatko vanhemmat, joiden on jätettävä lapset päiväkotiin tai omaishoitajalle, tuoda lapsensa pois lasten rajoitusaikana?

Vastaus 5: 29.05.2020 päivätyn kiertokirjeemme nro 8483 puitteissa lapsillemme ja nuorillemme, joihin sovelletaan ulkonaliikkumiskieltoa, on mahdollista mennä hoitajien, heidän perheidensä vanhempien, päiväkotien tai päiväkotien luokse ja matkustaa vanhempiensa / huoltajiensa valvonnassa rajoitetuilla aikavyöhykkeillä.

Kysymys 6. Ovatko ihmiset, jotka suorittavat maanlaajuiset kokeet, kuten KPSS, Ura-ammattien pääsykokeet, TOEFL, IELTS, vapautettu ulkonaliikkumiskiellosta?

Vastaus 6: Kiertokirjeemme mukaan on selvää, että ne, jotka todistavat osallistuvansa KPSS: ään ja muihin keskuskokeisiin, ja heidän kumppaninsa ovat vapautettuja rajoituksesta, joten kaikkien ikäryhmien ihmisiä, jotka suorittavat nämä kokeet, ei sovelleta ulkonaliikkumiskieltoon.

Kysymys 7. Onko rakennusala vapautettu ulkonaliikkumiskielloista viikonloppuna?

Vastaus 7: Rakennusteollisuus ja sen työntekijät vapautetaan ulkonaliikkumiskiellosta, koska ne kuuluvat kiertokirjeen kohtien 5.1 / ğ ja 5.2 / ğ mukaisesti tuotanto- ja tuotantolaitoksille sekä siellä työskenteleville asetetun poikkeussäännöksen soveltamisalaan.

Kysymys 8. Ovatko sairaaloissa (myös yksityisissä sairaaloissa) olevat syömis- ja juomapaikat (ruokalat, kahvilat jne.) Kiertokirjeen alaisia?

Vastaus 8: Sairaalojen ruokailu- ja juomapaikkoihin (ruokalat, kahvilat jne.) Ei suoraan sovelleta kiertokirjeen soveltamisalaan kuuluvia syömis- ja juomapaikkoja koskevia rajoituksia (työaika, palvelumenetelmä jne.). Sairaalojen syömis- ja juomapaikkojen työskentelytavat ja periaatteet määritetään sairaalan johdon päätöksen mukaisesti.

Kysymys 9. Onko hotellien ja majoitusliikkeiden ravintoloihin tai ravintoloihin sovellettu ravintoloita ja ravintoloita koskevia rajoituksia?

Vastaus 9: Hotellien ja majoitusliikkeiden ravintolat tai ravintolat voivat tarjota ateriapalveluita vain majoitusasiakkaille, eikä niitä koske muille ravintoloille tai ravintoloille asetetut rajoitukset. Hotellien ja majoitusliikkeiden ravintoloita tai ravintoloita ei kuitenkaan voi myydä ulos otettavana.

Kysymys 10. Onko lentoasemien ravintolat ja ravintolat vapautettu kiertokirjeessä asetetuista rajoituksista?

Vastaus 10: Lentokenttien syömis- ja juomapaikkoihin (ravintoloita, ravintoloita, kahviloita jne.) Ei sovelleta kiertokirjeen soveltamisalaan kuuluvia syömis- ja juomapaikkoja koskevia rajoituksia, jos ne palvelevat vain matkustajia ja kuljetusalalla työskenteleviä.

Kysymys 11. Voivatko merimatkailua harjoittavat veneet ja jahdit tarjota asiakkailleen veneissä ruokaa ja juomaa kiertoajeluihin?

Vastaus 11: Veneet ja jahdit, jotka harjoittavat kaupallista merimatkailua, eivät saa tarjota asiakkailleen veneillään ruokailu- ja juomapalveluja kiertoajelutarkoituksiin.

Kysymys 12. Ovatko matkatoimistojen tarjoamat kiertueet, pakettikiertomatkat, majoitus tai kuljetuspalvelut kiertokirjettä lukuun ottamatta?

Vastaus 12: Kuluttajat, jotka hyötyvät matkatoimistojen tarjoamista kiertueista, pakettikiertomatkoista, majoituksesta tai kuljetuspalveluista, "5.2 / u) Kuluttajat, jotka työskentelevät julkisen liikenteen kulkuneuvoilla (lentokone, bussi, juna, alus jne.) Ne, jotka lähettävät ja todistavat, kuuluvat poikkeuksen soveltamisalaan.

Kysymys 13. Voidaanko lentoasemien myymälöihin (vaatteet, matkamuistot jne.) Harjoittaa palvelujen tarjoamista klo 10–00?

Vastaus 13: Lentoasemien kaupat (vaatteet, matkamuistot jne. Työpaikat) eivät kuulu työpaikkojen soveltamisalaan, joka määritetään kiertokirjeen 1. artiklan mukaan aikaväliksi 10:00 - 20:00.

Kysymys 14. Voidaanko monopolikioskeille asettaa markkinoiden työaikarajoituksia?

Vastaus 14: Monopolikioskeihin sovelletaan työaikarajoituksia (työaika klo 1–10), jotka on asetettu markkinoille kiertokirjeen 00. artiklan soveltamisalaan kuuluville markkinoille.

Kysymys 15. Konditoriat ja leipomot, leivonnaiset, leivonnaiset ja niin edelleen. Voivatko yritykset, jotka tuottavat ja myyvät tuotteita, myydä ennen klo 10.00?

Vastaus 15: Leipomot ja leipomot, leivonnaiset, leivonnaiset ja niin edelleen. Tuotteita tuottavat ja myyvät yritykset voivat myydä näitä tuotteita vain klo 08–00 aamulla.

Kysymys 16. Voidaanko 65-vuotiaille ja sitä vanhemmille papistoille kuulua vähemmistöyhteisöihin tälle ikäryhmälle asetettuja ulkonaliikkumiskieltoja?

Vastaus 16: Vähemmistöyhteisöjen 65-vuotiaille ja sitä vanhemmille papistoille ei ole asetettu rajoituksia suorittaa uskonnollisia tehtäviään näille ikäryhmille määrätyinä aikoina, eikä ulkopuolista lupaa vaadita.

Kysymys 17. Kuinka 65-vuotiaille ja yli 20-vuotiaille kansalaisille asetettua ulkonaliikkumiskieltoa sovelletaan perjantain rukouksiin?

Vastaus 17: Määritettyjen ikäryhmien kansalaisille, jotka haluavat rukoilla perjantaina, maakunnan / piirin yleiset hygienialautakunnat; 65-vuotiaiden ja sitä vanhempien vanhempien ulkonaliikkumisaika voidaan pidentää perjantain rukouksen loppuun saakka, ja alle 20-vuotiaiden nuortemme lähtöaikaa voidaan siirtää eteenpäin, jotta he voivat mennä perjantain rukoukseen.

Kysymys 18. Jatketaanko henkilökohtaista koulutustoimintaa päiväkodeissa?

Vastaus 18: Terveys- ja opetusministeriön kanssa käytyjen neuvottelujen tuloksena; Työssäkäyvien äitien ja isien tilanne huomioon ottaen arvioitiin, että Kansanopetusministeriöön kuuluvien lastentarhojen sekä muiden julkisten laitosten ja yksityisten oppilaitosten alaisia ​​järjestöjä ja lastentarhoja pitäisi voida jatkaa koulutustaan ​​kasvotusten.

Kysymys 19. Kuinka kulkevia eläimiä ruokitaan?

Vastaus 19: "Eläinten ruokintaryhmän jäsenet" ja muut kansalaiset, jotka haluavat ruokkia katueläimiä, vapautetaan 30.04.2020 päivätyn kiertokirjeemme nro 7486 puitteissa viikonloppuisin ulkonaliikkumiskiellosta. Kuten edellisillä ulkonaliikkumiskielloilla, myös eläinten ystävämme pystyvät vastaamaan kulkevien eläinten ravintotarpeisiin viikonloppuisin ulkonaliikkumiskiellon aikana.

Kysymys 20. Voidaanko mainonta- ja TV-sarjatalouden ampua niitä viikonloppuisin klo 20.00 jälkeen?

Vastaus 20: Mainonta- ja TV-sarjat ja sen työntekijät vapautetaan ulkonaliikkumiskiellon rajoituksista, koska ne kuuluvat kiertokirjeen kohtien 5.1 / ğ ja 5.2 / ğ mukaisesti tuotanto- ja tuotantolaitoksille ja siellä työskenteleville asetetun poikkeussäännöksen soveltamisalaan.

Kysymys 21. Onko markkinapaikoille asetettu työaikarajoituksia kiertokirjeessä?

Vastaus 21: Kauppiaillemme ei ole rajoitettu työaikarajoituksia tuotteiden, kuten vihannesten ja hedelmien, toimitusten ja niiden kuljetuksen / asennuksen markkinoilla. Torimarkkinoilla myynti voidaan kuitenkin tehdä kansalaisillemme klo 10–00, ja tällöin siihen sovelletaan markkinoiden työaikarajoituksia.

Kysymys 22. Voivatko hotellit varanneet matkustaa yksityisillä ajoneuvoillaan ulkonaliikkumiskiellon aikana?

Vastaus 22: Hotellivarauksen tehneet kansalaiset voivat matkustaa yksityisillä ajoneuvoillaan ilman lupaa edellyttäen, että he dokumentoivat / toimittavat varauksensa majoitusvarauksen alkamisajankohdan ja kuljetusajan majoitusliikkeeseen.

Kysymys 23. Ovatko maassamme matkailutarkoituksiin ulkomaiset turistit ulkonaliikkumiskielto?

Vastaus 23: Ulkomaalaiset turistit, jotka ovat väliaikaisesti maassamme matkailutoiminnan piirissä, vapautetaan viikonloppuisin sovellettavista ulkonaliikkumiskielloista.

Kysymys 24. Voivatko harrastajaurheiluseurojen harjoittelu- ja jalkapalleakatemiatyötä tehdä synteettisillä kentillä, joiden toiminta keskeytetään kiertokirjeen piirissä?

Vastaus 24: Amatööriliigojen lykkäämisen vuoksi katsotaan, että esimerkiksi jalkapallokoulut / akatemiat eivät voi jatkaa harjoittelua jalkapallokentillä, joiden toiminta keskeytetään, kunnes uusi päätös on tehty.


sohbet

Feza.Net

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Liittyvät artikkelit ja mainokset