Istanbulin haurauskartan tulokset Covid-19: n torjunnan alalla on julkaistu

Kovan taistelun puitteissa julkaistiin Istanbulin kirilganlik-kartan tulokset
Kovan taistelun puitteissa julkaistiin Istanbulin kirilganlik-kartan tulokset

Bimtaş, joka on yksi İBB: n tytäryhtiöitä, toteutti "Combin Covid-19" -aloitteen "Istanbulin haavoittuvuuskartta" -hankkeen tulokset on julkaistu. Sosioekonomisen haavoittuvuuden havaittiin olevan suurempi maaseutualueilla kuin kaupunkialueilla. Liikenteeseen liittyvän haurausindeksin tulosten mukaan riski oli suurempi Istanbulin tärkeimmillä kuljetusakseleilla, kuten E-5 ja E-80, ja lähialueilla, joilla metrolinjat kulkevat. Naapurustossa suurin tiheys kaupunkitiheyden vuoksi on Başakşehir Ziya Gökalp; Alue, jolla alueellisen levitysriskin vuoksi oli eniten haurautta, oli Zeytinburnu Beştelsiz.


Tukee Istanbulin kehitysvirasto ja toteuttaa BİMTAŞ, yksi İBB: n tytäryhtiöistä "Istanbulin haavoittuvuuskartta COVID-19-taistelun rajoissa" projekti on saatu päätökseen. Projektin puitteissa IMM Istanbulin tilastotoimisto kootti 961 kaupunginosasta kerätyt tiedot ja tutki kaupunginosien ominaisuuksia sosioekonomisesta asemasta liikenneyhteyksiin, kaupunkitiheydestä väestörakenteeseen. Kartat luotiin neljään pääotsikkoon ja XNUMX tekstitykseen. Karttojen luomiseen käytetyt tekstitykset laskettiin yhtä painotetulla hakemistomallilla ja myötävaikuttivat päänimikkeiden luomiseen. Lisäksi tekstityksen indeksipisteet laskettiin ja kartoitettiin keskenään.

Näiden karttojen avulla pyrittiin tunnistamaan riskialttiit, hauraat alueet ja alueet, jotka tarvitsevat kiireellisiä toimenpiteitä, käyttämään resursseja järkevästi ja optimaalisesti epidemian torjunnassa, asettamaan etusijalle kaupunkien päätöksentekijät hätätilanteissa ja osallistumaan toimintapolitiikkaan.

Alueellisen leviämisriskin, sosioekonomisen haurauskartan, liikenteen aiheuttaman haurauskartan ja kaupunkitiheydestä johtuvan haurauskartan tulokset ovat seuraavat:

Suuremmat sosioekonomiset riskit maaseudulla

Sosioekonomisen haavoittuvuusindeksin luomisessa käytettiin Covid-19-epidemiaprosessin aikana kotitalouden koon indikaattoreita, IMM-sosiaaliavustusta hakevien kotitalouksien lukumäärää, pankkipisteiden lukumäärää, vuokra-asuntojen hintatasoa, tulotasoa, korkeakoulututkinnon suorittaneita, mikä vaikutti epidemiariskiin ja haavoittuvuuteen. Sosioekonomisen haavoittuvuusindeksin tuloksia tarkasteltaessa maaseudun naapurustoksi määriteltyjen alueiden riski on suurempi kuin keskustan naapurustot. Çatalca, Silivri, Arnavutköy Euroopan puolella; Todettiin, että sosioekonominen riski oli korkea Beykozin, Pendikin ja Şilen naapurustossa Anatolian puolella. Kadıköy, Ataşehirin, Beşiktaşin, Bakırköyn ja Şişlin alueilla on alhaiset sosioekonomiset herkkyysarvot. Fatih (Arnavutköy), Yunus Emre (Arnavutköy), Atatürk (Arnavutköy), Pirinççi (Eyüpsultan), Şahintepe (Başakşehir), Oklalı (Çatalca), Yavuz Selim (Arnavutköy), Göavbeyayayla (Göçbeult Yang) ) asuinalueet määritettiin kaupunginosiksi, joilla on suurin sosioekonominen riski.

Kuljetukseen liittyvä riski on suurempi pääliikenteen akseleilla

Kuljetuksiin liittyvän haurausindeksin luomisessa käytettiin indikaattoreita epävakauteen ja epidemiariskiin vaikuttavien matkojen lukumäärästä, joukkoliikenteen matkojen osuudesta ajoneuvomatkoissa, pysähdysmatkustajien tiheydestä, vammaisten matkustajien lukumäärästä ja yli 65-vuotiaiden matkustajien lukumäärästä. Kuljetuksiin liittyvän haavoittuvuusindeksin tulosten mukaan nähtiin, että Istanbulin tärkeimmillä kuljetusakseleilla sijaitsevilla asuinalueilla on suuri riski. Herkkyysarvojen havaittiin olevan korkeat erityisesti alueilla, joilla kulkee Euroopan valtatie (E-5), Euroopan pohjoinen etelä-etelä-moottoritie (E-80) ja metrolinjat. Vaikka Euroopan puolella olevat kaupunginosat ovat riskialttiimpia kuin Anatolian puolella, indeksiarvojen havaittiin olevan korkeammat Bakırköyn, Bahçelievlerin, Zeytinburnun, Bayrampaşan ja Şişlin alueilla. Alueet, joilla liikenteestä on eniten haavoittuvuutta, ovat vastaavasti; Mimar Sinan (Üsküdar), Aksaray (Fatih), Esentepe (Şişli), Center (Şişli), Caferağa (Kadıköy), Osmaniye (Bakırköy), Acıbadem (Kadıköy), İçerenköy (Ataşehir), Ünalan (Üsküdar), Topçular (Eyüpsultan).

Avoimien ja viheralueiden vähäinen määrä lisää riskiä

Kaupunkitiheyteen perustuvan haurausindeksin muodostamisessa käytettiin kaupunkien väestötiheyden indikaattoreita, ostoskeskusten lukumäärää, turistialueiden määrää, julkisten haarakonttoreiden lukumäärää, opiskelijoiden määrää luokkaa kohti, sunnuntaisin perustettujen päivien määrää ja kaupallista aluetta. Kaupunkitiheyteen liittyvän haurausindeksin tulosten mukaan Istanbulin keskustassa sijaitsevien kaupunginosien ja yleensä Istanbulin osa-alueiden riskisuhteet määritettiin suuriksi. Todettiin, että Bahçelievlerin, Bağcılarin, Esenlerin, Güngörenin, Başakşehirin, Zeytinburnun, Gaziosmanpaşan ja Sultangazin kaupunginosien kaupunginosat, joissa väestö on keskittynyt, kaupunkien dynaamisuus on korkea tai kauppavirta on vilkasta. Euroopan puolella, jossa palveluala ja liiketoiminta-alueet ovat keskittyneet Istanbuliin, kaupunkitiheydestä johtuva riski oli paljon suurempi kuin Anatolian puolella. Tulokseen vaikutti myös se, että avoimilla ja viheralueilla oli riittämätön määrä joillakin Euroopan puolen alueilla väestön ja piirin koon mukaan sekä asuin- ja liikealueiden tiheys. Alueet, joilla kaupunkitiheydestä johtuva hauraus on suurinta, ovat; Ziya Gökalp (Başakşehir), Karadeniz (Gaziosmanpaşa), İçerenköy (Ataşehir), Şenlikköy (Bakırköy), Hürriyet (Bahçelievler), Şirinevler (Bahçeliever), Soğanlı (Bahçultler) (Ahçultler), İ Cevizli(Maltepe).

Zeytinburnu Beştelsizin naapurustossa, jossa alueellinen leviämisriski on suurin

Kun indeksi liittyy alueelliseen leviämisriskiin, "Life Fit Home" -sovelluksen asukkaiden riskitasot määritettiin kartalla olevien legendatasojen mukaan. Alueellisen leviämisriskin indeksi luotiin laskemalla epidemian leviämisnopeus tai matala taso eri alueilla ennustamalla, että riskialttiilla alueilla asuvan väestön tiheys olisi suuri. 15 alaindikaattoria käytettiin indeksin luomiseen alueellisen leviämisriskin perusteella. Nämä indikaattorit ovat Hayat Home Fit -käytännön riskin intensiteetti, perheen terveyskeskusten lukumäärä, ostoskeskusten määrä, apteekkien määrä, palvontapaikkojen määrä, palvelualueiden, kuten kahviloiden, markkinoiden, kirjastojen, puistojen ja viheralueiden lukumäärä, terveyslaitos. matkailualueiden lukumäärä, päiväkotien ja peruskoulujen määrä, julkisen liikenteen pysäkkien ja kaupallisten alueiden määrä. Havaittiin, että asuinalueilla, joilla oli paljon väestön liikkuvuutta ja tiheyttä, oli suuri hauraus. Todettiin, että Euroopan puolella olevat naapurustot ovat riskialttiimpia kuin Anatolian puoli, ja terveyslaitosten ja -järjestöjen läsnäolo Euroopan puolella vaikuttaa tähän tilanteeseen. Alueet, joilla alueellisen leviämisriskin aiheuttama hauraus on suurin, ovat vastaavasti; Beştelsiz (Zeytinburnu), Kemalpaşa (Fatih), Kalenderhane (Fatih), Gökalp (Zeytinburnu), İskenderpaşa (Fatih), İsmetpaşa (Sultangazi), Mesihpaşa (Fatih), Barbaros Haymios (Barbş Hayaket) Bahçelievler).


sohbet

Feza.Net

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Liittyvät artikkelit ja mainokset