Iso askel autonomiselle kuljetukselle Ford Otosanilta ja AVL: ltä

Suuri askel autonomiselle kuljetukselle ford otosanista ja pihalta
Suuri askel autonomiselle kuljetukselle ford otosanista ja pihalta

Ford Otosan ja AVL jatkavat yhteistyötään kuorma-autojen autonomisen ajon kehittämiseksi uudella projektilla. Kumppanit osoittavat menestyksekkäästi "joukkueiden - autonomisen saattue" -tekniikan syksyllä 2019 ja keskittyvät nyt "Level 4 Highway Pilot" -tekniikkaan. Tämän moottoriteiden käyttöön kehitettävän tekniikan ansiosta kuorma-autot pystyvät kuljettamaan toimintoja itsenäisesti H2H (hub-to-hub) -logistiikkakeskusten välillä.


Tason 4 Highway Pilot -teknologian ennustetaan tarjoavan tehokkaamman ja turvallisemman kuljetusratkaisun pitkällä aikavälillä nykypäivän liikenteeseen verrattuna. Tämän tekniikan kehitystyön tavoitteena on pystyä ajamaan itsenäisesti yhtä paljon kuin kuljettajan ajama ajoneuvo ja vielä turvallisempi. Tätä tarkoitusta varten kehitetään algoritmeja turvallisen ajon varmistamiseksi erilaisissa sää-, liikenne- ja tieolosuhteissa. Näitä algoritmeja testataan sekä virtuaaliympäristössä että todellisissa kuorma-autoissa todellisen ajon aikana kerättyjen tietojen kanssa.

AVL ja Ford Otosan työskentelevät ensisijaisesti useammin liikenneskenaarioiden parissa projektin puitteissa. Skenaarioiden monimutkaisuuden suunnitellaan kasvavan vähitellen projektin edetessä. luokan parhaimmat lidar-, tutka-, palkitut International Truck of the Year -kamerat, kaksi sensoreilla ja lähetystietokoneella varustettua Ford Trucks F-MAX -kameraa alkoivat jo kerätä tietoja Saksan ja Turkin maanteillä. Todellisten ajojen aikana kerättyjä tietoja käytetään tekoälypohjaisten havainto- ja päätöksentekoalgoritmien kouluttamiseen ja testaamiseen.

Ford Otosan ja AVL kehittävät yhdessä tason 4 Highway Pilot -toiminnon suorittamisen kannalta välttämättömiksi määritellyt algoritmit käyttämällä edistyksellistä tekniikkaa. Innovatiivisia ja järjestelmällisiä validointimenetelmiä käytetään sen varmistamiseksi, että kehitetyt autonomiset ajo-ominaisuudet saavuttavat korkeimman kypsyyden ja turvallisuuden. Vaikka AVL: n suunnittelutiimit Regensburgissa ja Istanbulissa osallistuvat laaja-alaiseen tietämykseen ja kokemukseen ohjelmistokehityksestä, Ford Otosan vahvistaa hanketta asiantuntemuksellaan itsenäisten ajo- ja kuljettajaapujärjestelmien kehittämiseksi raskaille hyötyajoneuvoille.

Ford Otosanin varatoimitusjohtaja Burak Gökçelik ilmaisi odotuksensa projektista seuraavasti: "Tutkimus- ja kehitysyhteistyömme tässä toisessa vaiheessa pyrimme kehittämään ja testaamaan tason 4 autonomisia kuorma-autoja, joita käytetään moottoriteillä autonomisiin kuljetuksiin logistiikkakeskusten välillä. Automatisoimalla merkittävän osan moottoriteillä kulkevasta raskaasta kaupallisesta liikenteestä Ford Trucks -kuorma-autot tarjoavat turvallisemman, nopeamman, halvemman, ympäristöystävällisen ja luotettavan kuljetuksen. Se luo arvoa kaluston omistajille, kuljettajille, asiakkaille ja yhteiskunnalle.

AVL: n johtokunnan jäsen ja varatoimitusjohtaja Rolf Dreisbach korosti logistiikkakeskusten välisen autonomisen kuljetuksen potentiaalia: "Tekemällä keskusten välisen logistiikan kuljetukset itsenäisiksi, sen tavoitteena on vähentää käyttökustannuksia jopa 30% ja vähentää merkittävästi kuorma-autoihin liittyvien onnettomuuksien määrää. AVL: n teknologiakehitysvoimalla ja innovatiivisilla lähestymistavoilla haluamme tukea asiakkaitamme tilaamaan itsenäisiä ajo-ratkaisuja ollakseen parhaalla mahdollisella asemalla omalla alallaan.

Ford Otosan ja AVL pyrkivät ottamaan käyttöön autonomisen kuljetustekniikan logistiikkakeskusten välillä vuoden 2021 alkupuoliskolla, mikä on seuraava tärkeä askel heidän onnistuneessa yhteistyössään.


sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Liittyvät artikkelit ja mainokset